IKEA x HAY

Vi får fortfarande vänta i över sex månader till IKEA och Hays kollektion Ypperlig kommer ut i handeln, men redan nu har IKEA delat bilder och en film som avslöjar den minimialistiska inriktning man valt att ta.

Nyheten att IKEA arbetar på kollektioner tillsammans med det danska möbelföretaget Hay och den brittiska industridesignern Tom Dixon på två separata kollektioner slog ned som en bomb. Både Hay och Tom Dixon är stekheta på inredningsmarknaden och idag, när var och varannan är besatta av inredning och byter stil och känsla i hemmets inredning efter årstider eller humor, känns det ett hundra procent rätt. 

Samarbetskollektion mellan IKEA och Hay kallas Ypperlig och hyllades unisont när den tillkännagavs i somras. För tillfället ser det ut som att Ypperlig inte kommer dyka upp på IKEA:s hyllor förrän i augusti, medan Tom Dixon-kollektion väntas dröja så länge som tidigt 2018. 

Tidigare i somras visade IKEA upp bilder på hur kollektionen med Hay kommer att se ut; i en ny runda pressbilder och en film visar IKEA och Hay upp vilken riktning man valt att gå med Ypperlig-kollektionen. Även om det är högst abstrakt ger filmen och bilderna oss känslan av att den skandinaviska elegansen och renheten kommer lysa igenom i kollektionen, som alltså är minst ett halvår bort. 

 


Fakta Hay

Grundades 2002 och lanserade sin första möbelkollektion ett år senare. 

 

Lanserade 2005 sin accessoarkollektion som sedan dess vuxit i popularitet och blivit minst lika synonymt med varumärket som möbelkollektionerna.