Foto: Nicho Södling

Inför ELLE-galan 2017 med... Carin Rodebjer

Under torsdagen tillkännagavs att Carin Rodebjer – liksom Elin Alemdar och Diana Orving – är nominerad till priset "Årets designer".

Carin, stort grattis till nomineringen! Hur känns det, och hur firas den?
– Tack. Det känns superkul. Den firas på en underbar fotografering för vår kommande kollektion.

Vad skulle en vinst betyda?
– Det är alltid roligt att vinna ELLE-priset. Det är en superrolig branschfest där man möter massor av folk man gillar. En eventuell vinst skulle betyda att min bästa kompis Liselotte Watkins flyger hem, vilket hon lovat. Det betyder också mycket att få ett erkännande av människor man respekterar.

Vad har du för förväntningar på årets gala?
– Jag har inte hunnit förvänta mig så mycket, men det ska bli roligt att möta alla efter att ha varit borta från Sverige i fem år.

Vem skulle du själv vilja ge ett modepris?
– Hmm, jag vill ge Stil i P1 ett modepris för att de har en unik röst och för att de står på modets sida i ur och skur, år efter år. Gällande designers tycker jag att Per Engsheden gör ett enastående arbete.

Vilket är ditt bästa minne från ELLE-galan genom åren?
– Wow, de är så många. Jag har ju växt upp med ELLE-galan så det har hänt en del. Allt kan man inte berätta i det här forumet. Generellt kan jag säga att de minnen jag har bara är positiva, och ibland har det kanske druckits lite för många drinkar.

Fakta

ELLE-galan 2017 äger rum den 13 januari på Grand Hôtel i Stockholm.

Stureplan tar, liksom tidigare år, tempen på några av festens viktigaste gäster:
- Elin Alemdar