Initierat med Nelly de Pheme

Stureplans vassaste vimmelspanare levererar detaljer, anekdoter och en hel del skvaller från helgen som gick.
God dag!

Innan jag avlägger min rapport vill jag börja med att berätta en tråkig (eller glad, beroende på hur man ser det) nyhet: Erika Johnson är återigen singel. Hon och Fredrik Rodgers är inte längre är ett par. I bloggen skriver hon: '' ... jag var tvungen att avrunda vår relation. Annars hade Fredrik inte haft några pengar kvar vid årsskiftet''. Säga vad man vill om denna glamourmodell, men hatten av för att fröken alltid är ärlig och rakt på sak. Den senaste tiden har det även viskats om en annan s.k. stureplansprofil. Han är nämligen en av de mest eftertraktade och jag vet att många hjärtan kommer att krossas när jag berättar att han väntar barn med sin flickvän. Dock har jag en känsla av att jag kommer bli censurerad om jag skriver ut hans namn, så vi suger på den karamellen på obestämd tid.

Den här veckan bestämde jag mig för att ta det lilla lugna och prioritera längre restaurangbesök istället för det intensiva klubblivet. Men som vanligt kunde jag inte hålla mig ifrån att gå ut och ”bara kolla läget”, som man säger. Planen var att hålla sig till nästa vecka då det surrats på redaktionen att allas vår favorituteservering slår upp glasväggarna. De börjar nämligen bygga upp Utecompagniet redan på söndag och min plan är att ta årets första (andra och tredje) glas rosé där. Jag undrar om Anna Hibbs kommer att vara deras bästa stammis också i år.

Jag tog mig i alla fall ut en liten sväng i torsdags. Jag började med middag på Griffins’ med mina tjejer där vi inte såg skymten av sockersöta hovmästaren, Victor Apelgren. Vi drack bubbel och avnjöt en fantastisk fyrarätters när någon utbrister att vi borde gå förbi Sturecompagniet. Det är ju ändå på vägen hem till min våning, tänkte jag, och hade inga större invändningar plus att jag är väl medveten om utseendet på Oscar Durlings vänner som brukar närvara på dessa omtalade Torsdagsmiddagar. Han är duktig på att leverera en bra mix av människor, Oscar.

Första personen jag möts av är just Victor som sitter bredvid Oscar. Jag sträcker mig över bordet för att hälsa och råkar spilla ut Pernilla Lundbergs champagneglas. Hon skrattar och säger att det inte gör något alls och tar två nya glas som står på bordet, häller oblygt upp ett till mig och ett till henne, och blinkar till med ena ögat. Jag skäms lite men ser att ägaren till flaskan inte verkar ha något emot att bjuda ännu en person på ett glas, så jag spelar världsvan och spanar vidare. I ena bordshörnet ser jag Andreas Weise stå och hålla låda för ett gäng tjejer. Bland annat verkar Petronella von Wowern och Cassandra Wikman väldigt intresserade av sångfågeln. Andreas lägger på charmen och jag viskar något i Petronellas öra som får henne att fnissa som en skolflicka.

Jag tog en vända i den fulla lokalen och hittade bland andra Jennifer Böhm, Joacim Nord, Douglas Damm, Johan Holmstedt, Rebecca Gräns, Jacob Ramberg, Daniel Boudal, William Värnild (sittandes på baren?) och Daniel Glasman inne i Magnumbaren. Innan jag hann hälsa på någon tog Mille Yousefali ett stadigt tag i min axel och med allvarlig min frågade ”om det inte var dags att gå hem snart?". Jag stammade fram att jag minsann inte alls hade druckit för mycket. Då brast han ut i ett bullrande gapskratt, klappade mig på huvudet och försvann bort genom folkhavet.

Lördagen började jag som vanligt med att besöka Kristoffer AhlbomV. Varför bryta ett vinnande koncept? Jag stod och hängde med Pernilla Lundberg som är sådär överdriven på ett charmigt sätt. Inte många som kommer undan med det, tänkte jag, och hörde servisen viska om att en viss mörkhårig dj/nattklubbsräv hade smitit från notan. Oj då… Pernilla tyckte vi skulle gå fram och hälsa på Mats Sundin, men jag blev för andra gången på mindre än en månad dragen åt sidan av Martin Björk. Är det någon som vet om denna attraktiva man är singel? Jag tycker jag ser honom ute mer och mer. Han pratade i alla fall på om att han skulle till White Room efter V och hoppades att vi kunde dela ett glas där tillsammans. Jag instämde och såg supermodellen Vicky Andrén på andra sidan baren så jag pussade Martin hejdå. Men jag hittade ingen Vicky på andra sidan så jag bestämde mig för att det var dags att kolla läget på resten av stan. Man kallas inte för mingelprinsessa för intet.

Eftersom att många av mina vänner hade pratat om att legendariska David West skulle spela i Teatron (ja, det är Ambassadeurs senaste tillskott i rumdjungeln som råder där uppe) bestämde jag mig för att hälsa på. Men först till ett nästan överfullt Red Room där jag genast ser ett välbekant ansikte: Erik Martling som står och samtalar med Dasha Girine. Jag går fram för att hälsa och Dasha presenterar mig för två hockeyspelare som jag inte riktigt minns namnen på. De erbjuder mig en öl men Dasha insisterar på en vodka/redbull och säger att det är det enda rätta. Jag skålar med hockeykillarna och spottar några ur Red Rooms inredning, bl.a. Michaela Forni, Marith Welin-Berger, Greta Dorthé, Lin Kowalska, Maxinne Björk, Nilla Molin, Oscar Brewitz (förvisso fotograf men ändå där om han inte jobbar) och Ida Brusbäck. Ser att min favorit-dj Josh inte spelar så jag besvärar mig inte att jobba längre in i rummet, utan vänder istället in till Teatron som faktiskt var målet denna kväll.

När jag kliver in ser jag Martin Björk stå i ett av barhörnen och vinka hysteriskt. Jag går fram till honom som nu stod omringad av sitt killgäng. Jag skulle precis hälsa när jag får en shot i handen. David Lotfi berättar att de har haft ”shot-maraton'' inne på Amba. De hade gått från bar till bar och tagit en shot – så man inte missar något eller någon, skämtade han. Jag drack upp den och skumpade till David Wests vackra toner tills det var dags att tacka för sig. Killarna skulle vidare till White Room men jag ville inte att Mille skulle behöva säga till mig ordentligt, och inte på skoj som han gjorde i torsdags, så jag promenerade hem.

En något stressande helg alltså – tur då att det inte är så långt till nästa! Till onsdag, närmare bestämt.
Amalia Thoors & Pernilla Lundberg
Amalia Thoors och Pernilla Lundberg

Petronella vin Wowern, Oscar Durling & Cassandra Wikman
Petronella von Wowern, Oscar Durling och Cassandra Wikman

Nilla Molin & Maxinne Björk
Nilla Molin och Maxinne Björk

David West
David West.

Lin Kowalska, Marith Welin-Berger & Michaela Forni
Lin Kowalska, Marith Welin-Berger och Michaela Forni.

Ida Brusbäck
Ida Brusbäck.