IMG_7432Foto: Erik by Erik

"Om vi vinner klättrar jag upp på en högtalare"

Stureplan mötte upp Ametist Azordegan för att räta på samtliga frågetecken inför lördagens BTBTB på Kåken.

På lördag är det dags för årets sista månadsomgång av BTBTB by Heineken innan finalkaoset drar igång i november och december. Festen har flyttat från Gubbrummet (R.I.P.) till Kåken och för att fira flytten har Zeke Tastas (arrangör, reds. anm.) bokat en extra imponerande lineup. Ametist Azordegan och Moe Sakawanda möter Jackie Forsberg och Ludde Schüller.

Ametist, bland annat hyllad programledare för lika hyllade musikradioprogrammet "En kärleksattack på svensk hiphop", har en central plats i svensk musikjournalistik. Hon sitter i juryn för Grammis och för Swedish Music Hall of Fame, har skrivit för bland andra Metro och Gaffa och GP och utsågs förra året till "Årets Original" på Kingsizegalan.

Ametist, du har haft klubb på Kåken i snart två år. Vilket är ditt bästa minne?
– Mitt bästa minne måste vara den kvällen då jag hade 40 tjejer på listan och var så hypead att jag klättrade upp en högtalare som sedan välte med mig på. Där låg jag på golvet medan massa folk försökte få upp mig. Det var en bra kväll.
Du möter Jackie Forsberg och Ludde Schüller. Hur vinner du och Moe?
– Vi kan musik, vi är tekniska, vi festar loss, vi älskar när folk dansar och vi bygger upp kvällen lite som en story.
Du kännetecknas av väldigt hög integritet och har alltid stått för dina åsikter, kosta vad det kosta vill. Det hedrar dig men innebär det att du inte kommer att sälja ut dig lite på lördag och spela crowd pleaser?
– Jag har faktiskt noll integritet när det kommer till att dj:a, haha! Jag älskar hits och ogillar låtar som de flesta inte kan sjunga eller rappa med i. Det handlar om att plocka fram hits som är lite äldre, som folk älskar men inte hört ute på ett tag. Då! Folk hör ofta samma saker ute och blir så glada över guldkornen de glömt lite.
Hur firar du om ni vinner?
– Då klättrar jag upp på en högtalare.
Och om ni förlorar??
– Jag är en mycket bra förlorare, så jag kommer applådera för vinnarna. Fast det är väl egentligen rätt liten risk att Ametist och Moe förlorar, om jag säger så.
BTBTB

Fakta

Kåken är restaurang Niklas bakficka och ligger på Regeringsgatan 66.