Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Dramatik

Jag hade väntat mig en lugn påskhelg. Har inte läst några bloggar alls, nästan. Men så idag såg jag på Instagram att det varit dramatik. Dessie har haft inbrott i bilen, och skyller det på avundsjuka bloggläsare. Det kan man ju aldrig veta, men jag tycker i alla fall att det låter minst lika troligt att det handlar om ett spontantilltag av tjuvar som kom över både en väska och en iPod. Skittrist, hur som helst.

För Bella och Odd hade det kunnat sluta ännu värre. Lägenheten hade kunnat brinna upp när de glömde kokande nappar på spisen. (Det hade aldrig hänt hos mig, eftersom jag för länge sedan slutat orka koka nappar.) Vilken tur att brandkåren kom i tid, trots att Bella precis tagit ner brandvarnaren inför flytten. Så fruktansvärt det hade varit om lägenheten förstörts, och framför allt om Christian hade strukit med.

Hoppas på en lugnare fortsättning av påskhelgen.

//Mia

Bloggkärlek

Inte kärlek som den som finns mellan bloggare på nätet utan riktig bloggkärlek har de här två personerna funnit i varandra.

Mymlan <3 Genusfotografen = SANT

Fint! <3

//Anna-Maria

Glad påsk!

Nu tar jag påskledigt till i morgon. Håller tummarna för att en påskkäring likt den här kommer hit. Jag menar den stora. Nog för att den lilla är tokgullig, men den stora hade fått mig att skratta ihjäl mig. Hon ser ut som en galning, rätt och slätt.

//Mia

Kenza fick lämna Let´s Dance

Kenza fick lämna Let´s Dance igår. Tråkigt tycker jag för hon var en av de bästa. Men så funkar inte det där programmet riktigt med tanke på att Patrik Sjöberg och Steffo är kvar. Benjamin kommer nog att vinna tror jag i en final mot Gunhild.

Bra jobbat Kenza!

//Anna-Maria

Imponerad

Hur coolt är det här? Bloggar tillhör allmänbildningen. Sug på den, alla ni i min omgivning som koketterar med att ni aldrig någonsin besökt en blogg!

//Mia

Chicklitt och dicklitt

Apropå bloggtips som Mia bloggade om igår så vill jag tipsa om en bloggare på Litteratur Magazinet som heter Joanna Gorecka. Rolig, smart och intressant. Den här krönikan om tjejtidningar och makt är väldigt bra och det här inlägget om dicklitt är också ett av mina favoriter. Att benämna litteratur skriven av kvinnor om kvinnor och män för chicklitt för att markera att det inte är "riktig" litteratur är så deppigt. När en man skriver om män och kvinnor kallas det kort och gott för litteratur. Bajs på den.

//Anna-Maria

Ps. Första gången jag hörde ordet chicklitt så trodde jag att någon sa kittligt. Jag fattade inte varför man skulle kalla böcker för kittliga. För att de var kittlande? Sen föll poletten ner. Ds.

Läsare belyser

En helt annan sak - vad jag vill minnas så hade nästan alla bloggar för några år sedan sina favoritbloggar i ena marginalen (under kategorier och arkiv ungefär). Nu är det ingen bloggare som länkar till andra bloggar utan att det skrivs i något inlägg. Vad beror det på? Är det så hårt konkurrens att man är rädd att förlora sina läsare om de råkar läsa en annan blogg? Jag saknar bloggtipsen!

Maria

Eller hur? Det har verkligen skett en förändring där! När jag började läsa bloggar, 2005, så hade jag några enstaka som jag skrev in i adressfältet. Resten av bloggarna leddes jag in på via den första, eftersom alla länkade till varandra. Mycket praktiskt för läsarna och dessutom fint av bloggarna att sprida sina favoriter till andra.

Vi hade också så, på vår första blogg. Men vår kategorilista växte snabbt, och att ha en lika lång länklista under funkade inte. Å andra sidan är vi grymma på att länka.

Men undrar varför andra har slutat med det där? Är det så farligt om folk hittar andra bloggar? Jag tänker att bloggläsande föder bloggläsande. Inte att en annan blogg stjäl ens läsare.

//Mia

Jackie Ferms pappa

Stackars Jackie. Hennes pappa släpps ut ur fängelset och det händer en massa sjuka grejer med en gång. Jackie skriver att Expressen betalade en taxi för honom hem till dottern så att de skulle få bildmaterial på återföreningen. Bra att Jackie reagerade som hon gjorde och blev förbannad. Finns det ingen respekt för andra människor?

Tur att inte Jackie har barn ännu så att de får uppleva galenskapen. Jag hade varit livrädd för och vansinnig på min pappa om han betedde sig på det sättet och samtidigt känt ett slags ansvar som man gör för sina anhöriga. Hans kvinnosyn är inte heller nydanande direkt när han säger att kvinnor inte klarar av de rättigheter vi har. Säger den som har suttit frihetsberövad i 40år.

//Anna-Maria

Prioriteringar

Jag tycker det här med Tyras missbruk är så konstigt. Hur kan läkare och föräldrar tycka att det är vettigt av Tyra att fortsätta missbruka bara för att hon inte har tid att ta itu med en avgiftning just nu? För att huset och hästarna tar så mycket tid? Visst, det är inte olagligt att bara beroende, men vad säger läkaren som skriver ut tabletterna? Tycker hen att det känns ok att fortsätta skriva ut, bara för att Tyra satsar stenhårt på träningen med hästarna? Tyra säger att hon nu går på maxdos och då är det inte farligt för kroppen. Är det inte det? Varför ska hon då sluta?

Tankarna hon har om att resa bort eller skriva in sig på rehab för att sluta med smärtstillande är en lika dålig idé som när hon åkte till Thailand för att ha det gött. Hon AVSKYR ju att vara borta från hem och djur. Hon kommer sticka från avgiftningshemmet direkt, såvida de inte har kedjat fast henne, och det lär de ju inte göra om hon lägger in sig frivilligt, vilket hon lär få göra om läkare ändå inte tycker att hennes missbruk är tillräckligt alarmerande för att göra upp med innan hästarna ska tränas.

Alltså, om läkaren tycker att detta är en vettig prioritering, HAR hon ens några problem då?

//Mia

Bra

Jag skrattade också högt åt den här seriestrippen. Inte så att jag kommer fortsätta garva hela kvällen, men jag frustade till ordentligt.

Det andra skämtet i inlägget, det med t-shirten, föll mig däremot inte i smaken. Kanske är ett känsligt ämne för mig. Kände mig som en pedofil hela gymnasietiden på grund av att jag var kär i Tay. SOM JAG DRÖMDE OM I NATT! Ja, jävlar.

//Mia