Petter _strandv 1_620x 340px _160912

Petter gör 20 spelningar på Strandvägen 1

För ett år sedan inleddes Strandvägen 1:s musikmånad, som skulle komma att bli en tradition. Den tredje musikmånaden går av stapeln i oktober, där rapparen Petter kommer att göra fem spelningar i veckan, från tisdag till lördag.

Med start den 4 oktober kommer rapparen Petter att stå på scen på Strandvägen 1. Spelningarna kommer ha skiftande karaktär; i början av veckorna är tanken att spela mer akustiskt, för att ju närmare lördag man kommer öka intensiteten, samt ha gästartister och DJs.

–Det känns fantastiskt att få spela på en fast scen i Stockholm, det är inte det mest självklara i min genre, säger Petter. Det känns dessutom extra kul att få göra det ihop med Pelle Lydmar som ju alltid brunnit för livemusik och som är för mig något av en legend inom Stockholms musik- och klubbvärld, säger Petter. 

I våras hade Eric Gadd residens på Strandvägen 1, då april var vårens musikmånad. Innan dess hade Blacknuss tagit över under oktober. 

–På min vardagsspellista hittar man mycket samtida svensk hip hop med grymma artister som DC Grimsta, Södra Sidan, Alpis, Joakim Gissberg, Willlow och Kaliffa och så klart många fler. Men att just Petter No 1 ska spela på mitt Strandvägen 1 är fan magiskt, säger Pelle Lydmar.

 

 


Fakta petter

Slog igenom med låtarna Mikronfonkåt och Vinden har vänt från debutalbumet Mitt sjätte sinne (1998).

 

Har sedan debuten släppt nio fullängdsalbum.

 

Gör under oktober månad 20 spelningar på Strandvägen 1, som en del av restaurangens återkommande koncept.