Elin Kling 13_2013

Elin Klings stilresa genom våra arkiv

Från 00-talets något pinsamma trender till en helsvart uniform. Hur har modegurun Elin Klings stilresa sett ut? 

Läs också: "När man får koll på sin stil tar det två minuter att klä på sig"


Elin Klings debut i Stureplans bildarkiv äger rum under 2006. Med bootcut-jeans, V-ringat och halsband med lång kedja ser vi 00-talets mode i sin fulla prakt. 

Elin Kling1

Elin Kling2

Elin hade en speciell favoritlook som plockades fram flitigt under samma period. 
Elin Kling3
Minns ni modebloggarnas primetime?  Cirka 2009/2010. När de bara bloggade och ännu inte börjat jobba på sina varumärkesimperium. Då fanns det ett urval plagg som modebloggarna skrev om och som således alla läsare prompt behövde införskaffa. Elin Kling var såklart en bidragade faktor i det här och visst sålde plaggen ut snabb. Här nedan ser vi henne bära några av dessa ikoniska plagg.      
Elin Kling4Från vänster: Kjolen från H&M som var inspirerad av den här hyllande MiuMiu klänningen /  En volangtopp från H&M / En kavaj som även den var från H&M. 
Elin Kling5
Emil-mössan blev en trend och det blev också den här mönstrade kavajen från H&M. 
Elins stilresa har dokumenterats väl på de modeevent hon närvarat på genom åren. Först har vi Elle-galan. Det går från en blommig festblåsa, via 70-tals inspirerat mode, till en simpel men väldressad look. 
Elin Kling6
Under tidigare upplagor av Guldknappen har klädvalet landat på klänningar, i olika form och färg. Bilderna nedan är från 2009-2011.
Elinkling7
Elin gjorde sin debut på Stockholms modevecka 2007 i en mönstrad mockakjol, svart linne, solglasögon och en stickad mössa. Lite oklart varför mössan behövdes mitt i augusti..
Elinkling8
Stockholms modevecka äger rum två gånger per år, under sommaren och på vintern. Under 2008 blev det både en enkel kofta med fransar och lager på lager med jeansjacka och pälskappa.  
Elinkling 9_2008
Modeveckorna 2009 - En uniform-inspirerad look byttes ut mot prickig kjol och off shoulder-topp när sommarvärmen slog till .  

Elinkling 10_2009
Modeveckorna 2010 - Mönstermix, skinnskorts och beige, figurnära playsuit. Verkar som om Elin satte den sistnämnda looken på kartan. Kanye Wests hyllade klädkollektioner känns plötsligt inte lika unika längre.  
Elin Kling 11_2010
Modeveckorna 2011 -  Kostymbyxor i mönster eller med revärer, vit skjorta matchat med choker-halsband. Elin Kling 12_2011
Oktober 2013 - Filippa K's visning för säsongen S/S 14. En genomgående färgmix har genom åren varit svart och vit, så även här med kjol och skinnjacka. 
Elin Kling 13_2013
Vi avslutar där vårt arkiv slutar - modeveckan 2015. Utan V-ringning, färgmix och lockigt hår. Men med en polerad look i svart kulör och en hårstil hon aldrig riktigt givit upp. 
Elin Kling 14_2015