Eataly etablerar sig på Biblioteksgatan

Det italienska matkonceptet öppnar sitt första matvaruhus i Sverige hösten 2017. Matvaruhuset hamnar på Biblioteksgatan 3 och erbjuder 3000 kvadratmeter italienska delikatesser, matmarknader och restauranger.

Chefen för Affärsutveckling butik i Stockholm, Emanuel Westin, menar i ett pressmeddelande att etableringen av Eataly i fastigheten på Biblioteksgatan 5 ligger i linje med strategin att, ”skapa inspirerande shopping med en mix av svenska och internationella premium- och lyxvarumärken och därtill passande caféer och restauranger som gör området dynamiskt och levande.”

Eataly är världens största italienska matmarknad och finns på en rad olika platser i världen, så som USA, Brasilien, Sydkorea, Danmark, Italien, Tyskland och nu även Sverige. VD och delägare för Eataly Sverige är Pelle Lydmar:

– I partnerskap med ett av Italiens starkaste varumärken, Eataly, har vi fått förtroendet att flytta in i en av Stockholms absolut vackraste och bäst belägna lokaler. Med italiensk passion och svensk envishet önskar vi ge det bästa av Italien. 

Eataly på Biblitoteksgatan blir cirka 3000 kvadratmeter stort och väntas slå upp dörrarna under hösten 2017.


Fakta Eataly

Grundades 2007 av den italienska affärsmannen Oscar Farinetti.

Första Eataly öppnades i en nedlagd vermouthfabrik i Turin. 

Beskrevs av The New York Times som ”a megastore that combines elements of a bustling European open market, a Whole-Foods-style supermarket, a high-end food court and a New Age learning center.”