Adam Kanyama

Fem snabba med Adam Kanyama

Adam Kanyama, killen som kallats svensk hiphops framtid av Timbuktu, pratar med Stureplan om såväl karriär- som helgplaner.

Berätta om "Medan vi lever", hur kommer det sig att du blivit skådespelare?
– Regissören hade sett mig på X Factor och bad mig komma på audition. De sökte någon som kunde rappa, var i tjugoårsåldern och hade mixad bakgrund eftersom min karaktär i filmen har det. Efter några auditions fick jag rollen. Tänkte att de skulle bli en kul grej.

"Medan vi lever" har fått hyfsade recensioner. SvD skriver bland annat att du är perfekt för rollen och SVT att du äger varje scen. Sugen på att fortsätta skådespela?
– Det är en fin familjefilm som rör frågor kring identitet, vilket många invandrare tänker på. Jättekul att få bra recensioner! Jag tycker att skådespeleri är jättekul, och vill fortsätta fortsätta med det.

Till musiken! Hur kommer det sig att du blandar svenska och engelska? I år har du släppt "Molly" där du sjunger på engelska, och i musiken till "Medan vi lever" sjunger du på svenska.
– Jag tycker att jag låter bra på båda språken helt enkelt. Dessutom kan det vara skönt att byta ibland, för omväxlings skull.

På lördag är målet att sätta eld på Kåken och få alla att dansa, har du några knep för att uppnå detta?
– Jag ska se till att ha hög energi och vara närvarande. Tror det blir fett!

Vad är din relation till Kåken?
– Jag har uppträtt på Kåken tidigare, har till och med varit med och gjort en musikvideo där. Tycker absolut det är ett av Stockholm bästa ställen.
Adam Kanyama 2

Fakta

Adam Kanyama är ung, men redan veteran. Han slog igenom i X Factor och vann rap-SM när han var 15 år. Sedan dess har hans låtar lyssnats på miljontals gånger på Spotify, han har varit förband åt Nicki Minaj på Globen och den 7 oktober skådespelardebuterar han i filmen "Medan vi lever".

Lördagen den 5 november är det dags för tredje upplagan av Firebooth by Fireball på Kåken. Den här gången är det Adam som ska sätta eld på båset med ett liveset rakt i mixern.

Kåken är restaurang Niklas bakficka och ligger på Regeringsgatan 66.