Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Sanna historien

Vet inte om det är ärliga veckan just nu, men vart jag än vänder mig så läser eller hör jag människor som talar ut om svåra perioder eller nederlag i livet. Läs Sanna Brådings berättelse om vad som hände när livet vände och hon äntligen kunde börja ta sig ur sina ätstörningar och missbruk.

//Mia

Bebisar i mängder

Stort grattis till den lilla fina pojken Noah Emanuel. Det är alltså Att vara någons fru som har fått sin andra son.

När jag fick mitt andra barn så kände jag att mitt liv var komplett. Jag hade fått allt jag önskade och känner fortfarande så. Kände ni som har fler barn än jag också så efter barn nummer två eller kom längtan efter fler barn senare? Ni kanske hade bestämt sedan innan att ni ville ha fler barn?

//Anna-Maria

Lovely life

För att koppla till de två senaste inläggen om hus och hem så har siten Lovely life en massa fins hemma hos-reportage att titta på under fliken Home visits. Tipstack Trendenser. Bland annat det här hos den före detta Paradise Hotel-deltagaren och bloggaren Cimon och det här hos Amelia Widell för att ta två fina exempel.

//Anna-Maria

Inspiration

Igår umgicks familjen Blondinbella med familjen Elaine, och de skulle tydligen prata husdrömmar. Kanske pratade de blogginlägg också, för klockan 15, respektive 15.11 publicerade de varsitt inlägg med bilder på hur deras lägenheter har sett ut genom åren.

Jag känner mig inte särskilt modemedveten, men även för mig blev det i de inläggen tydligt hur åren går och stilar och trender förändras. Kanske inte hos de flesta vanliga människor, men i hemmen som syns utåt.

//Mia

Grattis till huset!

Spiderchick med familj har köpt hus. Grattis! Jag har följt husletandet med spänning och nu är det äntligen i hamn. Det kan vara en massa ångest i det där. Speciellt när det handlar om mycket pengar. Man ser sig själv stå i Lyxfällan efter att ha bott i huset en månad, typ.

Men slutet gott, allting gott.

//Anna-Maria

Ärlighet

Jag såg Sara Varga på Nyhetsmorgon i morse. Hon pratade om att hon gått in i väggen och blivit jättedeprimerad under hela förra året. Det var väldigt fint att höra henne prata om allt.

Nu ser jag att Josefin Knave bloggade om sin ångest igår. Också så jäkla ärligt och befriande. Lästips alltså.

//Mia

Göra slut med en förälder

Blondinbella och Elaine sitter i samma båt, och har för x antal år sedan sagt upp bekantskapen med sina respektive fäder. Bella tipsar om Elaines inlägg om hur man ska bemöta folks kommentarer. Tydligen har många svårt att acceptera eller förstå hur man kan avsluta sin relation med en förälder. Det har nog ärligt talat jag också, lite grann. Just eftersom jag INTE drog någon nitlott i föräldralotteriet, men där min mamma däremot dog ganska tidigt. När jag får förklarat för mig hur någon resonerat när de "kastat ut" en förälder så förstår jag såklart, men rent generellt tänker jag precis sådär som Elaine skriver att en del säger, "det är ju ändå din mamma/pappa..."

Nyttigt för mig att läsa den där listan alltså, så att jag inte kläcker ur mig något dumt.

//Mia

Att hjälpa till

Det är fint det här som Magdalena Graaf med familj gör för människor i Filippinerna. Jag får tårar i ögonen när jag läser om hur en del har det och så skäms man över hur man själv lever och ältar i-landsproblem.

Perspektiv. Behövs.

//Anna-Maria

Rådissad på väg till jobbet

Fredag. Går upp, lämnar barn, sätter mig i bilen och börjar att lyssna på Fredagspodden, som vanligt på en fredag. Ungefär vid Säröavfarten blir jag helt chockad. Vad är det jag hör?! Den här bloggen nämns i Fredagspodden. Jag och Mia blir rådissade mitt på E6:an, i en av de största poddarna i Sverige. Det kändes både stort och konstigt. Stort för att de vet vilka vi är, men konstigt eftersom jag inte riktigt förstår kritiken. Jag tittade tillbaka långt i den här bloggen och de flesta inlägg vi skriver är äppelkäcka och superpositiva. Vi är ju värsta glädjespridarna.

Visst diskuterar, kommenterar och kritiserar vi saker men vi kritiserar absolut inte vad gemene man gör. Vi skriver om vad människor med väldigt mycket makt gör och säger i deras jobb.

Hannah och Amanda kritiserar oss och tycker att vi är ointelligenta och det får de gärna tycka. Jag undrar om vi ska bli smickrade? Tycker de att vi är på deras nivå? För jag upplever själv att de sparkar neråt med det uttalandet. De har så mycket mer makt än oss och vad vi än har skrivit om deras jobb så har vi inte gått till personangrepp på det sättet som de gör med oss.

De har själva sagt att de inte läser bloggar i podden så jag antar att deras uttalande om vår blogg handlar om något av de inlägg vi har skrivit om dem där vi har varit kritiska eller diskuterat något som vi inte håller med dem om.

Jag skulle vilja be Hannah och Amanda att läsa vår blogg mer frekvent för då tror jag att de hade ändrat åsikt.

Ha en fin fredag!

//Anna-Maria

Hej vardag!

Älskar Hej vardag och hennes serier. Nu skall hon få göra en bok! Stort grattis till det. Kommer garanterat att bli succé.

//Anna-Maria