Initierat med Nelly de Pheme

Stureplans vassa vimmelspanare levererar detaljer, anekdoter och en hel del skvaller från helgen som gick. Den här helgen var inget undantag.
Det här med Valborg, hörrni. Firar man det? Denna fråga är inte riktad till er under 20. Att ni sitter på en gräsmatta i Uppsala, vet jag. Men jag tänker krogråttorna, stammisarna. Firar ni? Jag kände att jag är over häxblandning och ljummen öl sedan länge, så jag valde att fira min Valborg i stan med alla andra partysugna själar.

Den här helgen har gått i födelsedags-barnens tecken. I torsdags hade Hessi Mocca en herrmiddag på Sturecompagniet. Jag spottade dock några få kvinnor som var inbjudna trots det strikta temat: Ida Brusbäck, Carina Dahl, Amanda Ekström, Marith Welin-Berger, Michaela Forni och Dasha Girine. Jag såg Hessi få in Cristal efter Cristal och även pokerspelaren, som drack champagne/Hypnotiq för någon helg sedan på Ambassadeur, beställde in två Dompa från min lilla hörna i baren. Medan jag står där på tå och försöker hålla mig någorlunda incognito som den eftersnackare jag är, kommer Svante Tegnér och ställer sig bredvid för att beställa. Den gamle fotbollsstjärnan Martin Dahlin står en bit bort och spanar ut över firandet och isfacklorna som missbrukades rejält. Han ser dock besviken ut när han vänder sig om och närmar sig Svante. Jag försöker luta mig så mycket åt deras håll för att höra i alla fall ett knyst av vad de säger innan jag ser dem röra sig mot utgången. Det befann sig trots allt mitt i en herr-middag. De kramas med Fredrik Dahlheim, Oscar Durling, Thomas Gabre och Fredrik Strebel innan de stegar ut genom Sturevippens röda draperier.

Jag började bli otålig där jag stod i baren och blickade ut över festen som nu hade spridit sig till dans-på-stolar-nivå. Jag bestämde mig för att göra det jag gör bäst – mingla. Jag gick fram till min favoritklubbis Mille Yousefali som skakade på huvudet och räckte mig en vodka/Red Bull. Jag tackade genom att ge honom en slängkyss över bordet, men han förklarade att det var Johan Holmstedts drinkar han bjöd på, och jag vände mig om till Johan som i sin tur sa att det faktiskt var Daniel Boudals. Och Daniel skrattade så han höll på att kikna när han pressade ur att de bara driver med mig. Alla vet att det faktiskt var Victor Erikssons drinkar. Jag kände att de blev för interna så jag dansade mig ner till det nedre bordet där Dj Josh Walker skålade med kollegan Dj Alle. Bredvid dem stod Viggo Stenseth (aka ''Krigo'',) Viktor Berglund, Mathias Kalleryd och Shabbe Yousefali (som hade ryckt upp sig sen sist).

När alla ställde sig i sofforna och började sjunga "ja må han leva" såg jag hur Hessi började knäppa upp skjortan. Då kände jag att det var dags att gå hem. Jag hade ändå ännu ett kalas att "attenda" dagen därpå. Det var Dasha som hade en 25-årsfest med temat ''Dasha from Russia'' på – Ambassadeur. Vid hennes ena sida satt Michaela Forni, vid den andra satt Johan Holmstedt, inte långt bort ifrån satt även Erik Martling och Rebecca Gräns. Från min plats hade jag en utmärkt syn över lokalen och middagen. Jag satt inte långt ifrån Kristin Zetterlund och pojkvännen Daniel Glasman som berättade för mig mellan Grey Goose-shotsen med saltgurka (så gör man tydligen på ryskt vis) att han var Ambassadeurs nya stamgäst. Jag klandrar honom inte alls och tänkte att han passar som handen i handsken i alla sociala sammanhang.

Daniel Boudal hälsade alla välkomna och Dasha bara log från sin plats. Andra som såg väldigt roade ut av den ryska kaviaren som serverades till förrätt var Camilla Åstrand, Petra Tungården, Freja Kjellberg, Linn Asplund, Victor Eriksson, William Värnild, Madeleine Rahm, Magnus Mertzig, Marith Welin-Berger och favoriten Mille Yousefali. När jag skulle springa på damernas mellan rätterna så visade det sig att jag inte var ensam om det. Jag delade kö med Isabella Löwengrip och hennes bästis Angelica Svensson. De stod och viskade framför mig och Isabella visade upp en sms-konversation på telefonen som fick Angelica att spärra upp ögonen och tappa hakan. Blondinbella ryckte på axlarna och sa ''ja, jag får nog lägga ner honom?',' och så försvann de in på en toalett tillsammans.

Med bestämda steg gick jag genom Red Room och förbi Amelie Håkansson som stod och svankade i baren medan hon skålade med Cassandra Wikman och Max Järrud. Jag ville inte riktigt att kvällen skulle sluta än så jag sprang upp till White Room och innan jag hade hunnit sätta min fot innanför de vita väggarna sprang jag på söta Alice Svensson som gav mig den mysigaste kramen på väldigt länge. På typiskt Nelly-manér var jag på väg att klättra upp i dj-båset men upptäckte att Alle tydligen hade satt ett lås(!) där och gav mig en sådan suck att den nästan överröstade den höga housebasen.

På väg upp till första baren med huvudet hängandes blev jag snabbt på bra humör när jag träffade på min gamla kompis Bingo Rimér. Han är nästan lika rolig som Mille, ska ni veta. Men framför allt är han trevlig. Jag kan nog säga att han är den trevligaste kändisen av dem alla. Vi blev dock avbrutna av Jonas Ghauri som sa att deras bord var färdigt. Trots Bingos tjat så bestämde jag mig för att tacka för ikväll och antar det inte gick någon nöd på honom då jag såg att han gick armkrok med bland annat Pernilla Lundberg till bordet och Bingos sedvanliga följe tuttjejer höll sig stadigt i bakgrunden.

Lång helg och många kindpussar senare så är den äntligen över och nu är det dags för vuxen-Nelly att ta tag i sitt liv. Tills onsdag nästa vecka, vill säga. Då är det nämligen dags igen. Utecompagniets premiärfest, bland annat.
Michaela Forni
Michaela Forni.

Rebecca Gräns, Dasha Girine & Freja Kjellberg
Rebecca Gräns, Dasha Girine och Freja Kjellberg.

William Värnild & Camilla Åstrand
William Värnild och Camilla Åstrand.

Kristin Zetterlund & Petra Tungården
Kristin Zetterlund och Petra Tungården.

Amelie Håkansson & Martih Welin-Berger
Amelie Håkansson och Marith Welin-Berger.

Bingo Rimér & Jonas Ghauri
Bingo Rimér och Jonas Ghauri.