Modeveckan

Varje vecka sammanfattar Stureplans modeskribent, Karin Bylund, rådande trender, delar smarta tips och väljer ut personliga favoriter från veckan som gick i modevärlden.

 

001
Bild: hm.com


Veckans kollektion

EXCLUSIVE CONSCIOUS. Återigen dags för H&M att släppa vårens Conscious-kollektion, miljösmart och av återvunnet material. Går det här året under namnet Exclusive Conscious, vilket helt rätt antyder ett något lyxigare och festligare utbud. Landar i butikerna den 12 april.

 

002
Bild: facebook.com/prada


Veckans fantasi

PRADA. Prada lanserade tidigare i veckan sin efterlängtade och sedvanliga Real Fantasies-lookbook med tillhörande film. Ett klippboksliknande verk med stor dos nostalgi och handgjorda kollage där vintage-fotografier från 50- och 60-talet matchas med backstagebilder från modehusets visningar. Så Prada.

 

003
Bild: cosstores.com


Veckans kampanj

COS. Modekedjan COS, som snart firar ett år i Sverige, har lanserat sin kampanj för våren och sommaren 2012. Boxformig, minimalistisk och likt Pradas lookbook också 50-talsinspirerad. Allt i en genomgående blå och grön färgpalett.

 

004
Bild: terrysdiary.com


Veckans hår

FREE. Inte på grund av Ta håret tillbaka-debatten, men bara av på grund av ett slumpmässigt sammanträffande dyker dessa bilder på allas rosa hår-crush Charlotte Free upp i Terry Richardsons fotodagbok.

 

005
Bild: weekday.com


Veckans samarbete

WEEKDAY + KOSTA BODA. Make Up Hot Lips, Still Life Skull Votives och Gabba Gabba Hey är inte namnen på tvivelaktiga undergroundklubbar, men namnen på några av de glaskonstverk som Weekday skapat för Kosta Boda i ett av vårens nya designsamarbeten. Finnes till försäljning i Weekday-butiker från och med den första veckan i maj. Prislapparna landar mellan allt från 300 till 3 000 kronor.

 

006
Bild: luvaj.com


Veckans trend

ANKELCUFFS. Vi finner dem överallt, dessa cuffs. Runt halsen, runt handlederna och nu senast runt anklarna. Att endast bära dem till ett par vanliga pumps känns lite ljummet, men att bära dem tillsammans med ett par kängor eller skor likt dessa? Bästa matchningen och absolut tappa andan-snyggt. Från Luv AJ:s senaste lookbook.

 

007
Bild: fashiongonerouge.com


Veckans editorial

JUST A KID. Addera ett stycke färgglatt hår, en löstagbar krage samt ett par kattigt edgy solglasögon och du gör en modereportagemässig homerun. Just a Kid från Volt Magazine nummer elva.