Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Snäll mot de blyga

Det är precis såna här inlägg som kan få mig såld på vad som helst. Så nu älskar jag tydligen Sean Banan. Kul.

//Mia

Sjuk psykvård?

Det har varit tyst kring bloggaren Handleder-Lina ett tag. Enligt hennes syster som skriver kommentarer i Linas blogg så har hon gjort ett självmordsförsök och på grund av det försöket så har hon fått hjärnskador. Familjen uttalar sig i Borås Tidning om det tragiska som har hänt.

Jag har läst Linas blogg ett bra tag och har hoppats på att hon skall kunna bli frisk. Många har funnit styrka i hennes blogg och nu väntar man ju sig ett mirakel.

All styrka till Lina och hennes familj.

//Anna-Maria

Keela i LA

Bloggaren Keela har flyttat till LA. Hon skall plugga där ett tag men säger att hon har åkt dit på obestämd framtid. Jag har aldrig varit i LA själv så det är kul att följa hennes resa där. Hon är väldigt exalterad nu i början så just nu känns hennes blogg som en reklamfilm för LA. Härligt att läsa men kanske inte hela sanningen. Det skall bli kul att följa henne i alla fall.

//Anna-Maria

Badjävlar

Igår var jag och Mia samt följe och kollade på Badjävlar i Varberg. Sommarstandup. Det var sjukt bra. Nästan alla våra favoriter på ett och samma ställe. Schyffert, Lindström, Apelgren specifikt. Men också den alltid lika skönt negativa och kritiska Betner, charmiga Björn Gustavsson och så Rheborg.

Schyfferts nummer var väldigt politiskt färgat och han kritiserade SD på ett underbart sätt. Han tog också upp det faktum att de alla var män och att vi bevittnade något utdöende. Jag och Mia funderade efteråt på vilken kvinnlig komiker som vi skulle vilja se där med männen och jag tror att Karin Adelsköld och Nour el Refai skulle vara kul att se. Men jag skulle inte vilja byta ut någon av de andra för det är ju den manliga fägringen jag vill se. Det är inte bara att byta ut personer.

Cissi Wallin kritiserade Peter Apelgrens program häromdagen (på Facebook) som han har på lördagar i SVT och tyckte att det var tröttsamt att se en man till på bästa sändningstid. Nej, säger jag. Det beror helt på vilken man det är. Peter Apelgren vill jag se på bästa sändningstid. Det går alltså inte bara att byta ut personer hur som helst. Det måste finnas ett intresse kring personen och jag är inte säker på om jag hade sett programmet i lördags om det inte hade varit typ Martina Montelius eller Liv Strömqvist som hade det. Men jag är inte mindre feminist för att jag kan tycka att män också är intressanta. Man kan liksom inte förkasta folk efter kön. Hade Peter fått tre program på bästa sändningstid så hade man tröttnat men nu har inte han synts på tv på väldigt länge.

Jag och Mia drack dessutom Chablis i sann (ful)kulturtantsanda innan föreställningen så att vi skulle komma i stämning. (Ni som lyssnar på podden Lunch med Montelius förstår)

//Anna-Maria

Sammanfattning av livet

Engla var väldigt ambitiös när hon svarade på en läsarfråga. Hon började sammanfatta sitt liv innan bloggen, och hur det gick till när hon började blogga. I fortsättningen som följer kommer hon berätta om sin första graviditet, och förhoppningsvis kommer inlägg som beskriver hennes liv ända fram till idag.

Nu har jag ju läst Engla extremt länge (men inte alldeles från början, så det här var väldigt intressant) men det har ju inte alla gjort och jag har flera bloggar som jag läst länge men inte kan historien om, så jag önskar att fler bloggare hakar på och skriver såna här inlägg!

Visst vore det roligt? Vilken bloggare önskar ni en livssammanfattning av?

//Mia

Varför jag sällan läser Kissie numera

jag tror inte en snygg smal människa behöver yttra sig elakt om andra.

Kissie - Om varför hon utgår från att hatkommentarer kommer från tjocka

Kanske det dummaste jag hört i år.

//Mia

Att byta namn

Det här med namnbyte som Paula skriver om tycker jag är helt okej så länge barnet inte identifierar sig för mycket med namnet och det gör de väl inte förrän de är 2 år eller något sådant. Jag kallar oftast mina barn för deras hundra olika smeknamn och inte för det riktiga namnet förutom när det är allvar.

Apropå det här med namn så på högstadiet, när barn typ är som elakast, så retade vi varandra för våra mellannamn. Jag har inget "konstigt" mellannamn, heter Elisabet så det var inget roligt att reta mig för. Jag fick heta Anna-Marojden, orättvist i den åldern kan tyckas eftersom det är inte förrän nu på senare år som jag gör skäl för det namnet. ;) Men i alla fall. En kille hette Arne i mellannamn och det retade vi honom för och en annan kille kallade vi Uno trots att han hade inte ens hade ett mellannamn. Alla retade alla och det var ingen mobbing eller så. Men den här killen som hette Arne tröttnade och gick och bytte namn till något annat i mellannamn och kom och visade upp pappret för oss. Då slutade jag att kalla honom det men av killarna fick han typ heta Arne sen.

En annan sak om namn som jag har hört av en arbetskamrat är att det är väldigt lätt att byta andranamn på andra och att hans tjejs kompisgäng bytte namn på varandra i smyg. Att byta en gång är gratis men sedan kostar det så i det kompisgänget heter alla en massa konstigt. Typ Anna Regnbåge Andersson och sådant. Kul när man skall skriva under saker på banken och skaffa pass och så.

Har ni någon byta namn-historia?

//Anna-Maria

Fint

Tilde Fröling har börjat blogga. Igen, för detta är inte första gången, även om det kanske är väldigt länge sedan sist. Nu har hon uppdaterat dåligt på sista tiden, för hon är på semester någonstans och har det gött. Hon verkar ha det gött överlag! Därför är det härligt att följa henne, som jag gör då och då på Instagram.

Nu vaknade båda mina ungar (igen) så nu blir det läggning nummer tre för ikväll. Livet är gött.

//Mia

BB med ADHD

Blondinbella skriver om sin erfarenhet med medicin mot ADHD. Hon tycker inte att det hon har provat än så länge har hjälpt och hon tycker att hon har bivit arg av medicinen. Nu frågar hon sina läsare om deras upplevelser. Bra att hon tar upp det här tycker jag för det här är verkligen något som många lider av men om man får rätt medicin så kan det göra så att man får ordning på tillvaron. Som lärare ser jag det här varje dag och elever som har stora svårigheter kan man medicinens hjälp klara av skolan med bravur för det är inte intelligensen som det är något fel på, oftast tvärtom.

Vad har ni för erfarenheter av detta?

//Anna-Maria

Tyras nya satsning

Tycker det är lite olustigt att blogga om Tyra nu när hon mår så dåligt. Sedan några dagar har hon ryckt upp sig ordentligt och är återigen igång med nedtrappningen av tabletterna. I morgon kommer hon presentera planen för läsarna.

Men det är oundvikligt att fundera på om detta verkligen är den här gången det kommer funka. Alla minns gångerna då hon misslyckats, och det är så jäkla hemskt att hålla på och tjata om det, som att liksom gotta sig i hennes olycka, samtidigt som jag också tycker det känns jobbigt att naivt sitta och heja på, när satsningen så många gånger avbrutits.

Så: jag hoppas verkligen att hon kommer lyckas och kommer självklart följa hennes blogg de kommande veckorna. Men jag vet inte om jag kommer vilja skriva någonting om det. Förstår ni hur jag menar?

//Mia