Initierat med Nelly de Pheme

Stureplans vassaste vimmelspanare levererar detaljer, anekdoter och en hel del skvaller från helgen som gick.
Vilken fantastisk helg det har varit! Har ni också haft time of your life? Jag har minst sagt hunnit med mycket. Fredagen är präglat av enda stor censurlapp då jag inte lämnade V och mitt sällskap på hela kvällen. En annan gång kanske...

Lördagen började jag på Ambassadeur. När jag kommer fram till repet får jag stå på tå för att någon ska se mig där framme. Jag skymtar Daniel Boudal men de verkar ha fullt upp med att hjälpa in ett stort sällskap. Precis när jag är redo att ge upp trängseln i folkmassan ser jag att det är Michaela Fornis gäng Daniel står och hjälper så jag tar rygg på genomsnälla Lin Kowalska som fattar hinten och säger att "hon är också med oss”, hållandes mig i handen. Jag halkar förbi entrén och blinkar med ena ögat åt Victor Eriksson som jag möter i trappen. Han ser också väldigt stressad ut och jag undrar vad det är när jag i nästa sekund ser att han kommer med alpinstjärnan och VM-medaljören, Jens Byggmark, i släptåg. Vi blir presenterade och jag får en försiktig puss av Jens på kinden. Jag ler och fortsätter in i Red Room där jag slås av en enorm värmebubbla som första intryck. Som andra slås jag av hur mycket män det är!

Jag börjar jobba mig inåt i lokalen. Träffar nyblivna singeln Angelica Brexner som bland annat står bredvid Josh Walker, australiensare som dykt upp i Stockholms nattliv som ett stjärnskott. Det finns ingen tjej som inte vet vem denna 25+ dj är nuförtiden. Jag sträcker på mig för att ge honom en puss vilken han besvarar med att lyfta upp mig och viska något barnförbjudet i mitt öra. Jag blir så generad så jag vänder mig om och ser då plötsligt hela komikermaffian. Jag ställer mig i deras dansring à Laroy 1997 som de så fint bildat. Soran Ismail hoppar in och kör någon form av boyband moves där han håller ena handen på bröstet och andra riktade han mot Dasha Girine, vilket hon besvarade med att ta tag i Özz Nûjens hängslen och klappa honom på magen. Hasse Brontén tar tag i mitt huvud och viskar "fattar du att han gått ner 10 kilo på tre veckor?" Jag kunde däremot inte se Mårten Andersson någonstans.

Innan jag visste ordet av det så kom det en tornado vid namn Marith Welin-Berger och svepte med mig till Hell’s Kitchen. Där träffade jag nattklubbslegenden, Jacob Ramberg, i en blond peruk. Jag frågade var han hade varit innan men det förblev oklart resten av kvällen. Inne vid baren träffade jag nattklubbsräven och Bubbleroom-ägaren, Svante Tegnér, som är av den typen män som bara blir snyggare och snyggare med åren. Jag beställde en drink och hamnade bredvid William Värnild som stod och var väldigt upprörd över något så jag vågade mig inte fram. Däremot kände jag att det var dags att kolla läget vid borden.

Under mina tio minuter på Hell’s hade jag sett ett flertal ishinkar bärandes med väldigt många isfacklor till första bordet och det gjorde mig väldigt nyfiken. När jag bara var några meter bort såg jag en enorm folkmassa. Det var stora, respektingivande livvakter, det var den finaste champagnen Cristal och det var så mycket "bling" att jag var tvungen att kisa med ögonen. Där mitt på sofforna stod världsartisten Eve med sin pojkvän, Max Cooper (mannen som startade biltävlingen Gumball), och ett entourage där bland annat Rebecca Simonsson ingick. Jag stod och fascinerades i några minuter tills det kom en kille med mer kajal runt ögonen än jag själv vid 14 års ålder och råkade spilla öl över min nya Greta-klänning. Jag kände att jag hade haft en för magisk kväll för att låta en sådan bagatell förstöra den, men killen envisades med att bjuda på en drink som ursäkt, och jag är väl inte den som är den när det kommer till sådana saker. Så vi gick upp till Heaven's Gate där han beställde en redig Jack Daniels-shot och gav en till mig och en till hans sällkap, Kicken. Jag kollade omkring och hoppades på att få se en skymt av hans flickvän, Carola, men jag vet inte om det var shotsen som minimerade min syn eller det faktum av att det var dags att gå hem, men jag tackade min nyfunna vän och Stureplan för ännu en kväll jag aldrig kommer glömma – och gick hem.
Jens Byggmark & Victor Eriksson
Jens Byggmark och Victor Eriksson.

Soran Ismail & Özz Nujen
Soran Ismail och Özz Nüjen.

Eve & Rebecca Simonsson
Eve och Rebecca Simonsson.

Josh Walker
Josh Walker.