Initierat med Nelly de Pheme

Stureplans vassa vimmelspanare levererar detaljer, anekdoter och en hel del skvaller från helgen som gick. Den här helgen var inget undantag.
Förra veckan blev jag totalt bortprioriterad av chefen på grund av påsken och ''massa viktiga åtaganden'', som han kallade det. Men vad gör det när det faktiskt varit långledigt?

Jag tycker att vi hoppar rakt in i Utecompagniets första öppna kväll. Jag var där ganska tidigt och kramades med Frida Wall och Stephanie Strauch. De hade ett bord och drack en eller två flaskor rosé. För ovanlighetens skull träffade jag på alla ''krigare'' (som de själva döpt sig till), Mille Yousefali, Victor Eriksson och Daniel Boudal, som stod och hängde i ett hörn. Jag försökte komma fram till baren för att beställa en drink men blev avbruten av Andreas Weise och Stefan Köhler som stod och höll låda bredvid mig. Weise sjöng och Köhler hade en underlig lila jacka på sig som han lekte galen i. Efter att ha kämpat i över 20 minuter vid baren (Utecompagniet var fyllt till bristningsgränsen under öppningskvällen) ryckte jag på axlarna och bestämde mig för att ge upp och kolla in Kenzas födelsedags-middagLaroy.

Eftersom att jag var tidig så kikade jag bara in och såg bland annat Petra Tungården, Michaela Forni och Tyra Sjöstedt som satt och pillade på glittret som låg på bordet. Michaela såg väldigt road ut av att först göra ett halsband och sen en ring av serpentinerna. Jag stod och gungade lite och sög på den efterlängtade drinken.

Tiden gick och allt eftersom droppade det in en blandning av festsugna vårsjälar. Michaelas lillebror, Timmy Forni, kom med ett gäng hockeyspelare från NHL och Victor Eriksson kom med sitt enotourage av svenska diton. De fick sällskap av Marith Welin-Berger och Signe Siemsen som kom direkt från Kåken, hörde jag dem ropa mellan varandra. Superbruna Michaela Bergenkrants hoppade framför mig och beställde in ett gäng shots som hon delade ut till sina tjejer, där bland annat Ida Brusbäck och Amanda Ekström ingick. Tjejerna skålade, grimaserade och gick ut för att andas in den varma vårnatten och jag följde efter. Ute i den så kallade hagen hälsade jag på Fredrik Strebel och Douglas Damm som pekade in tjej efter tjej. Jag tänkte att de måste ha världens bästa jobb efter Tiger Woods.

Onsdagsnatt blev torsdag och torsdag blev skärtorsdagsnatt. Jag kände för att ge mitt favoritställe en ny chans; det är klart att det är proppat på ”Ute” om det varit sol hela dagen och de precis har öppnat. Jag möttes direkt av Sara Lumholdt som kom in med Dasha Girine och Lin Kowalska. Dasha höll ett stadigt grepp i Lin som höll i Sara och så körde de tåget genom hela Utecompagniet och ställde sig längst bort i hörnet. Jag själv tog mig fram till baren och fick beställa av den söta bartendern på en gång. Jag tänkte att nu skulle jag inte lämna ifrån mig den här platsen och blickade ut över folkhavet. Jag såg genast långskånken Erik Martling flyta förbi alla och komma rakt fram till mig. Vi är ju gamla bekanta och jag berättade hur roligt jag tyckte det var att se honom. Han sa att han inte jättegärna är ute längre då han är pojkvän och pluggar och försöker vara vuxen. Jag sa att försöka kan man och att jag längtar efter hans comeback på Stureplan. Han sa att jag skulle få vänta länge, men jag är inte så säker på det. Vi bestämde att vi skulle ses igen lite senare på AmbassadeurDirty South skulle spela.

Väl där stötte jag på Ida Brusbäck som målat sig som en påskkärring. Gulliga lilla flicka, tänkte jag, och log för mig själv. Ida vinkade och gjorde någon konstig dansmove som jag inte riktigt uppfattade. Inne på Ambassadeur var det en fantastisk stämning. Den enorma LED-väggen som de hyrt och byggt en scen av var verkligen en housefantasts våta dröm. För att inte dra ut på den här texten i en evighet kan jag vidare berätta att jag noterade närvaro av bland annat Adrian Lux, AN21, Albin Myers, Oscar Durling, systrarna Sjösten, Rebecca Simonsson, William Värnild, Viktoria Björnsdotter, Alexandra Hummel, Petronella von Wowern, Malin Bengtsson, Erica Chloë Christensen, bröderna Tainton(!) och Jesper Owe. Stephanie Strauch och Evelina Appelskog delade på ett par flaskor Grey Goose tillsammans med Daniel Glasman och hans flickvän, Kristin Zetterlund.

Strax därefer kom Milles helgalna lillebror, Shabbe Yousefali, bärandes på en hink med fisherman-shots. (Såg honom senare utanför White Room och misstänker han drack allihopa själv.) Jag blev bjuden på att glas champagne med Hypnotiq och tänkte att det här måste killarna vid Joacim Nord (dj i Magnumbaren på Sture) snappat upp i någon hiphop-video, men jag ska inte klaga och dansade istället bort någon timme med ''inredningen på Ambassadeur”. Och dem känner ni ju till sedan tidigare.

På fredagen körde jag ”en Jesus” och återuppstod inte förrän på söndagen.
Fredrik Strebel & Kenza Zouiten
Födelsedagsbarnet med Fredrik Strebel.

P1000353
Utecompagniet åter på plats.

DSC_0189
Dirty South.

Shabbe Yousefai
Törstig?

Stephanie Strauch & Kristin Zetterlund
Stephanie Strauch och Evelina Appelskog.