Vinyl

Sonos x KBH Københavns Møbelsnedkeri

I ett samarbete mellan skandinavisk design och kaliforniskt kvalitetsljud har Københavns Møbelsnedkeri och Sonos tillsammans tagit fram ett samarbete i form av en slags träfåtölj, optimal för musiklyssning.

Det är med anledning av att Sonos släpper sin nya HUB-högtalare som ljudföretaget slagit sig samman med det danska möbelsnickeriet Københavns Møbelsnedkeri.

Genom att ta det ganska självklara påståendet att teknologi förändrat sättet vi konsumerar populärkultur på, och med det beskriva och ge fog åt sitt samarbete, menar Sonos och KBH Københavns Møbelsnedkeri att vi inte längre sitter och lyssnar på ett helt album. Vår vardag är betydligt kvickare och mer utbytlig än så. Med SUB-högtalaren och den unikt designade fåtöljen vill de båda företagen ändra på det. 

Sonos beskriver samarbetet så här:

– We asked KBH to create a piece of furniture that could act as the perfect set up for an immersive listening experience. The result was the team’s custom-built lounge chair which brings together design, comfort and a love for music with a shape that echoes the SUB’s form.

Resultatet är en handgjord fåtölj. Frågan om den gör lyssnandet bättre eller inte låter vi stå obesvarad.

 

 

 


Fakta sonos

Grundades 2002 av John MacFarlane, Tom Cullen, Trung Mai och Craig Shelburg i Santa Barbara, Kalifornien.

 

Specialiserar sig på trådlösa ljudsystem.