Nike öppnar digital pop-up-butik på Norrmalmstorg

Mellan den 1-3 december får svenskar möjlighet att köpa Nikes premiumsneakers och limiterade kollektioner genom deras nya onlineplattform.

Många kanske redan lagt märke till den stora, upplysta sneakerboxen på Norrmalmstorg i Stockholm. Den signalerar att Nike valt ut Stockholm för en exklusiv och tidsbegränsad möjlighet att få första tjing på en stor skara skor ur märkets sortiment, som innefattar Nike Sportswear, Nike SB, Nike Basketball, Nike Running samt modeller som Air Force 1, Air Max, Foamposite och Jordan. 

Efter den 3:e december kommer nike.com/sneakers öppnas upp för hela världen, men Sverige har alltså en exklusiv möjlighet att handla på plattformen mellan den 1-3 december, medan resten av världen tålmodigt får vänta. 

I den upplysta sneakerboxen på Norrmalmstorg kommer information kontinuerligt att presenteras om de olika släppen, varav fyra är exklusiva för den svenska marknaden. De består av modellerna Air Jordan 1, Air Forec, Air Max 1 och Sock Dart. För att ha möjlighet att köpa dessa svensk-exklusiva skomodeller från Nike måste man således ta sig till Norrmalmstorg, kolla upp sig mot sneakerboxens wi-fi och på det sättet köpa skorna. 

Tider för de exklusiva släppen är följande:

1 december kl 17.00: Nike Sock Dart Incoming Pack

2 december kl 17.00: Nike Air Jordan 1 Banned

3 december kl 12.00: Nike Air Force 1 What the Pendleton

3 december kl 15.00: Nike Air Max 1 Ultra Flyknit Incoming Pack


Fakta Nike

Grundades  25 januari 1964 av Phil Knight och Bill Bowerman. 

Huvudkonkurrent till tyska sportjätten Adidas, och även Under Armour (främst i USA).

Nuvarande VD är Mark Parker.