BERIFoto: Cynthia Cavieres Toledo

"Ångest, kärlek och universums finaste kvällar"

Vi tar tempen på hiphop-löftet Beri inför lördagens livesession på Kåken.

Firebooth arrangeras på Kåken i samarbete med Fireball och tanken är att en artist, en gång i månaden kommer in och kör tre låtar rakt i mixern, direkt från båset, rått och rakt. För ett par veckor sedan premiärades Firebooth med Rosh på Gubbrummet. På lördag är det dags igen – nu med supertalangen Beri på Kåken.

Firebooths arrangör Zeke Tastas säger att du är en starkt lysande stjärna när det kommer till svensk hiphops framtid. Visste du hela tiden att det skulle gå så här bra?
– Jag tackar ödmjukt och måste säga att jag håller med, jag ska ingenstans och detta är bara början. Jag visste hela vägen att jag trivdes så bra i denna form av uttryck. Jag trivdes lika mycket som jag var livrädd, däremellan fann jag charmen.
I våras släppte du singeln ”På andra sidan Vättern” (som för i övrigt är en stor favorit). Vad har du på gång nu? Några nya släpp?
– Det är faktiskt min favorit med. Just nu jobbar vi på i studion, kommande släpp är inte alls långt bort och kommer vara allt jag velat dela med mig av till publikhaven som sett mig spela. Jag vill berätta mer, låta lyssnarna komma mig närmre. Det är naket och ibland abstrakt men i en ren form. Det är upp och ner, allt mellan ångest till sorglig kärlek och universums finaste kvällar.
Ska det bli kul att köra Firebooth?
– Det är hur fett som helst och jag ser fram emot det. Jag gjorde en massa sådant när jag började spela live för ungefär 4 år sedan, ska bli kul att köra så avskalat igen. Jag tänker mig en rolig kväll med skönt och lite lulligt folk som diggar musiken!
Vad är den största skillnaden mellan den här sortens klubbgig och mer renodlade konserter, på gott och på ont?
– Alltså, jag skulle nog säga att det är förberedelserna som är största skillnaden. Inför sådana här gig är det inte så mycket planering utan mest pepp, det gör det ju till en mer njutbar kväll men samtidigt kan det ibland bli väldigt oklart! När det är renodlade konserter går man runt med en klump i halsen hela dagen fram tills man ska köra, man njuter inte så mycket av stunderna innan man går upp på scen, men på gott är det ju självklart folk där som är supertaggade på just dig och man faller tillbaka på att man vet precis vad man ska göra! På klubbgig brukar jag bjuda på mig själv, då släpper folk också loss lite. Skämt och förklaringar till låtarna man kör brukar också peppa publiken för då är de med på storyn.
Beri 3Beri Ka °kenBeri 2

Fakta

Kåken är restaurang Niklas bakficka och ligger på Regeringsgatan 66.