Roundup -Loft -19-greek -street -Marc -Peridis(Foto från The Saint Martins Lofts)

Magiska vindsvåningar 

Högt i tak, tjocka bjälkar, avlånga fönster och öppna ytor. Det finns väldigt lite negativt att säga om vindsvåningar, en yta oftast reserverad för konstateljéer och kontor som alldeles för sällan nyttjas som boende. Med rätt inredning och inställning kan vindsvåningar däremot bli till en alldeles ypperlig bostad. Stureplan har hittat nio stycken vindsvåningar från runt om i världen som har ett magiskt skimmer över sig.

 

Loft -M-by -Graux -and -Baeyens -Architects -Yellowtrace -08Strax utanför staden Kortrijk i Belgien ligger den här våningen, som renoverats av arkitektbyrån Graux & Baeyens Architecten. Foto: Luc Roymans Photography

Roundup -Loft -19-greek -street -Marc -Peridis -1Det som en gång var Saint Martins School of Art är nu Saint Martins Lofts, efter en omfattande renovation av 19 Greek Street. Foto från The Saint Martins Lofts

Roundup -Loft -Doehler -SABO-projectDet här loftet i Brooklyn demolerades totalt och byggdes om för att kunna utnyttja den ursprungliga takhöjden. Foto från SABO Project

Roundup -Loft -Hunting -for -GeorgeDet blir inte så mycket bättre än så här. Foto: Hunting for George

Roundup -Loft -Hussein -Jarouche -ana -strumpfDen brasilianske konstnären Hussein Jarroud anlitade inredningsdesignern Ana Strumpf att inreda hans vindsvåning i Chelsea, New York, att f den att kännas som hemma. Foto: Fran Parente 

Roundup -Loft -Karakoy -Loft -OfistDen här ungkarlsvåningen ser snarare ut som en väldigt välutstrustad stuga i skogen än en urban vindsvåning. Foto: Koray Erkaya

Roundup -Loft -Kelly -Behun -penthouseIbland behöver man hålla det enkelt. En magisk våning med en lika magisk utsikt över New York City. Foto: Kelly Behun

Roundup -Loft -Kelly -Hoppen -London -LoftTakbjälkarna gör den här vindsvåningen i London riktigt spektakulär. Foto: Kelly Hoppen

Roundup -Loft -NYC-loft -Design 42I Att New York är hem till en mängd vindsvåningar är knappast överraskande. Att de dessutom är väldigt små överraskar väl ingen, och här har man byggt och inrett på höjden för att maximera den begränsade ytan. Foto: Daniel Talonia