Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Fler förlovade

Det är inte bara bloggbebisar som vi älskar att följa i den här bloggen. Vi tycker även att bröllop är oerhört roligt. Kenzas kommer bli något i hästväg så det skall bli så roligt att se. Men nu har även Frida Fahrman förlovat sig. Hon skriver om det så fint. Det är precis så oväntat och enkelt som det skall vara tycker jag om man vill överraska. Mysigt. <3

//Anna-Maria

Logga ut helt i tre veckor

House of Philia-Petra har precis hämtat hem sin äldste son från ett speciellt konfirmationsläger. Det varade i tre veckor, och verkar ha varit lite som lumpen för kristna seglare, eller något. Sovsal, uppställning, utedass, straff, handtvätt, kristendomsundervisning och segling. Totalt telefonförbud. Ingen kontakt med omvärlden.

Jag blir jätteimponerad och tänker att alla ungdomar borde göra det. Petras son tyckte att det var skitkul, och tänk så nyttigt på så många sätt. Det hade dock inte behövt vara bibelläsning och segling just, utan några olika inriktningar att välja mellan.

Men jag hade antagligen vägrat om jag var 15 år. Även om mina bästa vänner var med... Jag hade definitivt vägrat som 36-åring. Jag föreställer mig att jag hade fått fullständig klaustrofobi, och velat fly hem. Hittat på någon sjukdom eller så, som alla killar i min ålder gjorde när de ville slippa göra lumpen. Men som 15-åring, om man har turen att ha vänner och passa in i gemenskapen så kan man ju bli sådär sektig av sig, och förvandla ett läger till punkten alla planeter kretsar kring. Det hade nog kunnat vara ganska härligt.

Vad säger ni? Hade ni velat vara med?

//Mia

Den bästa utländska bloggen

Den bästa utländska bloggen i mitt tycke är "A beautiful mess". Fina bilder och roliga tips. Inte för att jag brukar göra något av det som bloggen tipsar om men det räcker att läsa och bli glad. Så fint hår och frisyr till exempel.

Vilken är er bästa utländska blogg?

//Anna-Maria

Saker som förändras

Det är ju så speciellt med barnstjärnor, eftersom omgivningen fortsätter betrakta dem som barn, även 20 år efter de slagit igenom. Som Amy Diamond, Shirley Temple och Darin.

Nu fyller Chloé Schuterman 18. Hon är myndig och tycks leva ett extremt gött ungdomsliv. Jag har lite svårt att greppa det bara.

För sex år sedan började hon blogga för tidningen Chic, alltså bara 12 år gammal. Det blev mycket diskussioner kring det då, minns jag. Kommer ni ihåg det? Under dessa sex år har en del hänt, och nu använder ju alla barn sociala medier. Men det klart att det var annorlunda när en tidning avlönar en känd butiksägares dotter för att skriva om mode i en tidning som riktar sig till vuxna.

//Mia

Någon som blir klok på detta

När man inte riktigt vet vad man skall skriva om det här men ändå känner att man måste skriva om det. Jag tänker mest hur det känns för de som är vänner med Monas ex-man. Tror de att Monas dotter ljuger? Hur hade man själv ställt sig till en person man känner som man hör har gjort något liknande? Stoppar man huvudet i sanden? Låtsas man som man har hört fel?

Vad tänker ni?

//Anna-Maria

Tips till torparen

Underbara Clara tipsar om ett gammalt inlägg hon skrivit, om hur man fixar bästa torparstilen. Och nu tipsar jag också om det. Så himla söt stil, och så extremt mycket sommarställe. Vi hade ett sommarställe när jag var liten, som vi aldrig bodde i, eftersom det låg i samma ort som vi bodde i, idiotiskt nog. Åsa, söder om Kungsbacka. Pappa hade ärvt det, men sen byggde vi ut och flyttade dit permanent. Och sedan blev det aldrig detsamma. Bättre på många sätt, såklart, med vattentoalett och sånt. Men aldrig sådär sommarstugeaktigt igen. Jag blir jättenostalgisk när jag ser Claras bilder, för en massa saker påminner mig om mitt barndomshem innan det blev mitt hem.

//Mia

Att följa folk genom livet

Sanna Brådings mat ser alltid så inbjudande och god ut tycker jag. Jag blir hungrig och inspirerad att göra mer grönsaksspäckad mat. Inte helt vegansk för det måste vara ägg med åtminstone för mig, men det är ju bara att lägga till och ta ifrån som man vill.

Det är roligt att följa Sanna tycker jag. Kul att hon har en blogg och att hon skriver om sitt liv. Hon har varit en person jag har haft en "relation" till sedan jag var besatt av att titta på Tre Kronor när det gick på 90-talet. Hon var ofta med i VeckoRevyn också eftersom hon var/är modell och känd. Hon är i min ålder och det tror jag gör att man identifierar sig mer med en person. Samma med Amanda Schulman som jag är lika ung som. Det behöver inte betyda att man är lika i sättet eller så, men man har samma referensramar. Har varit lika gammal under åren som gått. Det betyder en hel del för hur man ser på världen.

Jag kan tänka mig att Blondinbella, Kenza och Kisse med flera, blir personer som ni som är födda på 1990-talet kommer att följa genom livet och "identifiera" er med.

//Anna-Maria

Efter attacken

Man märker att Katrin är påverkad av attentatet i Nice. Hon har ju ändå känts ganska opåverkbar genom åren, eller? Men det klart att det måste vara bland det mest skakande man kan vara med om, att vara mitt i ett terrorangrepp, med sina barn dessutom.

Katrin verkar njuta mer än någonsin av livet just nu. Det är säkert ganska vanligt. Men jag kan tänka mig att det är minst lika vanligt att må riktigt dåligt av traumat. Sedan kanske det skiftar över tid. Nu är det fortfarande helt färskt.

//Mia

Jag är bara avundsjuk

Två saker som jag är avundsjuk på just nu är Alicia Vikander och på alla som skall till CrossFit games. Till exempel Katti.

Alicia Vikander för att hon får spela mot Matt Damon i den nya Bourne. Min favoritskådespelare är Matt Damon. Många undrar kanske varför i hela friden det är så. Men så är det. Punkt slut.

I morgon startar CrossFit games. Typ VM i CrossFit. Det hade jag velat se. Mitt mål är att deltaga i +60-klassen om 25 år. ;)

//Anna-Maria

Sista bloggbebisen är inte född än

Kolla på vilket gulligt sätt Josefin Knave avslöjar att hon och Martin ska få sin andra bebis! Grattis till hela familjen!

Det är verkligen så som vi tidigare skrivit, att så fort en kull bloggbebisar ploppat ut, så avslöjas en hög med nya graviditeter. Så kom igen, vi är beredda.

//Mia