Modeveckan

Varje vecka sammanfattar Stureplans modeskribent, Karin Bylund, rådande trender, delar smarta tips och väljer ut personliga favoriter från veckan som gick i modevärlden.

 

001
Bild: vogue.com


Veckans visning

BALMAIN. Från Paris till Milano! Favoritvisning nummer två blev avandtgardistiska Mugler – vinnaren blev något mer bärbara Balmain med skinnkavajen som bästa plagg. Nu då? Slut med modeveckor. I alla fall i modemetropolerna. Modetåget drar vidare till Mumbai i Indien, men det är det inte många i väst som känner till eller kanske bryr sig om.

 

002
Bild: style.com


Veckans inspiration

THE STREETS ARE TALKING. Mer Milano. Tommy Tons samlade streeststylebilder för säsongen S/S 2012 – The man on the street – gör inspirationscomeback. Tre favoriter bland dessa 250 väl utvalda inspirationstryck är den på Frida Gustavsson i margaretafläta, Maryna Linchuk i 90-talshalsband och för mig okänd tjejs sweatshirtmatchning.

 

003
Bild: vogue.com


Veckans omslag

VOGUE ITALIA. Vi stannar kvar i medelhavsområdet, Italien närmare bestämt, och fascineras samt störs lite lätt av over the top-temat på landets senaste omslag av Vogue. Det pryds av en groteskt stylad Joan Smalls som fått sällskap av Coco Rocha (Twix-prydd kalufs och naglar likt de tullarbetarna på Bahamas brukar ha, högst upp till höger), Abbey Lee Kershaw (lejonman, hjärtetårar och smala kritstreck till ögonbryn, längst ner till höger) med flera.

 

004
Bild: byrnenotice.com


Veckans intresseanmälan

HEM LJUVA HEM. Dags att geografiskt röra sig över Atlanten tillsammans med over the top-stylade Coco Rocha, som ska sälja sin lägenhet. Strunt samma att lägenheten kostar mer än många kan räkna till. Det är alltid kul att snoka lite lätt i folks hem. Ta chansen här.

 

005
Bild: Karin Bylund


Veckans köp

BEYOND RETRO. Tillhör skaran som just denna vecka inte riktigt haft ekonomin att lägga ett bud på Cocos lägenhet, men ett par second hand-båtar från Beyond Retro gick an. Blev mina till ett pris av 350 kronor.

 

006
Bild: fashiongonerouge.com


Veckans modereportage

ASOS. Senaste dagarnas bästa editorial stavas Brighten Up. Frontas av franska skådespelerskan Léa Seydoux som i sin tur ackompagneras av de kattiga, attitydgivande bågarna som finns med på listan över vårens solglasögon.

 

007
Bild: zara.com


Veckans lookbook

ZARA. Vårens första månad har kommit till Zara med ljusa pasteller, skira tyger och avklädd styling.