Spybaryourhighness

"En oheligt bra stämning"

På fredag tar Heineken Laboratory och Templet åter över Rosa Rummet. Stureplan ställde fyra frågor till dj:n Johannes Wikström, även känd som Yourhighness från Rollerboys, om kvällen som stundar.

Hur skulle du beskriva musiken du tänker spela på fredagens Heineken Laboratory?
– Detroit Techno & Chicago uppblandat med super-shuffliga house-låtar.
Du har spelat på Heineken Laboratory en gång förut, vad är det du minns bäst?
– Jag spelade förra hösten, och jag minns att det var väldigt stökig och bra stämning. Festen var igång inom en halvtimma och alla var otroligt peppade från början till slut.
Du har varit DJ länge, hur hittar man energin för att hålla lusten uppe?
– VIAGRA, nej men, jag har lirat plattor och gjort musik länge och jag tycker det är lika kul fortfarande. Om jag inte gjorde musik så kanske jag hade slagit av på takten, men jag älskar att göra elektronisk musik och spela den ute. Dessutom kommer det hela tiden en massa nya producenter och en massa ny musik som gör det kul att spela.
Vad hoppas du ska hända på fredag, best case scenario?
– Jag är övertygad om att det kommer bli best case scenario, vilket innebär en oheligt bra stämning, där folk röjer från början till slut!
Johannes Wikstro ¨m

Fakta

Spy Bar ligger på Birger Jarlsgatan 20. Ordinarie öppettider är onsdag-lördag, klockan 24.00-05.00.

Johannes Wikström – Yourhighness – är hemmahörande i det ökända kollektivet Rollerboys och ligger bakom Rollerboys Recordings. Redan 1999 startade han sitt första skivbolag Maracas med fokus på techno. Sen dess har han producerat musik i duon Ultracity, gjort åtskilliga remixer och på senare tid släppt egna plattor på bland annat Born Free och Romb. Yourhighness är dynamisk i sin spelstil och rör sig obehindrat mellan olika genrer som house techno och disco.