Vinyl

Vad ser din Tesla när den kör dig?

Elon Musks Tesla tillkännagav tidigare i höstas att alla deras nya bilar kommer utrustas med autopilot-system. Målet är att få det tio gånger säkrare än en mänsklig förare, och man närmar sig det med rasande fart.

Enligt lagen får en Tesla ännu inte köras med hjälp av autopilot-systemet utan att en förare är närvarande, även om sagda förare inte styr bilen och således inte riktigt kan klassas som en förare. Men en person måste sitta i förarsätet.

Nu har Teslas Elon Musk twittrat ut en video som visar hur en tur med Teslas autopilot-system ser ut, inte bara för föraren utan också vad själva bilen ser i sin omedelbara omgivning. I videon, som ackompanjeras av The Rolling Stones ”Paint It Black”, får vi förutom att se hur bekvämt det verkar att ha en självkörande bil också ta del av Teslas vy över trafiken och hur den registrerar andra fordon och andra hinder. Tanken från den första början är att Teslas autopilot ska kunna göra precis samma avvägningar som en mänsklig förare; faktum är att Musk lät meddela att målet med autopilot-systemet, när han offentliggjorde sin andra master plan, är att det ska bli tio gånger säkrare än en mänsklig förare. 

Som en bonus delade Musk en kortare version av filmen, där man bytt ut The Rolling Stones mot Benny Hill. Resultatet? Lika genialt som bilen.


Fakta Tesla

Världens ledande elbilstillverkare.

 

Ägs av entreprenören och innovatören Elon Musk, som förutom elbilsindustrin även intresserar sig för och arbetar med rymdfärder till Mars och egentillverkade solceller tillsammans med Panasonic.