Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Tankar på vin

  • 03 mar
  • 21:00
  • odd

Odd och hans kompis/partner har varit med och tagit fram ett vin som heter Due Padri (två fäder).  Odd skriver i inlägget om hur vinet föddes och hur det fick sitt namn och jag undrar om det är ironi?

Jag kan nämligen inte förklara det på något annat sätt.

Han var en annan man innan barnen. Sen fick han barn och blev far men tankarna på ett eget vin var det enda som dröjde sig kvar.

"Idéer föds och begravs – alla utom en:

Tanken på en egen serie riktigt goda viner som alla

har råd med och som passar till det mesta.

Vad den ska heta? Två Fäder förstås ="

Alltså ALLA tankar begravdes förutom tankarna på vinet när Odd blev pappa.

Jag förstår honom precis. Småbarnsåren är fruktansvärt jobbiga.

Det behövs vin för att stå ut. ;)

Är det inte det som Odd menar? Jag kan inte tänka mig annat.

//Anna-Maria

Här kommer lite obetald reklam

Det här reklaminlägget har antagligen förändrat mitt liv, pyttelite åt det bättre. Från och med förra veckan när jag köpte den där fotfilen på inrådan av inlägget så kommer mina hälar aldrig mer orsaka maskor i strumpbyxorna redan under påklädning. Torra hälar - no more. Helt jävla fantastisk fil. Jag är inte sponsrad, har köpt den själv och hoppas pengarna går rakt till geniet som uppfunnit den. Den låter som en maskin när den hyvlar bort allt elände som kroppen tydligen själv tillverkar och förädlar under fotsulorna. Ritch ratch.

//Mia

Min typ av humor

Det roligaste citatet förra veckan måste ha varit Jonas Hallbergs i Let´s dance efter att han hade dansat i fredags.

David: -Hur känns det?

Jonas: -Bra, det känns som om jag har gått ner 10 kg och ser ut som Marie Serneholt.

:D

//Anna-Maria

Vi är lika fast ändå så olika

Blondinbella läser mycket för Gillis: Det har gett resultat, Gillis väljer böcker framför paddan alla dagar i veckan

Min son föredrar också böcker framför paddan. Bara för att han får ha paddan hur ofta som helst, medan jag oftast bara läser för honom en gång per dag, och det i sängen på kvällen. Automatiskt blir det då mer åtråvärt att jag läser än att han får titta på paddan.

Hahahahahahahaahaaa. Jag är både rolig och listig.

Mer Bella: Hela mitt liv är en fredag.

Inga kommentarer. Jag sköt mig i huvet på grund av orättvisan att det är måndag hos mig.

//Mia

Glada nyheter

Idag var hälsobloggaren 56-kilo med på Nyhetsmorgon i tv4 och lagade mat. Kul att hon har tagit sig ända dit nu. Det var någon som skrev på hennes Instagram för någon månad sedan att hon borde laga mat i tv och vips så blev det så.

Det är roligt när det går bra!

//Anna-Maria

Rubrik saknas

Jag tycker att man ofta hör folk säga såhär om att vara nyförlöst: "Man tror ju att man ska vara så lycklig i bebisbubblan, men jag var inte alls sådär sprudlande utan ganska vilsen. Jag förstår nu i efterhand att jag nog var lite deprimerad." Och sen är det inte mer med det. Det är sällan någon beskriver hur det verkligen kändes när det inte kändes bra. Därför tror jag att såna här inlägg som Sofia på Hormoner & Hemorrojder skriver är väldigt viktiga. Fan vad jobbigt alltså. Bra att hon fick hjälp till slut. Det gäller att man vet att det går att få hjälp och att allt kan bli bättre.

//Mia

Tiderna förändras

Kissie recenserar senaste goodiebagen och det slår mig hur sällan man ser sånt nuförtiden. För några år sedan var en goodiebag något det skröts om i storbloggarna varenda vecka. Nu ser man sällan röken av någon. De stora bloggarna är väl för rutinerade för att göra reklam utan att få något mer än prylarna i påsen. Intressant att se att man fortfarande delar ut goodiebags i alla fall.

//Mia

Makt i relationer

Lady Dahmer skriver ett inlägg om att hon hoppas att hennes dotter blir lesbisk så att hon slipper förtryckas av en man. Jag kan förstå vad hon menar för överlag har hon rätt, men samtidigt så tror jag att det finns maktförhållanden i alla relationer. Det spelar ingen roll om parterna är av samma kön i ett förhållande. En kommer att ha mer makt än den andre. Det kan handla om pengar, utseende, klasstillhörighet, kunskap, socialt nätverk, etncitet, hudfärg och så vidare. Så i vissa fall kan det nog vara bättre att vara ihop med en man om könsskillnaden är den minsta maktfaktorn i förhållandet.

Jag hoppas bara att mina barn väljer partner förståndigt och inte fastnar med någon idiot som jag skall få dras med. ;)

//Anna-Maria

Metadiskussion nummer tusen

Plötsligt är folk väldigt exalterade över den där klänningsbilden och jag kan tänka mig att jag hade varit lika fascinerad, om jag hade hamnat i en diskussion om den. Men det blir extremt märkligt att bara läsa texterna OM debatten. Eftersom jag vare sig varit på twitter eller träffat verkligt folk det senaste dygnet så läser jag bara om att det finns en bild på en klänning och på grund av ljuset så tolkar människor bilden olika. Antingen tror man att klänningen är antingen vit och guldig, eller blå och svart. Och när man kommer in från det hållet i debatten så blir det ju fruktansvärt ointressant.

Men på bilden är väl klänningen ändå ljusblå med svartguldskimrande spets? Även om man kan försöka föreställa sig att den har annan färg i verkligheten, så kan vi väl vara överens om att det är ljusblått och mörkguld man ser?

//Mia

Påsken och lidandet

  • 26 feb
  • 22:18
  • odd

Nja, inte riktigt men påskmusten har kommit ut i butik enligt Odd. Vi människor liksom härdar ut livet genom att börja med nästa firande strax efter det som precis tog slut. Vi längtar så mycket till helger, lov, semester och förkastar vardagen. Sorgligt om man tänker på att det som till slut väntar runt hörnet är döden. Den längsta semestern av alla. Så varför längta bort från nuet hela tiden? Jag gör också det men har blivit bättre på att vara i det. Typ som en guldfisk. Det är mindre ångestladdat att inte oroa sig för saker som kommer att hända sen och det motiverar mig till att tänka NU för jag kan grubbla ihjäl mig över saker. Ofta mår man ganska bra i nuet men fasar för något längre fram och då blir både nuet och det som kommer sen ångestladdat och man mår dåligt hela tiden istället för korta stunder när det verkligen är jobbigt, ångestladdat, pinsamt eller vad det nu kan vara för hemsk upplevelse. Sen kryddar jag vardagen med aktiviteter och väntar inte till helgen. Det har gjort min vardag roligare och nu kan jag längta till alla dagar i veckan. Man orkar också mer än vad man tror när man gör roliga saker. Det ger energi, klyschigt nog.

Skit i mindfulnessdravlet nu. Det var egentligen det här jag skulle säga. Påskmust. Är det verkligen samma som julmust som Odd hävdar? Han tycker att jag är en idiot som inte fattar att det är samma men jag tycker att det smakar olika.

Vad säger ni? Har vi en mustexpert bland läsarna som kan berätta hur det egentligen ligger till?

//Anna-Maria