Var de bättre förr?

Charles Darwins teori om det naturliga urvalet går ut på att de bäst anpassade individerna har störst chans att överleva. Teorin kan naturligtvis konverteras till Stureplan - platsen där alla trender föds ur intet (och dör ännu snabbare). Vi kände ett intensivt behov av att ta reda på hur arterna, förlåt, personerna på Stureplan hanterat dessa omvälvningar.

Som ni vet säger en bild mer än tusen ord. En gammal bild kan utgöra underlag för en hel roman. Stureplan ger er guldkorn ur arkivet.

 

Petra-Marklund-bild


Petra "September" Marklund
( och nu)

Upphittad på: Absolut Ruby Red på Utecompagniet
När: Den 8 juni 2006

För drygt en vecka sedan blev Petra utsedd till Årets bäst klädda artist på ELLE-galan och i samband med detta berättade hon för Stureplan om taskiga stilperioder i högstadiet. Men inte kunde Så mycket bättre-stjärnan veta att Stureplans allseende öga har hennes under konstant lupp. Till Petras försvar ska det sägas att det var tema rött på den där festen för snart fem år sedan, vilket motiverar höftscarfen, en trend som egentligen aldrig fick något riktigt fäste. (Den satt ju om höften.)

 

Agnes-Carlsson-bild


Agnes Carlsson
( och nu)

Upphittad på: Biopremiären av Casino Royale
När: Den 19 november 2006

Där stod hon blott 18 år gammal, from som ett lamm, iklädd oskuldens färg, redo att brista ut i ljuva sånger om kärlek. Idag är Agnes en glittrig, fullfjättrad vixen med en farlig, hård och omsusad rockstar om armen. Nej, vi skojade bara. Det där är Vincent Pontare.

 

Håkan-Bråkan


Håkan Hellström
( och nu)

Upphittad på: Grammisgalan
När: Den 7 februari 2006

För snart fem år sedan fångade vi honom (något obekväm) på bild med ett glas champagne i handen, redo att entra Grammisgalan. Där står han kvar än idag, sägs det.