Se drönarbilder över Apple Campus 2

Apple har lagt flera miljarder på sitt nya, ovala campus. I Cupertino, Kalifornien pågår bygget för fullt, och för att få en inblick i hur det artar sig går drönarna varma i Apples luftrum. 

Byggnationerna av Apples gigantiska nya högkvarter Apple Campus 2 i Cupertino, Kalifornien har varit igång sedan länge. Dess ovala design, precis som det ursprungliga Apple Campus, har gjort det till en riktig snackis. För hela kalaset pungar Apple ut runt $5 miljarder, vilket är en miljard över den ursprungliga budgeten. 

Man har verkligen spänt bågen med den nya, rent ut sagt galna byggnaden; till viss del för att konkurrera med Googleplex i San Francisco och deras sedan länge välkända lekplatsinspirerade arbetsplats, där enligt legenderna godiset flödar, folk åker runt på sparkcyklar och ligger i stora saccosäckar med sina laptops och tar viktiga beslut, innan personalen tar en paus och spelar lite beachvolleboll.

Nu kanske inte Apple vill signalera samma lekfulla inställning till arbete, vars kreativa påverkan ändå känns rimlig, men med den absurda byggnaden verkar de ändå åtminstone vilja visa vem som bestämmer. I det nya högkvarteret kommer det finnas ett stort auditorium under jorden där Apple kan presentera nya produkter, en galen mänga solcellspaneler, parkeringsgarage för 11 000 bilar och mycket mer.

 

 


Fakta apple campus 2

Ungefär 1,5 kilometer öster om Apple Campus byggs deras andra, Apple Campus 2.

 

Väntas stå färdigt under Q4 2016, med invigning under 2017.

 

Har hittills kostat $5 miljarder.

 

Ritat av arkitekten Lord Norman Foster i neo-futuristisk stil.

 

Maxresdefault