VinylKonceptbild på iPhone med kurvade kanter.

Nya uppgifter om nästa iPhone läckta

Enligt Apples asiatiska distributörer kommer nästa iPhone, som redan omtalas som en jubileumstelefon på grund av att det 2017 är tio år sedan den första iPhone släpptes, vara radikalt annorlunda. När iPhone 7 varken fick heltäckande glas eller rundade kanter, och man valde att plocka bort hörlursuttaget, uttryckte många besvikelse. iPhone 8 kan vara telefonen vi väntat på. 

Apple måste vid det här laget stå för de allra mest efterlängtade och omdiskuterade teknikreleaser i världen. Varje år spekuleras det i nya telefoner, läsplattor och datorer — men det är alltid deras iPhone som får ta upp mest utrymmer i diskussionerna kring vilka framsteg företaget väljer att göra med sin populära telefon. 

Redan nu börjar ryktena om nästa års förväntade jubileumstelefon pysa ut från den asiatiska marknaden där telefonerna tillverkas. Rykten om Apples nya produkter är antagligen det mänskligheten älskar mest att spekulera i. Även om iPhone 7 och iPhone 7 Plus nyligen gavs ut har det redan börjat cirkulera rykten om vad företaget planerar inför nästa år. Då är det nämligen tio år sedan den första iPhone kom, och många menar att den överväldigande besvikelsen efter iPhone 7 beror på att Apple har storslagna planer för iPhone 8, eller vad man nu beslutar att kalla den jubilerande mobiltelefonen. 

Som alltid kommer ryktena från källor inifrån Apples asiatiska distributionskedja, men också indirekt från KGI Securities analytiker Ming-Chi Kuo. Enligt källorna planerar Apple att släppa uppdaterade versioner av sina 9.7” och 12.9”-iPads samt en ny 10.9”-iPad där man sett till att själva displayen täcker hela främre ytan, där det tidigare funnits en svart ram runt displayen. Samma princip med heltäckande displayer kommer gälla för de nya iPhone, som är 5” och 5.8”-versioner. 

Istället för LCD-display kommer Apple använda sig av den skarpare, ljusare och mer energieffektivare OLED-displayen; däremot kommer den endast finnas till 5.8”-versionen av telefonen. KGI Securities Ming-Chi Kuo, som ofta omnämns som en av världens mest erkända när det kommer till Apple-rykten, menade redan i april i år att Apple skulle släppa en telefon helt i glas med heltäckande display först under nästa år, 2017. Många hoppades på att iPhone 7 skulle göras helt i glas, men att Apple verkar vilja spara på krutet till jubileumstelefonen blir mer och mer tydligt. 

Nästa generation iPads förväntas komma under våren 2017. Gällande iPhone 8 — eller vad den kommer att kallas — får vi tålmodigt vänta till september.


Fakta iPhone

Den första generationen iPhone släpptes 29 juni 2007, 11 juli 2008 i Sverige.

 

Sedan starten med arbetet av iPhone har man lämnat in över 200 nya patent, där fleratlet är omstridda på grund av konkurrenter. Slutar ofta i en rättslig sammandrabbning. 

 

Nästa år firar iPhone 10 år, vilket har spätt på misstankar om att Apple kommer presentera en helt omdesignad iPhone. Det skulle förklara de minimala förändringar som skedde i övergången från iPhone 6s till iPhone 7.

 

Konceptualiserad iPhone.