Photo Credit Chloe Paul _NERVOIMGFoto: Chloe Paul

"Om vi kunde väcka Kurt Cobain och Prince från de döda"

Stureplan tog en pratstund med en av världens mest eftertraktade dj-duos – NERVO.

Minns ni den första musikupplevelsen som verkligen berörde er?
– Lördagsmorgnarna i Melbourne, där vi växte upp, var alltid fyllda med musik. Mamma och pappa spelade allt från Gypsy Kings till Beach Boys till The Rolling Stones. När musiken strömmade från högtalarna i vardagsrummet betydde det att det var helg. Väldigt glada minnen.

Vilket anser ni vara det mest livsförändrande ögonblicket i er karriär?
– Den tuffa tiden då vi jobbade som servitriser i London samtidigt som vi skrev låtar till andra artister formade oss verkligen. Vi var fattiga men hade stora drömmar, och lärde oss att uppskatta de goda sakerna i livet.

Vilken är 2016 års höjdpunkt?
– Vår show NERVONation på Ushuaïa Ibiza är en absolut höjdpunkt. Vi kunde bjuda in många vänner att spela med oss och atmosfären var alltid på topp!

Vi har sett er på scen i Stockholm många gånger, senast under Summerburst 2016. Berätta om det hittills mest oförglömliga minnet ni skapat här!
– En gång visade ett fan sitt bankkort för oss – på vilket han tryckt våra ansikten. Det var ganska coolt!

Nästa gång vi ser er här är den 5 november, då ni spelar på Heineken Starclub på Berns. Hur kommer ni förbereda er?
– Med massor av varma kläder! Haha, nej men allvarligt talat, innan en spelning tar vi alltid god tid på oss att gå igenom vad vi vill spela. Vi ringer också våra svenska vänner och ber dem hänga med oss! Vi har faktiskt bott i Stockholm i sammanlagt nio månader, och besökt Sverige flera gånger under många års tid, så vid det här laget har vi en hel del svenska vänner som vi ser fram emot att träffa!

Vad kan vi förvänta oss av ert set?
– Vi kommer blanda lite ny musik som vi arbetat med under den senaste månaden med en hel del av våra egna spår och sådant som vi lyssnar mycket på just nu.

Om ni fick sätta ihop en festival, vilka artister skulle vi finna på scen?
– Åh, svår fråga. Festivalen skulle definitivt ha många scener med en eklektisk blandning av artister, däribland Imogen Heap, Eminem, Jill Scott med Lauryn Hill, Sampha, Drake (naturligtvis med Rihanna som gäst), London Grammar och MNEK. På den stora scenen skulle vi ha Martin Garrix, Major Lazer, Martin Solveig, Daft Punk, DJ Snake och Peking Duk. Till technotältet skulle vi boka Nic Fanculli, Sven Väth back-to-back med Solomun, Black Coffee, Tiga och Tale of Us. För lite discokänsla skulle vi bjuda in våra vänner Sneaky Sound System och be Scissor Sisters om ett särskild liten comeback. Om vi kunde väcka Kurt Cobain och Prince från de döda skulle vi vilja bjuda in de också. Wow, det finns många artister vi skulle boka. Kanske skulle vi behöva en tredagarsfestival!
Summerburst -nervo _713x 476Nervo 30NERVO31

Fakta

Den 5 november tar Heineken Starclub över Berns. På scen står Marcus Hägg, Mike Perry och NERVO.

Systrarna Mim och Liv Nervo, tillsammans kända som dj-duon NERVO, gjorde sig från början ett namn genom att skriva låtar åt artister som Ke$ha, Kylie och Pussycat Dolls. År 2009 skrev de monsterhiten "When Love Takes Over" tillsammans med David Guetta. Kometkarriären var ett faktum och idag klassas NERVO som en av världens mest efterfrågade dj-duos. Deras musik och energi har fått dem att bokas på klubbscener över hela jordklotet, från Sydney till Ibiza – till Stockholm.

Läs mer
- Heineken Starclub tar dj-stjärnor till Berns
Intervju: "Sparade ihop pengar och köpte mitt första mixerbord"
Intervju: "Jag njuter av varenda sekund"