Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Dessie och en kamera

Dessie ska börja sända en serie med sig själv i huvudrollen. "Dessie och en kamera", kallar hon det. Den kommer sändas på bloggen. Jag kommer att tänka på när Blondinbella hade en sån serie för kanske sex år sedan. När hon gick runt och pratade om att hon vägrar diska. Folk blev vansinniga. Undrar vad Dessie kommer prata om.

Hon tänker inte knulla i alla fall, den saken är klar.

//Mia

Galltvål

Jag har sett att många bloggar skriver om fläckborttagningsmedlet Vanish just nu. Det funkar rätt bra. Men om man vill ha det bästa, bästa medlet så skall man använda galltvål eller gallsåpa. Det är grymt mot fläckar och helt naturligt. Inga kemikalier där alltså.

Ett litet tips så här i höstmörkret.

//Anna-Maria

En trea

Oh! Prinsessan har fått sin bebis nu. Så fin! Grattis! Och hoppas att allt löste sig med Elians diabetesmedicinering under förlossningen. (Märkligt nog har jag oroat mig för det).

Jag ser fram emot förlossningsberättelsen. Vet att inte alla tycker sånt är spännande, men ni hinner säkert inte trötta på just den här, för Prinsessan brukar föda sina barn med raketfart. Det känns som typ ett år sedan jag läste om när Ella höll på att ramla ut på parkeringen, och att Josefine fick rullas in i foajén på sjukhuset och föda, med typ kappa och vantar på. Så jäkla härliga bilder! Även om jag fattar att det nog inte känns så kul just då.

//Mia

Glädjeflickorna

Jag har höstlov och kan därför inte lyssna på podcasts i samma utsträckning som jag kan när jag jobbar och har en timme i bilen varje dag. Skall lyssna när barnen har somnat. Men jag är så sjukt nyfiken, så ni som har lyssnat på Glädjeflickorna måste berätta hur den var. NU!

//Anna-Maria

Tv-cirkel

HejSonja har tydligen tagit på sig att kommentera varje avsnitt av Så mycket bättre. Tummen upp på det.

Efter senaste avsnittet analyserade hon hur väl deltagarna hade klarat sitt uppdrag: "att komma under skinnet på Orup". Hahahahaha. Orups tankar bakom låtarna… Artister brukar i alla fall vara mycket mycket bättre på att låtsas att det finns någon känsla bakom. Uppskattar hans ärlighet.

Nu ska jag med glädje följa det där programmet, trots att det inte är någon direkt favorit med i år.

//Mia

Saker man lär sig via bloggar:

Borde väl läsa mer tidningar och inte lägga så mycket tid på bloggar, men… Förutom att det faktiskt är mitt jobb, så lär man ju sig en del av sociala medier också:

  • Sjukt mycket om feminism.
  • Mycket om ADHD. Att det finns en särskild körskola för folk med den diagnosen, till exempel.
  • Att det finns typ smink, som man målar på utväxten när man inte orkar färga håret.
  • En hel del om vissa allvarliga sjukdomar. Det kan vara så att jag googlar på något symptom och hamnar på en blogg som jag sedan följer i tre år. Klart man lär sig en del av det.

//Mia

Att vara trygg

Det här var bra skrivet av Blondinbella. Jag håller med henne om allt förutom att jag inte kräver att min sambo skall tycka att jag är den vackraste. Det behöver han inte göra, men han skall acceptera hur jag ser ut och inte snacka ner mig.

Jag vet inte hur ni upplever det men när jag lär känna människor så ser inte jag längre hur de ser ut. Jag ser bara deras inre eller vad jag skall säga. Svårt att förklara. Så med min sambo till exempel så tänker jag aldrig på ur han ser ut. När vi träffades tänkte jag på det men inte nu längre. Han är sitt inre.

Det är väldigt skönt när man är trygg i sitt förhållande och kan vara sig själv. Det är så det skall vara. Precis som Bella skriver.

//Anna-Maria

Utvandraren

Zara Larsson är framme i LA nu. Hon ska ju flytta dit, tillfälligt eller permanent, inte bestämt ännu, för att satsa på karriären. Det ska bli spännande att följa henne därifrån, även om jag nog tycker att det är roligare när hon bloggar om åsikter och trams, som en vanlig fast ovanlig människa, än om musiken.

//Mia

Vintertid

Jag älskar vintertid på ett sätt eftersom man får en timme till. Tid kan man inte få för mycket av. Men samtidigt är det lite deppigt att det blir mörkare precis som Starwoman skriver. Fast i år känner jag att det har varit helt okej hittills eftersom det var en så fin sommar och en mild höst. Dessutom tänker jag inte på vad det är för väder när jag jobbar hela dagarna och på kvällar och helger är det sjukt mysigt med mörker och en liten brasa.

Sommartiden fasar jag inför. Det blir jobbigare varje år. När jag måste släppa ifrån mig en timme av min tid. Oerhört jobbigt och ångestfyllt.

Min sambo tycker att jag är asjobbig runt tidskiftena för jag kan inte släppa den gamla tiden. När jag skall kolla klockan så tänker jag och säger alltid: -Kl är 16.45 men egentligen är den 17.45. Så håller jag på i en vecka minst.

Hur påverkas ni av sommar- och vintertid?

//Anna-Maria

Tips på pyssel

Nu är det höstlov för mig och barnen och det är väldigt härligt men det ställer krav på att vi skall hitta på saker hela tiden. Idag har vi varit och köpt pumpor och gjort lyktor av dem, varit i djuraffären och kollat på kaniner och på biblioteket (där träffade vi faktiskt Mia och barnen av en slump) och så har vi lånat böcker om just kaniner. I veckan tänkte jag att vi kanske skulle göra t-shirtar som de här med Halloweentema.

Har ni mer tips på vad man kan göra på lovet?

//Anna-Maria