Fem snabba med Gee Dixon

Från vänskapen med Arja Saijonmaa till året som gått med Moms – och helgens planer. Vi ställde fem frågor till hiphopartisten Gee Dixon.

Den djupa sidan du visade av dig själv i TV4:s "Lyckliga gatan" och den som följde i och med låten "Groupie" är lite som dag och natt. Hur reagerade fansen?
– Fansen blev väl lite chockade! Båda låtarna är bangin' tracks, trots att de riktar sig till två olika typer av lyssnare. Av de som gillar djup hiphop med substans fick jag väldigt mycket cred för "Jag vill tacka livet". Av de som föredrar en ignorant Gee fick jag ännu mer cred för "Groupie".

Du och Arja verkade klicka i programmet. Håller ni kontakten? Kanske ett sms hit och dit ibland?
– Jag och Arja har en god relation än idag. Händer att vi hojtar till varandra med idéer kring nya samarbeten, hon är på topp!

Vad betyder shouf?
– Se, titta, kolla!

På lördag kör du Firebooth på Kåken. Gillar du den här sortens klubbgig?
– Ja, jag är pepp som fan, alltid lika kul att göra shower på hemmaplan! Jag har bara varit på Kåken en gång tidigare, det var på Ibbes release till "Plus 1". En stökig kväll, men riktigt nice mode. Ser fram emot att komma tillbaka på lördag. Big time! Sådana här klubbgig är så jävla feta, man kan verkligen vara en del av festen på ett annat sätt än om man håller en renodlad konsert. Man har publiken nära sig och kan verkligen ta på stämningen.

2016 går mot sitt slut. Vad har varit årets höjdpunkt?
– Årets bästa höjdpunkt har varit mitt samarbete med Moms, alltså ena halvan av duon Mohammed Ali, vi har åstadkommit så mycket i studion och ute på turné tillsammans. Det har verkligen höjt oss båda som artister. Shout out till honom!

Fakta

Kåken är restaurang Niklas bakficka och ligger på Regeringsgatan 66.

Lördagen den 3 december arrangeras Firebooth by Fireball på Kåken. Igen. Sist uppträdde Adam Kanyama och innan dess har Rosh och Beri satt eld på båset. Nu har turen kommit till Gee Dixon. Hiphopartisten gjorde tidig karriär i AYLA-kollektivet med bland andra Mohammed Ali och Mack Beats. De senaste åren har han turnerat med Ken Ring, gästat "Swish" med Stor och Linda Pira, varit med i TV4:s "Lyckliga Gatan" och släppt superhyllade singlarna "Groupie" och "Shouf".