Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Kissie och botox

Kissie visar en bild när hon ser bedrövad ut på, och en när hon ser glad ut på. På den andra bilden har hon behandlat sig med botox.

Jag gör exakt samma min på före och efter bilden haha!  Okej inte med läpparna men med ögonen och ögonbrynen.

Okej, missvisande eftersom läpparna är det enda som ser samma ut.

Visst lite av mimiken i ansiktet försvinner ju, men samtidigt vill jag inte kunna dra ihop ögonbrynen sådär mycket. Jag kan fortfarande lyfta dom och se förvånad, glad eller arg ut. Okej kanske inte arg men vem vill se arg ut..

För mig sätter hon fingret på ALLT som är negativt med botox. Jag vill kunna dra ihop mina ögonbryn om jag känner för det. Jag vill kunna se så arg ut som jag känner mig. Jag vill inte vara bedövad i hela ansiktet. HELA ANSIKTET! Jag hatar när ena kinden känns bortdomnad efter ett tandläkarbesök. Kul att gå runt så i flera månader i en del av kroppen som dels är ganska framträdande och dels är ganska uttrycksfull, nämligen hela fejset!

Alltid när folk med jättemycket bedövningsmedel i huvudet försöker se arga ut, så ser de helt desperata ut. Ögonen ser ut så som ögon på folk i som borde blivit nedsövda inför en operation, men inte lyckats bli det pga slarv, eller ögon på en kvinna i en skräckfilm som blir bedövad av sin galning till man, bara för att han tänker göra sig av med henne på något sätt som är listigt, plågsamt och lite extra tidskrävande eftersom filmen ännu bara är 72 minuter lång.

Man kan väl i alla fall vara ärlig med att ett stort minus med att få ett slätt och ungt utseende är att man inte kan använda sina muskler som man annars gärna gör?

//Mia

Att fly verkligheten

Jag är för tillfället inne i en fly verkligheten-period. Det är en kombination av att det är sjukt mycket på jobbet (läs: jobbar med att rätta texter och prov all vaken tid) inför betygssättningen och att det är så mycket hemskheter runt omkring i världen. Det gör att jag bara vill äta godsaker och shoppa för att få upp mina lyckonivåer en smula samt fly ansvaret i ett par minuter. Träning funkar också men det finns det knappt tid till.

Så en sak som jag blev sugen på att köpa är Petra Tungårdens träningskläder. Sjukt snygga och sköna ser de ut. Men så tänkte jag på mitt motto: Köp bara det som Göran Greider hade passat i.

Och då föll det.

//Anna-Maria

Dagens skratt

Det här var ju faktiskt lite roligt. Kakel är ju liksom inget man kan måla över eller sudda bort. Det sitter där det sitter tills man har sparat ihop ett par hundratusen till ett nytt badrum.

Men marmorsnoppar kanske blir det nya?

//Anna-Maria

Flashback

Carolina Gynning bara: "Här kommer första avsnittet av mina videoinlägg som jag tänkte börja med här i bloggen. I huvudet på Gynning kommer det heta." Och man bara: "I huvudet på Gynning känns jättebekant, fast ändå avslägset. Kan jag ha drömt om detta någon gång för länge sedan? Är jag synsk? Har jag förutspått den här serien för kanske fem år sedan?" Wikipedia bara: "Nej. I huvudet på Gynning var en serie som sändes 2008 och handlade om Carolina Gynning."

Dagens avsnitt handlar om ridning av något slag.

//Mia

Vad blir det för en jul i år?

Elaine Eksvärd verkar befinna sig på ett mörkt ställe i sitt eget sinne just nu, och hon grubblar över orättvisor, flyktingar, krig, otrygghet och sina egna lyxproblem. Hon undrar hur andra kan njuta av sin egen lyx när andra har det så dåligt. Jag känner igen tankarna väldigt mycket just nu, och jag kan inte riktigt njuta av något. Om jag ändå lyckas göra det en kort sekund så slås jag ändå ner av tanken på att det ändå inte varar för evigt.

Cissi Wallin tänker i sin tur på konsumtionshets och julklappar, vilket ju är ett ämne som tangerar Elaines. Detta tänker jag också att många funderar på just i år när läget är som det är i Europa. Kommer folk minska på julklapparna? Eller kommer vi tvärtom, försöka döva ångesten med shopping?

