Jonna Bergh
Undrar du vad Jonna gör just i detta nu? Jobbar "utav bara helvete", förmodligen.

Inför modeveckan med... Jonna Bergh

Inför startskottet av Stockholms modevecka måndagen den 28 januari tar Stureplan tempen på några av branschens sakkunniga.
Hur laddar du upp inför modeveckan?
Genom att jobba utav bara helvete veckan innan, eftersom tre dagar av magasinsproduktion mer eller mindre försvinner. Samt hålla på med planeringen över de jobb som ska utföras under dessa dagar för att senare publiceras i STYLEBY.

Vilken visning ser du mest fram emot?
– Så här på förhand: den som lockat hit flest bra modeller. De är en viktig del av en bra visningsupplevelse och en bra presentation av kollektionen. Blir det Hunky Dory i år, kanske?

Förutom alla visningar, vad är det bästa med Stockholms modevecka?
– Det är uppriktigt roligt att så många internationella gäster kommer till Stockholm. Det är bra på så många sätt, inte bara för de designer vars kollektioner de uppmärksammar.  

Vilka trender kommer sticka ut mest hos besökarna?
– Det är säkert någon som känner sig manad att rasta en Saint Laurent-inspirerad hatt. Too soon, säger jag. Ta mössa.

Vilka trender tror och hoppas du kommer dominera catwalken?
– Du minns vad Henry Ford, mannen som ”uppfann” bilen, sa? "Om jag frågat människor vad de ville ha så skulle de sagt 'en snabbare häst'". Tänk så fast mode – jag vill ha något som jag inte visste att jag ville ha.

Vad kommer du själv att satsa på klädmässigt under veckan?
– Du kommer att märka att jag förmodligen är den minst uttänkta personen klädesmässigt på modeveckan, jag klär mig som jag alltid klär mig. Men jag klär mig alltid bra, så det ser jag inte som något större problem.  

Kommer du – förutom Stockholm – attenda andra städers modeveckor?
– Nej, gud nej. Det överlåter jag åt mina kollegor Elin Kling och Columbine Smille. Jag är alldeles för gammal och blasé för det. Jag var i och för sig i Berlin, min favoritstad, under Bread & Butter men i mindre än 24 timmar. Tveksamt om det räknas.
Jonna Bergh är chefredaktör på STYLEBY. Besök hennes blogg.
Elin Kling & Columbine Smille
Jonna överlåter A/W 13-vallfärdandet åt Elin Kling och Columbine Smille.