Sabri

På väg mot nya jaktmarker

Förändringens tid är nu – på Spy Bar. Vi börjar med att tacka både resident Sabri Debesai och BTBTB by Heineken för tiden som gått.

I lördags tog nästa sista månadsomgången av BTBTB by Heineken plats på Gubbrummet. Efter två års battles mellan stans skönaste och bästa dj:er flyttar konceptet vidare till nya jaktmarker. Det gör även Gubbrummets ständiga resident Sabri Debesai som på lördag dessutom är en av de tävlande. Tillsammans med Rut Meyersson ska han möta dj-giganterna Black Barbie och Chris Long. Jury är Spy Bars avgående nattklubbschef Zeke Tastas, klubbdrottningen Eija Skarsgård och Allt om Stockholms nöjesorakel Sofie Strandberg. Stureplan.se tog tempen på Sabri och ställde ett par frågor om tävlingen, att sluta på Gubb och varats olidliga lätthet.

Först och främst, hur känns det med de stora förändringarna på Gubbrummet?
– Tråkigt vill jag inte säga eftersom jag inte vet vad som kommer hända ännu, men det ska bli intressant att se. Tror jag.
Du har varit resident på Gubbrummet rekordlänge, vad har fått dig att stanna så länge?
– Tricket är att smöra för Zeke och samtidigt göra tvärtemot allt han säger. Tror det gått ett och ett halvt år, vilket är ett år för mycket med tanke på hur många gånger jag varit sen, blivit för full, skällt ut alldeles för många och så vidare. Någon riktigt fin människa måste gilla mig.
Zeke påstår att du är Stockholms bästa hiphop-DJ men att du ibland har svårt att hålla dig innanför genren, att du ibland svävar iväg med till exempel Shakira. Vad svarar du på det?
– Jag tror att Zeke är Shakiras bortglömda storebror, han hatälskar ju kvinnan! Har vänner som flyr när de hör mig såela Shakira, just för att dom vet att Zeke blir skogstokig då och stormar dj-båset.
I lördags var det dags för BTBTB by Heineken på Spy Bar - I vilken ni kammade hem vinsten. Grattis! Du valde att teama med Rut Meyersson. Varför?
– Rut är en oslipad diamant! Jag har aldrig hört någon få så mycket komplimanger för ett set som hon har. Hon är magi! Dessutom är hon fortfarande ödmjuk, dj:andet har inte stigit henne åt huvudet. Än.
Varför vann ni?
– Mina vänner peppade sönder. (Skaffa långa vänner och vänner som låter mest.) Rut var iskall och jag var full.
Hur firade du?
– Med 5 järn, sen fortsatte jag spela. Trivs bättre bakom båset än på dansgolvet! Alla var pepp efter tävlingen så det blev ett riktigt bra set!
Hur förbereder du dig inför finalerna?
– Förbereder? Vad är det? Man kör bara och hoppas på det bästa eller att det andra teamet inte väljer låtar man vill köra
Sist men inte minst, berätta om det stökigaste och roligaste gubbrumsminnet!
– Det var en BTBTB-kväll faktiskt! Angelica Blick hade sin 25-årsfest och skulle sedan tävla i BTBTB med hennes kille och mitt fadderbarn André Bånghäll. Gick åt helvete för dem – Andrés fel – men det var en sån där skitrolig, "alla-var-där"-kväll.
Tack Sabri! Och tack för alla magiska gubbrumsnätter, Shakira till trots.
– Whenever, wherever,
We're meant to be together,
I'll be there and you'll be near,
And that's the deal my dear.
019010020031032029

Fakta

Spy Bar ligger på Birger Jarlsgatan 20. Ordinarie öppettider är onsdag-lördag, klockan 24.00-05.00.

Klicka här för samtliga bilder från lördagens BTBTB by Heineken.