Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Nästan ett Jesusbarn

Cecilia Blankens har fått sitt tredje barn. En pojke. Stort grattis!

//Anna-Maria

Ah...

Är lite förtrollad av den här tröjan som Kenza har på sig. Jag känner ett starkt behov av att äga den, och bära den. Men känner också att jag hade tagits för galen om jag hade på mig den. Den är liksom inte jag. Det hade blivit galen tant-stämning om jag gick med den bland folk. Men jag älskar den.

//Mia

Irriterad på tomten

Igår pratade jag med Mia i telefon och hon hade lyssnat på det senaste pocastavsnittet av Liv och Caroline i En varg söker sin pod. De hade tydligen tagit upp att alla är så arga på gubbar och att det är märkligt eftersom det visst finns gubbar som inte är idioter. Jag håller med för man kan inte hata alla gubbar just för att de är gubbar. Man får ju hata de gubbgrejer de gör i så fall.

Men det roliga är att jag dagen innan hade börjat störa mig som fan på tomten så jag gick igång på detta när jag väl fick uttala det. Tomten är ju gubben nummer ett. Han var med på Barnkanalen och i en scen kom han in till kvinnan i det kalla lilla huset och blev behandlad som en kunglighet. Det var så synd om tomten och kvinnan hade huggit en gran bara för hans skull, hon lagade mat åt honom direkt och han berättade för henne på ett mansplainande sätt om hur saker och ting är efter det att hon hade vårdat honom. Det var första gången som jag kände agg inför tomten och jag tror att det är för att han är så gubbig och en tydlig symbol för patriarkatet.

Sen retade jag upp mig ännu mer för det värsta med tomten är att han får cred för allt som vi andra gör. Han kommer in och delar ut julklappar där det står "God Jul till NN från Tomten" på paketen och så är de från MIG. :D

Nej, jag funderar på att skrota tomten. Barnen tror inte på honom ändå.

//Anna-Maria

Varför sedlar?

Blondinbella blev förvånad över hur många som betalar julklappar med kontanter, när hon ställde frågan på sin Facebook-sida. 28,5%.

Ja, det är många, men jag gissar att många av dem som svarar på hennes fråga är barn. De har helt enkelt inte något kontokort än. Den andra kategorin människor som använder kontanter är väl gamla människor? Tyvärr, får man väl säga, eftersom det är just dem som är lättast att slå ner och råna. Men de följer antagligen inte Blondinbella på Facebook. Folk som jobbar svart har väl kanske också mycket cash att sätta sprätt på?

Hehe, nu blir säkert folk sura över mitt generaliserande. Så ni får försöka övertyga mig om varför man ska köpa julklappar med kontanter.

//Mia

Kommentar på förra inlägget

Jag föredrar Claras frågeform, framför andra bloggares uppradande av varenda månad med tillhörande bilder. Det blir liksom alltid samma; januari, februari och mars var kalla och de kunde inte ta fina outfitbilder (och kanske en solresa där man bara får se bikinihoppbilder), sen kom våren och det var picknick och shorts innan tjälen gått ur marken, sommaren bestod av drinkar på uteserveringar, fler picknickar och extremt brunbrända ben. Med hösten kom alla "hemliga möten", doftljus, stickade tröjor, lättklädda halloweenpartyn, adventsljusstakar och nyårsfester och sen börjar allt om igen.

Missförstå mig rätt, jag gillar bloggar, det är årsresuméerna jag är trött på.

Lili

Är detta en uppmaning till oss att sluta blogga?

Haha, jag skojar bara… För även om jag tycker Lili slår huvudet på spiken, och man kan bli jävligt trött på det ibland, så försöker vi ju skriva om grejerna däremellan. Det finns ju så mycket annat. Bara det att det viktiga sällan kommer med i årssammanfattningarna. Där är det liksom bara picknick och kräftskiva och lussekattsbak och alla kläder man hade på sig då.

//Mia

Plast eller natur?

Jag syftar naturligtvis på granar i rubriken. Spiderchick kör med plastgran av olika orsaker. Jag kör med naturgran. Hur gör ni? Jag tror att man gör samma som man gjorde när man var barn? Eller?

//Anna-Maria

Årssammanfattning

Nu börjar alla sammanfattningar om året att trilla in. Underbara Clara är den första jag har läst. Den har självklart fokus på Folke, hennes lilla bebis.

Jag hoppas att fler bloggare skriver sammanfattningar. Jag och Mia borde ta tag i det lilla projektet vi också.

//Anna-Maria

Fadern talar

Tittade på Odds första avsnitt av Gravid vecka för vecka och förstår plötsligt hur oerhört ovanligt det är att en pappa får prata ur sitt perspektiv. Det har ju blivit lite av Odds grej, att lyfta fram pappa-perspektivet och han pratar om hur lite papporna syns under graviditet och småbarnsår. Det har jag noterat, men inte brytt mig så mycket om. Men när jag ser det är så känns det unikt. Jag märker att jag känner mig provocerad av det han pratar om. Han pratar om sin "lilla fru" som om hon vore ett barn, eller i alla fall en väldigt udda person.

Sen inser jag hur jag och andra mammor, som träffats just under rubriken "mammaträff" eller liknande, låtit när vi pratat om "papporna". I den rollen så exotifieras det andra könet så otroligt mycket. För just under graviditet och första tiden som förälder är skillnaderna som störst mellan könen.

Känner ni igen vad jag skriver? Man pratar med andra gravida, för ens egen partner, den man annars står allra närmast förstår ingenting. Det kanske känns lika konstigt för den icke-gravida partnern.

//Mia

Tänker vara vaken efter 22 idag

Orkar inte länka folk och hålla på, men måste bara undra: tänker ni kolla på Paradise Hotel-finalen idag? Jag ska! Är inte helt nöjd med säsongen, men väldigt glad att inte karlarna var riktigt så jävliga as i år, som de var förra året.

Vem hejar ni på?!? Är så taggad så jag överanvänder utropstecken!

//Mia

Ulf Lundell och tuggummi

Jag hade Ulf Lundell i tankarna när jag kom hem från jobbet men då hade Mia hunnit före med ett väldigt bra inlägg om den gamle rockräfven. Kul att han börjar blogga för han är verkligen en person som man vet lite om och har mycket fördomar om på grund av att man börjar spekulera kring honom istället eftersom man inte vet så mycket. Så en blogg kan nog ta hål på en del av de där fördomarna tror jag. Men det kan också bli så att hans lite mystiska aura försvinner. Vi får väl se hur länge han står ut med att blogga. Leif GW höll ut i en vecka när han bloggade.

Nåväl. Jag tipsar om det här istället. Har du fått tuggummi i håret så vet Stina-Lee hur man skall få bort det. Skitbra tips. Jag hade klippt av mina barns hår och mitt eget om jag inte visste detta. Så impulsiv och dum är jag. ;)

//Anna-Maria