X1Foto: Alexandra Rydberg

Håll käften och dansa!

Ikväll är det premiär på Gubbrummet för nya klubben Firebooth i samarbete med Fireball.

Konceptet är enkelt; en artist kör tre låtar live klockan tre, rått och direkt från båset, rakt ner i mixern. Först ut är hyllade hiphopstjärnan Rosh som är aktuell med nya singeln ”Molotov”.

DJ för kvällen är bland andra Gabriella Ekman som spelar under pseudonymen Håll Käften Och Dansa, eller HKOCHD för de som har koll. Gabriella är en av Stockholms mest profilstarka DJs med bland annat nominering till ”Årets DJ” av Kingsize Magazine. Vi ställde fem raka frågor.

Hej Gabriella, är du peppad på ikväll?
– Jag är jävligt peppad. Jag förväntar mig mayhem ikväll.
Gubbrummet går snart in i ännu av sina många metamorfoser, vad är din relation till Gubb?
– Åh gubb gubb gubb. Älskade perioden när Tony Zoulias gjorde gubbrummet till guzzrummet. Jag har själv ihop med tidigare kollega Fredrika haft klubb inne på gubb. Alltid sena nätter, tomma glas.
Har du någon egen knasig/kul/läskig/galen anekdot från Gubb?
– Massor men många är hemligstämplade. En kväll tatuerade jag mina fingrar precis innan jag skulle ha klubb inne på gubbrummet. Jag körde med CD-skivor. Det var ett helvete att få ut skivorna med svullna fingrar. Så jag drog ett par järn, hittade nya vänner där inne som kunde köra med mig plus kvällen avslutades med en pandamask på mitt face.
Ikväll är du och Sabri Debesai DJs och Rosh kör live. Har du lyssnat på Rosh? Vad tycker du?
– Rosh är så tung. Jag har nog sett henne live en miljon ggr. Alltid lika on fire. Har alla hennes låtar. Ikväll står jag längst fram och rappar med högst av alla.
Tack för din tid, en sista fråga bara; har du en trumfkortslåt att dra till med som bensin på elden ikväll?
– Det har jag alltid. Men vilken de är märker ni ikväll.
Rosh

Fakta

Spy Bar ligger på Birger Jarlsgatan 20. Ordinarie öppettider är onsdag-lördag, klockan 24.00-05.00.