Denise Rudberg Copy

Mitt Stureplan: Denise Rudberg

Denise Rudberg – aktuell med boken "Inte riktigt enligt plan" – är stammis på PA&CO, beställer rött vin i baren och avslutar utekvällen på 7-Eleven.

Restaurang
Stammishaket: PA&CO. Hit har jag gått sen jag var sexton-sjutton år och jag tröttnar aldrig. Älskar personalen som om de vore mitt eget kött och blod. Här kan man göra bort sig utan att skämmas, här kan man deppa loss vid bardisken och få tröst, här kan man hångla utan att någon ser. Här kan jag vara mig själv.
Dricker helst: Rödpang. Allra helst Amarone eller något annat rödvin med mycket knuff i. Har svårt för franska blaskiga viner, de är precis som Parisare – något man ångrar dagen efter.
Middagssällskap jag drömmer om: Erica Jong, Diane von Furstenberg och Marianne Faithfull. Riktigt sköna damer som jag beundrar av olika anledningar. Som andrahandsval skulle jag önska dinera med Wes Anderson, Owen Wilson och Ryan Gosling för att älta film. Och kanske en del annat när vi ändå höll på.
Bästa brunchen: Nybrogatan 38. Älskar att sitta i deras bardel och äta mig mätt på fett samt beskåda alla som passerar förbi. En hobby jag tycker mycket om. Jag älskar att studera människor, jag behöver inte nödvändigtvis prata med dem, ibland är det så mycket roligare att bilda sig en helt egen och felaktig uppfattning om folk.
Här bjuder jag på middag: Cassi på Narvavägen. Här äter familjen söndagsmidddag varannan söndag. Bästa Biff Minuten i stan. Dyrt som satan, men klart bäst. Och det ser fortfarande ut exakt som när jag var liten. När de renoverade stället för ett par år sedan valde de att renovera enligt sjuttiotalsstilen de alltid haft. Älskar pizzaväggarna och heltäckningsmattan.
Café & bar
Bästa kaffet: Brillo. Älskar känslan på Brillo, oavsett tidpunkt på dagen. De har öppet jämt och kaffet är grymt bra. Äter gärna ett hårdkokt ägg till, det brukar pigga upp.
Tar lunchmötet på: Broms. Tillräckligt tätt mellan borden för att man ska kunna tjuvlyssna på bordsgrannarna om ens eget lunchmöte blir för långrandigt.
Bästa barhänget: Operabaren eller Teatergrillens bar. Gamla klassiska barer. Gillart.
Beställer i baren: Rödvin. Rosé, något riktigt ljust i så fall. Gin och tonic. I den ordningen. Är det kallt ute kan jag slå till på en Irish Coffee. Ibland när jag är riktigt festlig beställer jag en Kir Royal, men då börjar det oftast bli dags att gå hem för tant.
Senaste upptäckten: Att chilinötter verkligen är oätliga. På riktigt. Varför tillverkas de? Borde inte någon ställas till svars för dem på samma sätt som kemiska stridsmedel eller dopade kycklingar? Va? Va?!
Nattklubb
Dansar till: Julio Iglesias och Kraftwerk. Möjligen också NWA.
Mest minnesvärda utekvällen: Oj, det här blir svårt att ranka. Ska jag ta det i olika kategorier? Mest kändistäta var under min möhippa i New York där jag raggade på Michael Douglas och höll på att bli utslängd eftersom de var rädda att jag skulle kräkas på honom varefter kvällen slutade med att jag bytte kläder med Madonna. Eller ska jag ta kvällen när Prince personligen bad mig komma till hans konsert för att sedan hänga med på efterfest i hans svit? Eller den gången när jag fick följa med Daniel Redgert "on tour" på Bernie's? Svårt att välja här.
Börjar kvällen på: Gärna på Milles. Deras bar är trevlig.
Slutar kvällen på: Väldigt ofta på 7-Eleven.
Skulle aldrig sätta min fot: Hotellet på Linnégatan. Ett riktigt sunkigt ställe. Hua. Ogillar också Lisa På Torget. Vem har patenterat att uteställen i Stockholm ska se ut som sunkiga efterfester i loungestil? Det ser för jävligt ut. Ring stilpolisen anytime soon.
Shopping
Senaste köpet: En jumpsuit på J.Crew. Snygg.
Här spenderar jag mest pengar: Oj, har för tillfället köpstopp. En mycket bra grej att tillämpa, kanske inte för den globala ekonomin, men nödvändigt ibland för en frilansande författare. Men jag tror nästan att jag lägger mest cash totalt per år på ICA Banér. Min favoritmataffär som har Stockholms bästa kött. Jag äter mycket kött.
Här skulle jag vilja spendera mer pengar: Eklund Sockholm New York, jag skulle mer än gärna bralla loss på en riktigt stor och välplanerad våning asap. Sådär onödigt och slösaktigt stor. Vi pratar bowlingbana inomhus och mathiss. Växthus på taket. Vinkällare. Sjutton badrum. Typ.
Impulsköper: Ingenting. Jag avskyr att impulshandla. Ligger inte för mig.
Favoritdesigner: Josefine Olsson, Greta. Ja men alla ska svara så svåra namn och dra till med knepiga märken. Jag avgudar Josefine för att hon lyckas skapa kläder som sitter magiskt bra. Visst kan man gå loss och köpa en fin Prada-kappa eller Miu Miu-brallor, men Josefine lyckas så jäkla bra med att skapa kläder som gör dig snygg. Svårslaget.
Köp jag ångrar: Det var nog den där Prada-kappan. Löjligt dyr, inte alls så snygg som den kostade.
Resa
Senaste resmålet: Palma, Mallorca.
Drömresmål: Sydafrika.
Bästa reseminnet: När jag och min kille vandrade i Alperna förra sommaren. Det var väldigt romantiskt à la Sound of Music, helt vansinnigt vackert. Edelweiss och storslagna berg. Helt underbart.
Så får jag tiden att gå under resan: Kollar film. Kan lätt klämma fyra filmer under en långflight. Pratar nästan aldrig under resan.
Skulle inte åka någonstans utan: Min telefon. Skulle aldrig hända.
Brukar köpa med mig: Clarins Beauty Flash. Förutsägbart och tråkigt, men en stor konsumtionsvara hemma hos mig.
Nybrogatan 38Nybrogatan 38, en favorit bland kvarterskrogarna.

2104Dess brunch i synnerhet.

Hotellet _480Hotellet på Linnégatan, inte lika högt rankat.


Josefine OlssonJosefine Olsson, kvinnan bakom klädmärket Greta.

JPG_025_Denise _Rudberg _Hugo _RehnbergDuon bakom "Inte riktigt enligt plan".

Fakta

Denise Rudberg är författare. Den 5 juni släpptes senaste boken – "Inte riktigt enligt plan" – som Denise skrivit tillsammans med Hugo Rehnberg.

I "Mitt Stureplan" tar vi tempen på var våra Stockholmsprofiler helst rör sig – såväl dag- som nattetid – och var de beger sig på resande fot.