Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Smitthärd

Förra året sponsrade Liseberg massa bloggare för att de skulle göra reklam för Halloween-satsningen. Ver inte om de gjort det i år, men reklamen funkade för mig i alla fall och idag var jag där. Så sjukt obehagligt. Spökhotellet Gasten, med årets tema: "Smitthärd" var riktigt vidrigt. Men jag gillar sånt.

Kan tyvärr inte länka till alla bloggare som la upp fina bilder från förra årets skräck-Liseberg, för jag bloggar från mobilen.

Ha en fin lördag!

//Mia

Pumpapimp

Jag och Mia brukar ha Halloweenpyssel med barnen varje höst. Det är supermysigt. Mina pumpor brukar bli väldigt barnsliga, (se ut som Bärgarn eller Tore Skogman), men Mia hittade genom UnderbaraClara en supersnygg pumpa som man tydligen skall borra hål i. Vi visste dock inte riktigt hur vi skulle göra, men som tur var så gick vi på Trendensers skördefest i insdags och träffade Hanna och Martin som hade med sig en stilsäker pumpa till Frida. Nu har vi frågat inredningsproffsen om hur man gör, så nu kommer vi också kunna göra de där snygga pumporna. Väldigt bra med bloggträffar ibland alltså.

//Anna-Maria

Nytt

Ja, det klart att Hänt i veckans artikel stämde, det fattade ju alla. Amanda och Alex ska ha barn. Så kul! Och det är det ju verkligen även för utomstående eftersom att poddarna och Instagram kommer att påverkas. Bebisen lär komma i maj, eftersom Amanda slutade lägga upp bilder på vin och charkisar i slutet av augusti (jag behöver inte ens räkna på fingrarna eftersom jag själv har ett majbarn). Och det blir en pojke, säger Alex.

Det blir jätteroligt. Men nu tänker jag mest på Annawii som gått in i vecka 43 och plågas just nu efter en hinnsvepning. Hoppas förlossningen sätter igång nu.

//Mia

Matbloggpriset

En dag sen är jag med detta för nu är omröstningen över i Matbloggspriset, Folkets val, men då kan vi ni ju istället se vem det är som har vunnit. Det var en vegetarisk blogg som vann Folkets val som heter Jävligt gott. Vegetariskt verkar vara melodin just nu.

Vilken är er favoritmatblogg?

//Anna-Maria

Lyxig kväll för bloggkommentatorer

Ja, det var skördefest igår och eftersom vi endast fotade med mobiltelefonen så råder jag er att istället besöka hashtagen på Instagram #spinnerietskördefest2016 för rättvisa bilder. Om det ens går att göra den lokalen rättvis via kamera. Det var helt otroligt fint därinne, i skenet av alla lampor och ljus.

Eftersom det var Trendenser-Frida som bjöd så var fokuset helt klart på inrednings- och designbloggar och instagrammare med samma nisch. Vi sticker ut där, genom att inte ha koll på alla nyanser av grå väggfärg, och man märker verkligen hur tydliga gränser det finns mellan olika inriktningar på sociala media. De flesta där har ingen aning om vilka vi är (och knappt vilka Kissie och Kenza är heller), och vi känner bara till ett fåtal av designkontona, som däremot följer varandra slaviskt och har jättebra koll, även om de kanske inte ens träffats irl tidigare. Blir lite avundsjuk på dem som faktiskt har riktiga kollegor i bloggbranschen. Jag har bara Anna-Maria.

Men det var kul att vi fick snylta på deras firmafest och ta del av fantastisk mat och generös goodiebag.

//Mia

Skördefest

Idag skall jag och Mia på Skördefest hos Trendenser. Hon har bjudit in till Spinneriet i Lindome. Det skall bli kul att träffa bloggare och andra sociala media-människor irl och Frida fixar alltid så fint på sina event.

//Anna-Maria

Handduksfrågan

Jag fick mig en liten funderare när det kom till den här handduksfrågan som Katrin kastade ut idag. När jag bodde hemma hade vi varsin och jag minns att jag tyckte att det var äckligt om jag tvingades använda någon annans handduk. Jag tog alltid en ny handduk när jag hade duschat som mamma fick tvätta. Nu gör jag inte det. Barnen har egna men annars har vi samma. Byter alla handdukar ofta i och för sig.

Märkligt. Det brukar ju vara så att man tar med sig vanor från sin barndom med sig hela livet. Men uppenbarligen inte det med handdukarna.

Hur gör ni?

//Anna-Maria

Läckbergs val

Camilla Läckberg skriver här om bakgrunden till varför hon bloggar. Det var intressant, för jag kände inte till att hon haft bloggat sedan 2005. Då var det i stort sett bara Ebba von Sydow och Linda Skugge som bloggade som offentliga personer. Läckberg kände då att hon som nybliven författare ville ha en kontaktyta till sina läsare.

Det är också kul att hon tar upp punkerna hon får skit för. 1. Hon förskönar verkligheten. 2. Hon är för självutlämnande.

Det där går ju inte ihop. Men jag vet inte om någon egentligen klagar på att någon är för självutlämnande. ÄR det verkligen ett problem för någon annan, om någon är självutlämnande? Möjligen för personens barn, om det inte tas någon hänsyn till deras integritet. Men jag tror mest det handlar om att det ses ner på vidöppna personer, och att människor som är mer slutna anses finare, precis som Läckberg själv skriver.

Hursomhelst, skit i det, skit i vad folk anses och välj en linje som känns bra för en själv, och ta möjligen hänsyn till vad familjen tycker. Dvs vill familjen inte vara med så låt dem slippa, men jag tycker inte ens att en partner eller förälder ska bestämma över vad man själv lägger upp om sig själv.

//Mia

Anithas mammor

Snart har Anitha Schulmans serie Mammor premiär. Den skall jag så klart se. Liv och Caroline pratade gott om den och det är ett bra tecken. Mycket bra med en serie om mammor. Det finns för lite serier och filmer om kvinnor överhuvudtaget.

Skall ni se den?

//Anna-Maria

Dagens ämne

Idag har jag följt med litegrann i efterspelet på Cissi Wallins krönika om Dylan-män. Jag ska säga att jag inte riktigt har delat Cissis irritation över att Bob Dylan kammade hem Nobelpriset och somnade gott av tristess redan samma kväll som det avslöjades, när jag såg Göran Greider debattera med någon annan huruvida det var rätt eller inte. Alla diskussioner i hela världen intresserar mig mer än den, men Cissi gick igång på det riktigt ordentligt i sina sociala medier, och även i krönikan i Metro.

Till svar fick hon våldtäktshot av den där otäcka Tobbe Mårtensson. Vet inte vad jag ska säga? Jag blir inte ens förvånad. Han brukar ju sprida skit, och en del män brukar ju hota med våldtäkt och straffknull när de blir arga på kvinnor, och att Tobbe blev kränkt av krönikan är väl ganska väntat. Han behöver inte ens lyssna på Dylan, huvudsaken är att han får förnedra en kvinna som raljerar över en viss typ av män. Härligt att Cissi har polisanmält, och jag blev faktiskt för en gångs skull positivt överraskad när jag läste Facebook-kommentarerna under ett av Tobbes inlägg om detta. Många fattar att han är vidrig.

//Mia