Holländare gjorde Tesla till likbil

RemetzCar specialiserar sig på att bygga om kända bilar till nya konstellationer. Det senaste tillskottet i sitt knasiga galleri är en Tesla som företaget byggt om till en bil för begravningstransport.

Det holländska företaget har tidigare byggt om en Mercedes-Benz till en limousine och gjort Range Rovers ännu mer anpassade till olika klimat; nu har man tagit det ett steg längre. Företaget tog en Tesla Model S och sågade av hela bakre delen av taket och designade om den för att få plats med glastak och tillräckligt med plats för en kista.

– Vi tror att elektriska bilar kommer att vara en grundpelare inom transport i framtiden, och det gäller även begravningstransport. Tesla är vår favorit för dess långa räckvidd och dess moderna design, berättade Frank Reijenga från RemetzCar till Daily Mail.

En representant från Van der Lans & Busscher, ett företag som tillhandahåller begravningstransporter och verkar intresserade av att använda den omgjorda Teslan, menar att bilen fortfarande har sin sportiga look, och att man lyckats skapa en modern begravningsbil som är snäll mot miljön.


Fakta RemetzCar

 

Bygger om befintliga bilar till att tjäna ett nytt syfte. Innan man gjorde om Teslan till en begravningsbil har man bland annat byggt om en Mercedes-Benz till en limousine och gjort en Range Rover ökenanpassad.