B 3caf 6c 4aeb 50431_orgKlingande i Miami.

Klingande spelar in musikvideo i Stockholm

I en enda tagning kommer det franska housestjärnskottet att spela in sin nya video och sända direkt genom Facebook Live. Enligt ett pressmeddelande handlar det om "en liveteater av en dramatisk berättelse".

Förvirringen var total när det för tre år sedan dök upp en fransk artist vars namn lät svenskt och låten, som spelades överallt och peakade på nummer 3 i Sverige, "Jubel", också lät misstänksamt svenskt.

Klingande ville med sitt namn och låten "Jubel" hylla Sverige och det svenska språket. Cédric Steinmyller, som han egentligen heter, älskar det svenska språket då det enligt honom snarare sjungs än talas. 

Det var just med "Jubel" som Klingande fick internationell uppmärksamhet och i likhet med norske Kygo gör Klingande house med tropiska vibbar, med stort fokus på piano och saxofon. Under 2016 års sista månader är tanken att houseproducenten ska ge sig ut på en turné, där gitarr, fiol, munspel, trummor, saxofon och sångare är tänkta delar av ensemblen. Även debutalbumet är i görningen. 

Som den första artisten i världen (?) kommer Klingande nu att spela in sin nya musikvideo i en enda tagning genom Facebook Live, på plats i Stockholm. Inspelningen går av stapeln den 8 september kl 20.00, och det enda man velat avslöja av vad som väntar är "en liveteater av en dramatisk berättelse med olika scener, människor och världar som hastigt byggs upp och ner". Videon till singeln Something New kommer att sändas genom en mobiltelefon på Klingandes officiella Facebook-sida. 

–Musikvideoformatet genomgår stor förändring och potentialen för innovativa idéer är större än någonsin. Genom att livestreama produktionen för Somewhere New via Facebook minimerar vi avståndet till fansen och inkluderar dem i produktionen. I dag är den närheten så mycket mer intressant än planerad perfektion, säger Marcus Lindgren som är COO på At Night Studios.

Om videon säger Cédric själv att: 

–Videon handlar om att drömma sig bort till nya världar och illusioner. Inspelningen är en one-take med många snabba vändningar och scener – så allt kan hända och vem som helst kan följa varje sekund. Stockholm med sin kreativa och innovativa anda blir den perfekta platsen för detta.

Musikvideoformatet tar hela tiden nya skepnade; här på stureplan.se skrev vi nyligen om Drakes tolv minuter långa musikvideo, exklusiv för Apple Music. Beyonce släppte det visuella albumet Lemonade, exklusivt för streamingtjänsten Tidal, och bara för några veckor sedan kom Frank Oceans Endless, också det ett visuellt album, exklusivt för Apple Music. På housefronten har Otto Knows gjort ett unikt musikvideokoncept då han i somras spelade in en video genom Snapchat.

–Att producera en musikvideo för Facebook Live är precis i linje med vad dagens musikkonsumenter söker - en upplevelse som händer exakt i detta ögonblick. Formatet inbjuder alla att delta och interagera och bygger en relation på en helt ny nivå, säger Calle Sjönell, Head of Facebook Creative Shop Nordics.

 

 

 


Fakta klingande

Cédric 'Klingande' Steinmyller är en fransk DJ och tropisk house-producent.

 

Fick sitt stora genombrott 2013 med låten "Jubel", som hamnade på Topp 5 i tretton olika länder. 

 

Screen _shot _2016-02-03_at _10.54.31.pngCédric Steinmyller.

 

"Stockholm med sin kreativa och innovativa anda blir den perfekta platsen för detta."