Publicerat torsdag 2010-02-25
Var de bättre förr?
EVOLUTION. En bild säger mer än tusen ord. En gammal bild kan utgöra underlag för en hel roman. Stureplan ger er guldkorn ur arkivet.

Charles Darwins teori om det naturliga urvalet går ut på att de bäst anpassade individerna har störst chans att överleva. Teorin kan naturligtvis konverteras till Stureplan - platsen där alla trender föds ur intet (och dör ännu snabbare). Vi kände ett intensivt behov av att ta reda på hur arterna, förlåt, personerna på Stureplan hanterat dessa omvälvningar.

Vi har därför börjat att gräva djupt - väldigt djupt - i bildarkiven för att se hur några av Stureplans mest igenkända ansikten såg ut vid vimmelfotografiets begynnelse och har utvecklats sedan dess. I väldigt många fall har väldigt mycket hänt - men i något enstaka är det som att tiden stått stilla. Vår redovisning fortsätter här.
Nu
JOEL KINNAMAN

Upphittad på: Biopremiären av "Tjenare Kungen"
När: 13 september 2005

Nämn hans namn och kvinnor i din direkta närhet får något lystet i blicken. Googla hans namn och få "Joel Kinnaman flickvän" som första förslag. Så för att inte dra ut på besvikelsen: Det sägs att han dejtar dottern till en viss skådespelare som är flink med kökskniven.
Nu
DANNY SAUCEDO

Upphittad på: White Room
När: 13 oktober 2006

Från shots kl. halv fem på White Room tillsammans med idag bortglömda Idol-deltagare, till champagnebonanza på sofistikerade premiärtillställningar signerade Melker Andersson. Ett framsteg, förvisso. Men att förvalta kvasiberömmelse på annat sätt är bevisat omöjligt. Jo, det är sant.
Nu
DARIN ZANYAR

Upphittad på: Rockbjörnen
När: 15 januari 2006

Blott utexaminerad från gymnasiet belägrades trapphuset till Vällingbyhemmet på dygnsbasis av hysteriska fans. Idag lägger Darin armen om Hell's Kitchens Rebecca Simonsson med lika stor självklarhet som han en gång undvek att äta Rollo-kolor med tandställning.