Spectacles _featured -1

Snap introducerar Spectacles

Sedan Instagram skamlöst snodde Snapchats hela idé om Stories till sin app har den tidigare konkurrensfria appen plötsligt blivit utmanade. Kan ett par kameraförsedda solglasögon vara räddningen?

Snapchat, som i dagarna förkortade sitt namn och numera kort och gott heter Snap, kommer under hösten att lansera vad som kan ses som en utmanare till de kalkonartade Google Glasses samt 2000-talets mest populära extremsportattiralj—GoPro-kameran.

Spectacles, eller Specs — de gillar förkortningar för tillfället — är ett par vanliga solglasögon med den lilla skillnaden att på både vänster och höger sida sitter det små kameror som filmar saker runt dig i 115 graders vinkel. På solglasögonens vänstra sida sitter en knapp där du slår av och på kamerorna, som filmar i 10-sekunders intervaller som kan filma upp till 30 sekunders video och lagra i glasögonen. För att få in videoklippen i din telefon använder du med fördel Wi-Fi för Android och Bluetooth för iPhone — även om du med lite pill i inställningar kan använda Wi-Fi även med din iPhone.

Varje gång du filmar lyser en inåtvänd lampa, så du själv är medveten om när kamerorna är aktiva. Även utåt sett lyser det lampor, vilket gör smygfilmning ganska besvärligt. För tillfället räcker batteriet endast till ungefär en dags användande, vilket skulle kunna likställas vid hur ofta du behöver ladda en iPhone till exempel.

Solglasögonen kommer i tre olika färger och kostar i dagsläget $130, motsvarande cirka 1200 kronor. Det är oklart om och när glasögonen landar på den svenska marknaden.

 

 

 


Fakta snap, inc.

Grundades i september 2011 av Evan Spiegel, Bobby Brown och Reggie Brown när de gick på Stanford University.

 

Huvudkontoret finns i Venice, Kalifornien.

 

Rebrandade sig själva den 24 september då man bytte namn från Snapchat, Inc. till Snap, Inc. och presenterade videosolglasögonen Spectacles.

 

Gsmarena _002
Master _Vid _Stills _4_Press _03_1
160924095329-snapchat -spectacles -woman -780x 439
Spectacles -03
Spectacles -796x 520