SpybarFoto: Fabian Wester

Nya Spy Bar är här

Ungefär två veckor hann institutionen på Stureplan hålla stängt, för att nu öppna med ett helt nytt gäng bakom rodret. Joel Ighe, Charlie Lindström, Amanda Persson, Simon Yemane och Daff Kjellström utgör teamet bakom det nya Spy Bar.

Zeke Tastas, Quetzala Blanco och Daniel Glasman har fått lämna över stafettpinnen, och gjorde det således till Joel Ighe, Charlie Lindström och Simon Yemane. En trio som under sommaren framgångsrikt drivit klubben Musikaliska. De plockade även in Daff Kjellström och Amanda Persson, båda vana spelare i Stockholm krog- och uteliv. 

Frågan är nu: vad kommer förändras?

–Jag var nästan aldrig på Spy Bar innan, så jag kan inte riktigt svara på det. Men vi väljer att vända blad helt. Och ser det hellre som att vi öppnar ett helt nytt ställe. Med ett nytt gäng, menar Joel Ighe, som närmast kommer från Göteborgsklubben Yaki-Da. 

–Förutom en omfattande och välbehövd renovering så skrotar vi hela grejen med Gubbrummet. Och nästa år adderar vi en nattöppen restaurang en våning upp, fortsätter Charlie Lindström, nattklubbsmanager och modebloggare.

Riktar ni in er på en ny målgrupp?

–Ja, även om det alltid att det är svårt att beskriva målgrupper. Jag och Joel kommer ju från väldigt olika delar av nattlivet. Och det fungerade väldigt bra i somras på Musikaliska Gård tillsammans med Simon (Yemane, reds anm.). Sedan så adderar vi ju också Daff och Amandas gäster till mixen, säger Charlie.

Tanken som Joel Ighe och Charlie Lindström vill förmedla är att forma en trevlig klubb att gå till, även sent.

–Det ska inte kännas som det enda alternativet när allt annat är stängt, utan ett trevligt ställe med bra service och ett personligt omhändertagande, menar Charlie.

För dem är det viktigt att kunna tillhandahålla en rolig mötesplats, där nivån på alkohol i blodet på besökaren inte alltid är ett kvitto på hur roligt man har det, eller hur hög musik man kan stå ut med.  

–Med det sagt så vill vi ju i viss mån påverkar och omformulera människor beteende nattetid. man ska kunna käka middag sent, man ska kunna ta några glas och ha trevligt, även på natten, fortsätter Charlie. 

–Hela grundtanken med Spy Bar var ju att ha klubb i en lägenhet. Det är en känsla vi gärna för vidare. Du ska kunna hänga i hallen och prata med någon du inte riktigt känner, och det ska även finnas utrymme för efterfestkänslan, fortsätter Joel.

Var det jobbigt att ta beslutet angående Gubbrummet? 
–Inte alls, vip-rum skapar ofta en väldigt ängslig känsla, tycker vi, säger Joel Ighe.

Joel, hur ser en perfekt kväll ut på Stureplan?
–Jag har nästan aldrig varit ute på klubb på Stureplan. Fick komma in på V med någon Summerburst-dj förra helgen, det var kul! Dom hade verkligen jättemycket champagne där. Jättemycket. Annars ligger ju Pascha Deli ett stenkast från Stureplan, där har dom en sjukt prisvärd mezetallrik för 59kr och köket stänger ändå rätt sent. Sen så hade jag träningskort på Sturebadet i vintras, deras ångbastu tog mig igenom vintern.

Nya Spy Bar öppnar den 21 oktober.

 

Fakta Spy bar

Ligger sedan 1995 i Daneliuska huset på Birger Jarlsgatan 20 vid Stureplan i Stockholm.

Tillsammans med Laroy utgör Spy Bar Stureplansgruppens två ursprungliga krogar.