Maxinne Hells23
Tippan Phasuk (t.v.) och Maxinne Björk (t.h) bjuder till festival på fredag. Foto: Linnea Frank

Vårfestival på Hell's Kitchen

Me & Skinny Joon, Kristin Amparo Sundberg, Carolina Wallin Perez, Dolly Dolores och MOLO är namnen på artisterna som uppträder på fredagens vårfestival. Stureplan tog ett snack med nattklubbschef Maxinne Björk.
Börja med att berätta om artisterna.
Idén med artisterna var att hitta fem starka kvinnliga frontfigurer då hela festivalen skulle gå i det kvinnliga temat. De fem olika artisterna är starka personer som har hittat varsin grej från soul, pop, experimentellt och motown. Vissa av artisterna har ni redan sett och vissa är up-and-coming.

Hur ser kvällens agenda ut?
Kvällen tar start 22.00 och efter det lyder ett fullspäckat schema då artisterna tätt avlöser varandra. Det kommer att bli en händelserik kväll, så kom i tid gott folk!

Du arrangerar festen med artisten Tippan Phasuk. Är det något speciellt ni vill förmedla med kvällen?
– Vi vill testa på något nytt i klubblivet! En ordentlig vårfestival med livemusik har nog aldrig arrangerats inomhus, i klubbmiljö kring Stureplan. Ni som normalt brukar hänga på Hell’s Kitchen kommer förmodligen inte att känna igen den mörka lokalen. Gräset kommer kittla alla barfota tår och fåglar kommer att kvittra ljuvt för allas öron. Det är annars bara ljud som man hör när man går hem från Hell’s en sen sommarnatt.

Något mer ni vill tillägga?
Vi vill gärna stärka temat "vårfestival" med att man mer än gärna får anamma klädkoden. Fjädrar, somriga klänningar, boots, hattar och allt du kan tänka dig att ha på dig på just en utomhusfestival!
Hell's Kitchen ligger på Sturegatan 4 och ordinarie öppettider är torsdag-lördag, klockan 23.00-05.00.

För gästlista och mer information om kvällen och de olika artisterna – klicka dig vidare till stureplansgruppen.se/varfestival. Står du på gästlistan kommer du in för 100 kronor innan tolvslaget, annars landar inträdesavgiften på 150 kronor. Festivalen hålls i samarbete med Mia Moscato.