Marcus Ha ¨ggFoto: Magnus Danielsson

"Sparade ihop pengar och köpte mitt första mixerbord"

Den 5 november intar Marcus Hägg scenen i Stora Salongen på Berns. Stureplan tog pulsen på den lovande dj:n.

När började du dj:a?
– Jag var 11 år gammal, och det hela började på en skolresa. Sista kvällen blev jag utlottad till att sköta musiken på discot. Jag tyckte det var svinroligt att kunna styra vad folk ska få höra och se reaktionerna på detta. Det hela resulterade i att jag sparade ihop lite pengar och köpte mitt första mixerbord. Så, där satt jag hemma i pojkrummet och bytte låtar från två mp3-spelare. På den tiden var det mycket hiphop!

Vilka har varit 2016 års höjdpunkter?
– Oj, 2016 har varit ett helt sjukt år för mig. Speciellt sommaren, då jag varit spelat på så många olika ställen och träffat så många härliga människor som uppskattar det jag gör. Det får jag en liten kick av. Ska jag kort summera året med höjdpunkter väljer jag Bråvallafestivalen, Peace & Love, Backstage och Löga Beach Party.

Hur kommer du förbereda dig inför Heineken Starclub på Berns?
– Den här spelningen ska bli så rolig! Jag är faktiskt lite nervös, men det är inget fel med det – det är snarare positivt. Jag kommer dit, gör mitt bästa, kör på känslan och avslutar allting med ett leende.

Vad har vi att vänta av ditt set?
– Klackarna i taket och en hel del nytt material från mig! Just nu sitter jag mycket i studion och försöker få fram en gungig variant av house som ger alla som lyssnar en skön känsla. Ska försöka se kvällen lite som en berg- och dalbana, och sista timmen innan Mike Perry och Nervo kliver på kommer jag höja stämningen rejält.

Slutligen, nämn två dj:er som du tycker förtjänar våra läsares uppmärksamhet.
– Jag gillar dj:er som har tekniken och kan hantverket till fullo. Så, jag väljer Alex Moreno och TJR!
Marcus HaggStarclub Marcus Hagg

Fakta

Den 5 november tar Heineken Starclub över Berns. På scen står Marcus Hägg, Mike Perry och Nervo.

Marcus Hägg har hyllats för sina talanger som både producent och dj i svensk media under 2016 – året då hans karriär gått spikrakt uppåt. Klicka här för att lyssna på den senaste hiten, "Circle".

Läs mer
- Heineken Starclub tar dj-stjärnor till Berns