Initierat med Nelly de Pheme

Stureplans vassaste vimmelspanare levererar detaljer, anekdoter och en hel del skvaller från helgen som gick.
Ryktet på stan säger att ni tjatar hål i min chefs Mathias Nordgrens huvud om vem jag är. Men det är Stockholms bäst bevarade hemlighet för tillfället och jag tycker vi suger på den karamellen ett litet tag till.

En annan stockholmshemlighet är att partyprinsessan, Erika Johnson, inte är singel längre. Hon är nämligen ihop med en av V:s bästa gäster, Fredrik Rodgers. Men dem träffade jag inte den här helgen.

Det blev ett besök på Sturecompagniet på lördagen och när jag klev in genom klubbens maffiga valv så möttes jag av Oscar Durlings stora armar som gav mig en tack-för-senast-jag-hade-så-jäkla-kul-kram. Vi chit-chattade lite och jag tackade så mycket för i torsdags då det var en så kallad Supertorsdags-middag. Jag hade fått stränga order av honom att det var tyroler/afterski-tema och jag, som älskar att inta olika identiteter, var inte sen med att köpa en tyrolerklänning och fläta ihop mina annars så blonda hollywoodlockar till två långa flätor för att dansa i sofforna med bland annat Fredrik Strebel, göteborgskexet Victor Nyberg och Magnus Wahlström med lillebror som unnade sig och sitt sällskap en hel 6L.

Från min placering, till vänster om Durling i fönstret, hade jag en utmärkt vy av alla som kom in och ut genom gardinerna på Sturevippen. Jag skålade (med champagnen jag fick av mini-Wahlström) med Jacob Ramberg (som äntligen rakat av sig skägget!) och flickvännen Linn Herbertsson, och high fivade med Michaela Forni som såg ut att ha the time of her life ihop med Glamourama-kollegan, Petra Tungården. Eftersom att det bara var torsdag och helgen inte ens kommit igång tänkte jag att nog fick vara nog. Jag fick hjälp av Mathias Kalleryd att smidigt klättra över middagsbordet och på vägen ut möter jag Anna Korsgren som säger att Red Bull spinner skivor i Magnumbaren och att vi måste gå in och hälsa.

Där inne kindpussar jag Cassandra Wikman, Tove de Vahl och Petronella von Wowern och frågar dem om man måste vara över 180 för att få vara kompis med dem. De svarade att fallet faktiskt var så men att jag kunde få vara med dem en liten stund. Jag förstod inte om de var allvarliga eller inte, men fick nackspärr av att prata med dem, så jag vände mig om till Johan Lundberg som stod ensam i baröppningen. Där diskuterade vi livets djupaste ämnen tills det var dags att åka hem.

Men tillbaka till lördagen! Medan jag hade Durling på bästa humör framför mig frågade om vi inte skulle ta sällskap upp till V. Och det gjorde han så gärna. Vi gled förbi det röda sammetsrepet och uppför trappan till klubben som fortfarande återhämtade sig från gårdagens galna födelsedagsfirande av Frida Fahrman. Under en enorm kristallkrona stod Greta Dorthé och dansade med en Heineken i handen. Jag hann även se Andreas Carlsson i full diskussion med Mats Sundin och Martin Dahlin vid ett av borden, Björn Borg vid ett annat. Jag kastade ett leende till dem och gick så långt in man kan i lokalen. V visade sig från sin allra bästa sida den här kvällen.

Vidare vid det andra repet för kvällen träffade jag på några som jag känner mycket väl! Nämligen The Hives-Pelle, Johan Mattsson och hans bästis, Anders ''Moneybrother'' Wendin, som precis kommit hem från sin turné i USA. Precis innan jag tänkte ta mig vidare så såg jag Marie Sernholt stå och hänga ''bakom kulisserna'', som det så flott heter, med Kristoffer Ahlbom. Ja, är man en stjärna så är man, tänkte jag, och pussade killarna som underhållit mig den senaste timmen och började röra på mig vidare in i natten.

Den här långhelgen avslutades med brunch tillsammans med mina tjejer på Wagamama där det bland annat skvallrades om helgens alla män. Men det är en helt annan historia.

Puss, er Nelly de Pheme.
Oscar Durling med vänner
Tyrolertema!

Anna Korsgren
Anna Korsgren.

Sturecompagniet22
Tyrolertema, som sagt.

Petra Tungården & Lin Kowalska
Petra Tungården och Lin Kowalska.