Hur känner ni?

//Mia

Nummer tre i ordningen

I morse möttes jag av ett glädjande besked på Instagram. Lady Dahmer är gravid med sitt tredje barn. Stort grattis till det!

//Anna-Maria

Jag känner inte igen Blondinbella längre

Ingenting hos Blondinbella påminner om gamla Blondinbella längre. Formatet på bloggen är annorlunda, och så är inga läsare otrevliga längre.

Här till exempel, har Bella skrivit om hur hon fick psykbryt häromdagen när hon insåg att hon skulle behöva vara hemma från 16 till läggdags med barnen, eftersom Odd skulle bort. Så då rusade hon iväg och fixade naglarna en sväng innan.

För ett halvår sedan hade läsarna inte varit nådiga. Jag menar... Folk ÄR ju hemma med sina barn efter jobbet fram till de somnar, i regel. Sen att man absolut kan bryta ihop tio gånger om och verkligen behöva en paus förstår jag och relaterar till starkt. Men som sagt, folk brukar reagera på betydligt mindre saker än en mamma som unnar sig manikyr istället för att bita ihop och vara martyr.

Men nu! Vilken fröjd att se alla dessa kvinnor som medkännande bekänner att de ofta är med om samma sak. Så många mammor som också är trötta och behöver komma iväg och andas. Inte ett "vad skaffar du barn för om du hellre vill ha fina naglar?" så långt ögat når. Vad har hänt? Modererar hon kommentarerna sedan hon kom till United Influencers?

//Mia

Vadå tjuvstart?

Sakta i backarna. Vadå tjuvstart?

Starwoman tycker att hon tjuvstartar när hon har satt upp en adventsstjärna i fönstret sex dagar innan första advent. Det är absolut ingen tjuvstart. Att sätta upp stjärnor i oktober kanske är lite att ta i men om man vill ha lite julstämning och ljus i november så tycker jag bara att det är trevligt. Det tar tid att sätta upp allt och varför inte få njuta av det lite längre då? Jag satte upp mitt i helgen för att jag inte har tid den här veckan. Det finns inget i lagboken som heter olaglig julpyntning. Kanske i Ribbings etikettbok?

Så bajsnödiga kan vi ju inte vara att vi gapar på varandra för att vi sätter upp skiten för tidigt.

Eller hur?

//Anna-Maria

Gör om gör rätt

Kissie skriver här om olika misstag hon begått under åren som bloggare. Vissa tips är bra att ta till sig även om man inte är proffsbloggare. Till exempel om hur mycket man ska skriva ut på sociala medier. Andra tips är vettiga om man är företagare oavsett bransch.

Jag tycker det är kul att höra vad bloggare har gjort för olika misstag. Nu i efterhand kan en del bjuda på det. För man förstår ju att alla inte alltid haft det så lyxigt som de velat göra gällande för stunden. Man måste låtsas som att allt är på topp för att framstå som proffsig och lyckad, vilket stärker varumärket osv. Det är det som är så trist med varumärkesbyggande. Kul att Kissie i alla fall kan erkänna att allt inte alltid var så flott som det verkade. När hon hade en manager så innebar inte det att hon hade någon som gjorde jobbet åt henne, utan hon hennes namn och blogg var i stort sett ägd av någon annan. Nu varnar hon andra.

//Mia

Måsten under föräldraledigheten

Det här var en sjukt bra och rolig text om föräldraledighet av Hormoner & Hemorrojder. Jag håller med på alla punkter. Ta det lugnt när ni är "lediga".

Känner igen den där med att jag skulle få ordning på foton. Visst. Blev inte av och kommer aldrig att bli av. Någon Linda Blom blir det aldrig av mig. Hon har kort på allt i alla ordningar och former man kan ha dem. Jag har ETT kort på mig själv som gravid och det används som avskräckande exempel på ungdomsmottagningen här i Kungsbacka nu för tiden. Säkrare än vilket preventivmedel som helst mot oönskade graviditeter. ;)

Backpacka med bebis är en av sakerna som jag aldrig tänkte på att göra dock. Det är ju lika med att ta livet av sig själv och tillhörande familjemedlemmar. Det skulle väl vara om man ändå hade bestämt sig för att begå kollektivt självmord i så fall.

//Anna-Maria