Main _OO9333-01_radar -pace _polished -black -prizm -road _028_112533_png _heroxl

Oakley släpper superavancerade solglasögon

Oakleys nya glasögon Radar Pace är designade för att få elitidrottare att bättre förstå sin träning. 

Oakley Radar Pace är revolutionerande i sitt slag, med företagets senaste linsteknik och en ytterst engagerad personlig tränare i form av den Siri-liknande ai-appen Radar har de en del att skryta med. Glasögonen har tagits fram i samarbete med elektronik- och mikroprocesstillverkarna Intel.

Idag använder vi smartphones, smart-tv och det mesta har fått ordet smart, som inte helt oväntat syftar på att teknikprylarna vi använder oss av nu för tiden är smarta, framför sig. Oakley Radar Pace har ett inbyggt röstaktiverat coachningssystem, där Radar blir som Oakleys egen version av Siri som du kan prata med och få information om din träning av. 

Låt oss säga att du tar en löprunda med solglasögonen, som har ett par inbyggda hörlurar. Radar Pace samlar in den data som din träning genererar. I realtid förser Radar dig med instruktioner för om du ska öka takten, sakta ned, förbereda dig på en stigning och så vidare. Som en personlig tränare med robotröst rakt in i dina öron. Du kan också ställa frågor till Radar Pace under din löprunda, som, ”Okay Radar, how’s my pace?” Det är oklart om Radar kan svenska, men det är högst sannolikt att Oakley satsat på engelska för de flesta länder. 

Naturligtvis kopplar du samman Radar Pace med din smartphone, via Bluetooth. Inbyggda sensorer i solglasögonen kan ge dig information om lufttryck, luftfuktighet och avstånd, samtidigt som den har en accelerometer och inbyggt gyroskop (eller en funktion med samma syfte som ett gyroskop).

Glasögonen är utrustade med Oakleys Prizm-glas, som förändrar konstrasten beroende på omgivning, miljö och klimat. 

Solglasögonen finns till försäljning på Oakleys hemsida.

 

 


Fakta oakley

Grundades 1975 av James Jannard, som då hade $300 på fickan och investerade allt i företaget.

 

Har sedan starten specialiserat sig på att tillverka sportsolglasögon av högsta kvalitet, men gör också solglasögon med mindre sportig design.

 

Har mer än 600 patent i sin produktbank.

 

2_160929_155126

6_160929_155146

Item 1_160929_114739