Best of White Room: Hyllningarna

Nyårsafton 2015/2016 blir den sista kvällen då White Room bjuder in till fest. Klockan 05.00 den 1 januari stängs nämligen portarna till vad som kommit att bli en av Stockholms mest välkända nattklubbsinstitutioner.

Stureplan har tagit en titt i arkivet, från 2005 till 2015, och valt ut ett antal fester och ansikten som gjort avtryck och tagit White Room dit klubben är idag.

Från 3-årsjubiléet till gratulationerna och hyllningarna som trillade in i samma veva. Många var de kändisar, stammisar och vänner till nattklubben som ville passa på att säga några väl valda ord (och möjligen, i vissa fall, smickra till sig en smidigare entré nästa gång). Vi ger er här ett exklusivt urval av breven.


Elin Kling
Elin Kling, Sveriges mesta modeexport
"För att White alltid lyckas få de där två sista timmarna oförGLÖMliga."

Marie Fredriksson Mikael Bolyos
Mikael Bolyos & Marie Fredriksson, artistmakar
"Jacob! Stort grattis till The White Rooms 3-årsjubileum. Lycka till framöver."

Viktor Bk
Viktor Barth-Kron, journalist och författare
"Aldrig förr har så få fått så många att gå så långt under så lång tid. Grattis Jacob och Oscar, säger vi från Stureplan! (Det där torget ett par kilometer längre österut.) Stor kram."

Elita L
Elita Löfblad, tidigare modell tillika stammis
" Grattis på 3-årsdagen önskar Elita och lilla Texas (modellens katt, reds. anm)!"

Niclas Rahm
Niclas Rahm, koncept- och pr-chef på Minnesota
"Uteställen i Stockholm är väldigt beroende av antingen hypen som växer upp omkring dem, eller stämningen och det nischade varumärke de lyckas bygga upp. Nattklubbar fungerar på grund av två faktorer. enligt min mening; deras status som ny och spännande aktör, eller på grund av att de lyckats flirta till sig av skara trogna kunder som lojalt kommer tillbaka eftersom det är 'deras' ställe. Dessa två faktorer har Oscar Durling och Jacob Ramberg verkligen tagit fasta på och lyckats med. Det var inte ett svårt val för mig att för lite över två år sen ta steget tillbaka och låta dessa två sociala genier, mina adepter, gör det för sin generation det som vi gjorde för vår! Länge leve White Room, nattklubben som ser till att Stockholms nattliv lever!"

Bingo Rimer
Bingo Rimér, fotograf
"White Rooom, tre år! Det var inte dåligt. Tänk om alla barn som föddes var lika fulla av kärlek och dekadens som White Room. Tänk om alla 3-åringar kändes som fullvuxna-fullblods-festande-nattklubbsproffs. Tänk tanken och du har The White Room inne i din hjärna. Världens äldsta 3-åring. Tack för alla sena, underbara nätter önskar Bingo in Bangkok."

Carl M Sundevall
Carl M Sundevall, journalist och f.d. nattklubbschef på Spy Bar
"Den absolut bästa klubben att gå till när jag vill chockera mina hippa jävla mediapolare!"

Anne Ramberg & Claes Lundblad
Anne Ramberg, generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund
"Varma gratulationer till framgångsrika treåringen!"

Christian Remro ¨d & Gustaf Torling
Christian Remröd, medieentreprenör
"Ett stort grattis och tack för alla dom underbara kvällarna och nätterna, jag tror inte att jag missat en helg tills dags dato. Och det är en ynnest få förunnade att få en hörna uppkallad efter sig på ett sådant tongivande etablissemang. Ni förändrade Stockholm, vi ses i Remröds hörna."

Berth Milton
Berth Milton, entreprenör
"Jag har rest runt och varit på de flesta kända klubbarma i världen men, ett ställe som alltid dyker upp i mitt huvud är White Room!"