Mike Perry

"Jag njuter av varenda sekund"

Mike Perry berättar för Stureplan om hur "The Ocean" förändrat hans liv, superhitens uppföljare och adrenalinkicken som Summerburst gav.

När började du dj:a, och vilka var dina influenser?
– Jag har kört i några år, mest på lokal nivå. Mina influenser har varit Swedish House Mafia, Tiësto och Diplo.

I april släppte du "The Ocean" som kom att bli en supersuccé – vad tror du är orsaken till framgången och hur har den förändrat ditt liv?
– Det känns fortfarande helt fantastiskt att den går så bra som den gör runtom i världen. Anledningen till framgången är nog låtens enkelhet, den är lätt att ta till sig. Jag lever ett helt annat liv nu än i april. Det har gått otroligt fort men jag njuter av varenda sekund.

Vilken har varit 2016 års absoluta höjdpunkt?
– Oj! Helt omöjligt att bara välja en, men att gå upp på scen inför 30 000 glada människor i Göteborg under Summerburst gav en adrenalinkick som få saker mäta sig med. Ett annat exempel är när "The Ocean" gick upp som nummer 1 i Sverige och höll den platsen så länge, tror det var nio veckor. Jag skulle kunna rabbla på ännu mer här!

Du släppte nyligen "Inside The Lines". Berätta om bakgrunden till denna!
– "Inside The Lines" kändes från första ackordet som en naturlig uppföljare till "The Ocean". Jag skrev bakgrunden och skickade den till Casso (Cassandra Ströberg, reds. anm.), som gjorde ett sjukt bra jobb med text och sång. Jag hoppas verkligen folk tar sig tid att lyssna på texten. Den är helt genial, full med fina metaforer och uttryck som få andra låtskrivare klarar av.

Hur kommer du förbereda dig inför Heineken Starclub på Berns?
– Middag med vänner, två öl och en drink. Som vanligt! Jag försöker hålla mina dj-set så oplanerade som det bara går. Det blir mycket roligare för alla då, har jag fått för mig.

Vad har vi att vänta av ditt set?
– Jag kan tänka mig att folk förväntar sig att jag kommer spela rätt soft musik, med tanke på singlarna jag släppt – men där tror de fel! Jag gillar att variera musiken i mina set, allt från Skrillex till eget material till Swedish House Mafia. Det är ändå nattklubb, då ska man se till att ösa på.

Slutligen, nämn två dj:er som du tycker förtjänar våra läsares uppmärksamhet.
– Det finns en duo jag tänker på, som är etablerade internationellt men kanske inte spelar så mycket i Sverige, och det är Dimitri Vangelis & Wyman. Efter deras set på Tomorrowlands main stage – som jag gästade med "The Ocean" – gick de och spelade på en lite mindre scen. Där körde de ett lite hårdare set för kanske 200 personer som de sprängde i tusen bitar. Jag hade turen att få bevittna det hela, och har fortfarande inte återhämtat mig! En annan jag kommer att tänka på, som jag i ärlighetens namn inte sett men är sjukt nyfiken på, är tyska Tujamo.
Inside The LinesMike Perry 1

Fakta

Den 5 november tar Heineken Starclub över Berns. På scen står Marcus Hägg, Mike Perry och Nervo.

Mikael Persson, mer känd som Mike Perry, är en svenskt dj och musikproducent från Skövde. Genombrottet kom under våren 2016 med låten "The Ocean", som nådde första plats på Sverigetopplistan. Klicka här för att lyssna på den senaste hiten, "Inside The Lines".

Läs mer
- Heineken Starclub tar dj-stjärnor till Berns
Intervju: "Sparade ihop pengar och köpte mitt första mixerbord"