Danny Bremer, Filmon Michael och Michael Lance Carby.

309 fyller åtta år

Det närmar sig 8-årsjubileum för en av Stockholms bäst bevarade klubbhemligheter och Stureplans mest självklara vattenhål för hiphop- och r'n'b-älskare.

"I ett hittills outnyttjat utrymme strax bredvid entrén till V händer intressanta saker i helgen som kommer. Sturecompagniet öppnar nya baren 309 – och utlovar urban musik. Mitt i champagne-housens hjärta, alltså."

Så löd orden 2008, året då klubben 309 föddes och vi för första gången tog tempen på de unga männen bakom rodret. Sedan dess har otaliga festnätter passerat och oförglömliga minnen skapats. "Som ett långt förhållande med otroligt mycket kärlek, fast man får ligga med andra", summerade Danny Bremer tiden som nattklubbschef då sex år passerat.

Lördagen den 26 november är det dags för det stora 8-årsjubiléet. Vi tog tillfället i akt att än en gång ställa nattklubbscheferna mot väggen.

Åtta år är en bedrift. Vad har ni att säga om er tid?
– Vi är tacksamma för alla vänner och gäster som besökt och supportat oss genom åren. Vi är också stolta över att driva en av stans bästa och mest långlivade urbanklubbar.

Berätta lite om vad som händer på lördag!
– Vi firar åtta år genom och slå på stort, med hela två fester! Vi får bland annat besök av det unga stjärnskottet Jireel som kommer köra två låtar live. Han har precis släppt en svinfet singel, "Cataleya", som precis passerat tre miljoner streams på mindre än några veckor.

Den andra festen är på Konditoriet, korrekt?
– Ja, där blir det mer som en hemmafest för vänner och vänners vänner. Vår line up är stans kanske mest peppade och snyggaste. Vi har vår resident och partner Mikey Mic, 309 skulle inte vara 309 utan hans musik. Vi får också besök av Michel Rocwell som var med oss och startade klubben, men som nu gör hits åt Madonna och andra världsstjärnor samt är en tredjedel av bandet NONONO. Vi har Nikita, Sabri och Roy som alla är en del av 309-familjen. Vi har också artisten tillika producenten LIOHN plus gäst, vilket vi är väldigt peppade på.

Era årsfester verkar ha extra högt i tak vad gäller feststämning. Danny, är det sant att du under förra årsfesten gjorde en "crowd surf" genom 309 med en liten gummibåt?
– Faktiskt, det finns bildbevis på detta! Tror folk blev lite chockade när de mer eller mindre blev överkörda av mig sittandes i en gummibåt. Jag hoppas på fler roliga minnen som detta efter lördagens fest.

Bara en sista fråga. Har för mig att ni tidigare lovat att berätta vad som hände När Kanye kom till 309 och kastade ut folk för att styra en egen, väldigt liten privat fest?
– Det där får du fråga Kanye om!

Fakta

309 är beläget i Sturecompagniet. Nattklubbens chefstrio består av Danny Bremer, Filmon Michael och Michael Lance Carby.

Läs mer
- Sturecompagniet blir urbant
- Som ett långt förhållande med otroligt mycket kärlek