Drake -childs -play -music -video -1-960x 640

Drake och Tyra Banks i musikvideon till 'Child's Play'

En kan undra vad Drake gjort för att få Tyra så där arg. Vi är hur som helst väldigt glada över att ett av skivan Views bästa spår blivit med video.

Videon är tolv minuter lång och har varit på tal ända sedan rapparen avslöjade att man börjat spela in videon i Houston, för flera månader sedan. Trots att kanaler som MTV och ZTV inte längre finns – den förstnämnda finns naturligtvis kvar, men få zappar in kanalen för musikvideos – görs det fler musikvideor idag än för bara några år sedan.

Trots att YouTube och dess potential funnits tillhands i över tio år är det först nu som artister på allvar börjar satsa på musikvideor. I just det här fallet är videon egentligen exklusiv till Apple Music, vilket kan ha något med saken att göra. Frank Ocean släppte två album nyligen; varav ett var strikt visuellt och även det exklusivt till Apple Music. På Jay-Zs omdiskuterade streamingtjänst Tidal släppte Beyoncé uppmärksammat också ett visuellt album. 

Oavsett anledningen till boomen av musikvideor och visuella album är det ett friskt tillskott till musikbranschen. Särskilt när, som i det här fallet, videon är tolv minuter (!) och har Tyra Banks i huvudrollen.

 

 

 


Fakta "child's play"

Hittas på Drakes fjärde studioalbum Views och samplar bland annat HaSizzle, New Orleans-baserad bounceartist.