Modeveckan

Varje vecka sammanfattar Stureplans modeskribent, Karin Bylund, rådande trender, delar smarta tips och väljer ut personliga favoriter från veckan som gick i modevärlden.

 

001
Bild: shop-nowhere.com


Veckans kollektion

NOWHERE. Elin Klings andra kollektion med egna märket Nowhere är lanserad, den för våren och sommaren 2012. Minimalistisk likt den första, dock med fler färginslag. Vi finner ljusa pasteller och plagg som cykelbyxor, långa klänningar och kjolar, stickade MC-jackor, shorts och vintageinspirerade solglasögon. Sobert!

 

002
Bild: fashiongonerouge.com


Veckans kampanj

DIET COKE + JEAN PAUL GAULTIER. Den första Diet Coke-kampanjen under Jean Paul Gaultiers regim har publicerats. I kampanjen får vi skåda de omtalade, specialdesignade flaskorna som tillsammans går under namnet Natt & Dag. Natt-flaskan är provokativ och har en touch av Rock Chick med ett korsettmotiv som påminner om designerns berömda, konformade BH. Dag-flaskan är inspirerad av designerns ikoniska, marina Breton-ränder och har en stjärntatuering som hyllar hans seglarmusa. Klassiska detaljer med humoristisk attityd.

 

003
Bild: style.com


Veckans designer

RAF SIMONS. Vi fick tidigare i veckan reda på att Dior, efter månader av spekulationer, äntligen fått en ny chefsdesigner som efterträder skandalomsusade John Galliano – belgiska Raf Simons! Denne har tidigare gjort succé hos Jil Sander och arbetat med bland annat Martin Margiela samt Diet Coke-aktuella Jean Paul Gaultier. I juli, när couture-kollektionernas visningar går av stapeln, får världen ta del av hans första verk för Dior. Väntar med spänning.

 

004
Bild: jeffreycampbellshoes.com


Veckans skor

COLTRANE. Jeffrey Campbell har med all sannolikhet överträffat sig själva i och med skapandet av skorna Coltrane. Veckans, vårens, kanske till och med årets bästa båtar. Finns att inhandla på bland annat Solestruck.

 

005
Bild: Karin Bylund


Veckans köp

DIN SKO. Skor från Din Sko, 349 kronor. Innehar attribut som nudefärgade läderremmar, platåsula och allt sådant som uppskattas. Kan leva på detta skoköp fram till den dagen jag lyckas lägga vantarna på ett par Coltrane.

 

006
Bild: moxhamstore.com


Veckans smycken

MOXHAM. Smycken från Moxham, vars höstkollektion vi tidigare behandlat, har nu lanserats i Sverige. Till vårens kollektion adderas rosa och gula nyanser, resultatet är oändligt mer färgrikt än tidigare då allt gick i nude och svart. Säljs inom snar framtid i MOXHAM:s webbshop.

 

007
Bild: Karin Bylund


Veckans outfit

BRODERIER. Kavaj från Mango, broderad jeansväst från Beyond Retro, jeansshorts från Levi's, portfölj från Röda Korset och skor från Dr. Martens.