Publicerad torsdag 2009-11-26
Rapporten: Sturecompagniet 20 år
Stureplans högborg har fyllt 20 år och liksom på invigningsfesten 1989 var det Micael Bindefeld som stod för festregin. I samband med jubileumet presenterade Stureplan.se den prestigefyllda listan Stureplans 20 mest inflytelserika för fjärde året i rad. Men hur går det till när tre generationer Sturecompagniet-besökare ska samsas under ett och samma tak? Stureplan redogör, minut för minut.
20.25 Röda mattan är utrullad, champagnen upphälld och Micael Bindefelds skjortkrage tillrättad. Nu är vi redo. Festen kan börja.

20.31 Sveriges mesta schlagerdeltagare, Ingela "Pling" Forsman gör entré, precis som för 20 år sedan, och på något sätt inger det något slags direkt trygghet. När Görel Crona anländer strax bakom är säcken knuten: vi ska festa som om det vore 1989.

20.37 Kungavännen Noppe Lewenhaupt, plats nummer åtta över Stureplans mest inflytelserika, kommer i sällskap med Carolas ex Kicken. Inga frågor på det.

20.45 Men är det inte Björn Ranelid? Det går ett sus genom lokalen och samtliga inbjudna mediebranschmän med författarambitioner får lite dagg i tofsen. Gäster levererar sin bästa Ranelid-imitationer hejvilt i lokalen.

20.47 Flickfotografen Bingo Rimér med gravida flickvännen, bloggaren Katrin Zytomierska, ställer sig självsäkert framför fotoväggen och pekar gestikulerande mot gravidmagen, som för att än en gång påminna oss om att de ska ha barn. Och för en stund känns den här graviditeten mer som ett pr-trick än en föräldralängtan.

20.55 Nattklubbsfenomenet Rebecca Simonsson är Stureplan.se:s utsända mingelreporter för kvällen och rapporterar från röda mattan som om hon aldrig gjort något annat. Adam Tensta har lite svårt att koncentrera sig på sina intervjusvar. Om det är på grund av Rebeccas blotta uppenbarelse eller hennes klänning gjord av solglasögonglas har vi svårt att avgöra.

21.00 Bloggfenomenet Anna Hibbs är här. Festen kan börja.

21.13 Helt plötsligt händer något vid insläppet. Bindefeld lämnar sin trygghetszon vid sammetsrepet för att istället ta plats framför fotograferna tillsammans med Emilia de Poret, en ära få förunnad. Ernst Billgren och Mika Kjellberg, för att vara exakt.

21.25 Den ständige Lustans Lakejer-medlemmen, Johan Kinde, ansluter till festen och nu känns det som om vi färdats tillbaka till 1989. Bara att alla har lite mindre hår.

21.27 Vi konstaterar att självhyllningsprogrammet "Vem kan slå Filip och Fredrik?" åtminstone har fyllt ett syfte: Filip Hammars kavaj sitter betydligt lösare än sist vi såg honom.

21.46 Modebloggarpojkvännen Gustaf Törling kommer utan Elin Kling. Återställ ordningen!

21.55 Champagnen tar slut. Gratisdrickandet är igång på allvar. Nu gäller det att vara snabb, viskar en kvinnlig vimmelreporter och sätter fart mot baren.

22.21 Modellmamman, Mika Kjellberg, etta på listan över Stureplans mest inflytelserika, gör storstilad entré. Två timmar efter utsatt tid. Det är tydligen så man gör entré om man får tro Stureplans mest inflytelserika person.

22.51 Det nygamla radarparet E-type och Ernst Billgren möts mitt i atriet och omfamnar varandra som om de funnit sin förlorade broder. Vad de två har upplevt tillsammans under Sturecompagniets tak har vi ingen aning om. Kanske är det lika bra.

23.10 Festen är igång och att alla är här är en grov underskattning. Vilket visar sig stämma när någon påpekar att

... Kissie är här. Jaha, eftersläppet har börjat, visar det sig, och det blev dags för Minutrapporten att kasta in handduken och försvinna in i nattens vimmel.