MITT I SMETEN med Micaela Moreno | Fredag 12 december
Ex-sex: Vill vi, bör vi, ska vi?
KRÖNIKA. Vår relationsexpert är tillbaka. Läs och lär, barn.
ÄR EXET ETT EX av en anledning? Kanske var det bara dålig timing som gjorde att relationen tog slut?

Oavsett - är det en någonsin en BRA idé att gå hem med en f.d. från krogen?

Eller är det en riktigt dålig under gruppåverkan av Vodka tonics, Lathet och Nostalgi.

JAG STÄLLDE frågan till vin-maffian över en kunglig Sancerre på Noppes i fredags. De blev osams nästan direkt.

En väninna jämförde det med att dansa en sadomasochistisk ensamfoxtrot: ta ett steg fram och 7 raska bak, för att sen lägga krokben för sig själv och landa pladask på sitt eget hjärta. Igen.

"Ex-sex kan lätt bli så jäkla melodramatiskt: det är ungefär som att heta Niklas Strömstedt och åka tillbaka till Lidingö för att gräva upp den där påkörda fågeln."

MIN ANDRA - mer praktiskt lagda kompis - såg enbart fördelar med att återvända till brottsplatsen: man undviker risker som sämre utrustade män och såna som gör, gillar och allra vanligast, säger freaky saker. Ibland på bebisspråk.

"Dessutom kan man ta med sig de sista kvarglömde grejerna man inte har orkat eller brytt sig i att hämta!"

INKLÄMD MELLAN våra tre parfymer i soffan satt också en manlig vän. Han berättade (det är bara tjejer som erkänner) att han ofta fylleringer sina gamla ragg: "Vi killar har inga skrupler när det kommer till sånt här och så slipper man använda kondom."*

Själv lekte jag Schweiz; beställde in en ostbricka och höll mig väldigt neutral i ämnet. Efter mitt sned(?)språng häromveckan vore något annat som att kasta vikingaskepp i snickeboa. Men jag avslutar med att konstatera följande:

Fördelen är att du vet vad du får.
Nackdelen kan vara densamma.*Pojkar, något för er att tänka på till nästa gång: Om exet visar upp nya tricks i sängen är det alltså INTE en söt liten rosa batterikanin som har lärt henne dem.
VECKANS SMS-SKOLA

Du skickar ett sms till en f.d. fling runt kaffe och avecen. Först efter 02.30 får du svar.

Det var tråkigt.

För då är du vad som skulle kunna kallas: Plan B. Exet ville se om kvällen bjöd på något mera spännande innan han/hon hörde av sig till dig. Vilket det uppenbarligen inte gjorde.

Och här spelar det faktiskt ingen som helst roll hur gulligt formulerat sms:et än må vara.
Det ÄR fortfarande ett fuck you.
Fast med socker på.
HÖRT PÅ STAN

Inte ett skit, så jag ringde upp min goda vän Sofia. Hon bor i Monaco sedan 10 år och arbetar som Bärande pelare på nattklubben Jimmy´z men trots det geografiska avståndet anser hon sig själv vara rejält insatt i Stockholmsskvallret. Jag frågade: "Du som har lite koll, vilka killar är populära på Stureplan just nu, vilka talas det om?" Hon svarade glatt: "Uffe Ekberg och Marcus Sääsk!"

Tack, Sofia! Då vet vi.