Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

På pricken

Knivlisa skriver underhållande och träffsäkert om hur folk bemöter bloggare och jag kan inte mer än att hålla med.

Det värsta är nog när folk får reda på att man bloggar och de ba:

-Åh nej, ska du skriva om mig nu!

*slår mig fiktivt för pannan*

//Anna-Maria

Vem är värd vården?

Lady Dahmer skriver om tjafset om att vissa som behöver vård "får skylla sig själva" och att andra "inte vill vara med och betala". Jag blir vansinnig av sånt där. Det är väl främst rökare som råkar ut för det där föraktet. Men även överviktiga.

Jag var hos tandläkaren idag och där ställer de en massa frågor och jag känner mig alltid usel när jag går därifrån. Jag välter dagligen i mig Cola light som fräter på tänderna, jag äter godis och ljuger om det, jag påstår att jag använder tandtråd varje dag vilket inte ens är i närheten av att stämma. Kände mig helt nedtyngd när jag gick därifrån idag. (I övrigt tycker jag det är helt ok att gå dit nuförtiden, eftersom det var länge sedan jag hade några problem med tänderna och det är ganska mysigt att ligga där i en stol och bli ompysslad. Skulle nog behöva boka i en spabehandling eller så, känner jag när jag skriver det där.)

Men jag kan i alla fall alltid säga sanningsenligt att jag inte nyttjar tobak.

Hur är det för er stackare som tvingas svara ja på frågan om ni röker? Vid läkarbesök, anställningsintervjuer, barnmorskebesök? Hur blir reaktionen?

//Mia

Det blomstrar

Modebloggaren Caroline Blomst är gravid. Grattis! Jag läser inte hennes blogg regelbundet men följer henne på Bloglovin´och såg den roliga nyheten där.

//Anna-Maria

Hemligheten

Är så jäkla glad att jag och Anna-Maria direkt bestämde oss för att vara öppna med våra identiteter när vi startade den här bloggen. Det kändes läskigt då. På den tiden hade jag väldigt integritet på nätet (men det har ju ändrats! Hoho!) men kände ändå att det var viktigt att stå för det vi skrev om andra bloggar.

Tänk annars, så vidrigt det hade varit att hela tiden vara rädd att det skulle komma fram att man låg bakom något man bara vill dölja. Nu har Paow outat killen bakom HotGossips. Visserligen verkar "alla" redan ha vetat om det, men Paow berättar dåliga saker om killen. Men jag fattar inte varför hon och de andra berörda skrivit ut detta tidigare.

Märkligt nog verkar det vara ganska hög tröskel innan någon bestämmer sig för att verkligen röja en annans identitet på sociala medier. Allt annat tycks går bra, förtal, kränkningar och hot, men att avslöja någon verkar sitta långt inne. Vilket i vissa fall är väldigt bra, såklart.

//Mia

En till som klagar

Michaela Forni klagar också rätt friskt just nu och det har jag inte upplevt att hon har gjort tidigare. Jag tycker att det är väldigt skönt när bloggare vågar skriva hur de mår. Det känns sunt på något sätt. Om man erkänner för andra hur man mår så är man på väg att ta sig ur det tror jag. Det blir också en tröst för andra som känner likadant.

Hoppas att hennes mående blir bättre dock för hon är väldigt nära att gå in i väggen verkar det som på hennes senaste inlägg.

//Anna-Maria

Inte på topp

Carolina Gynning är på uselt humör och undrar om det är ok om hon skriver det.

Herre. Gud. Klaga på!

Det kan väl inte finnas någon som känner att behovet av att läsa muntra och glamourösa inlägg skrivna av harmoniska och lyckade människor inte går att stilla på annat håll på Internet? Det finns cirka tusen miljarder glada uppdateringar på sociala medier, där någon visar upp en ny väska, vas eller charkistallrik utan minsta gnäll, eller ens glimt av en personlighet.

Men skulle någon ändå tycka att det är jobbigt om solstrålen Gynning någon gång går i moln så får väl den personen scrolla då. Jobbigare är det inte.

Själv har jag vabbat idag, men här kan jag flika in att det faktiskt inte var särskilt betungande. Ungarna var snälla och jag var tålmodig. Ibland kan det vara så också. Man ska inte slentriangnälla.

//Mia

Blondinbella i Värvet

Idag när jag åkte hem från jobbet hann jag lyssna på halva intervjun med Blondinbella i Värvet. Det var väldigt intressant att höra om hur hon hade det när hon var liten och bodde hemma. Det var inte speciellt roligt stundtals berättar hon. Men hon verkar inte ha speciellt mycket ångest kring det ändå trots att det var ganska otryggt. Hon vinner verkligen på att berätta om hur det verkligen var så att alla vi som har läst Blondinbellabloggen får en mer nyanserad syn på vem Isabella verkligen är.

I morgon blir den den andra halvan på väg till jobbet.

Vad tyckte ni andra som har lyssnat?

//Anna-Maria

Trampa svennen på tårna

Svenskar består av två sorters människor:

1. De som tycker att det är märkligt med skor inomhus.

2. De som tycker att den första gruppen är svenniga.

När dessa två grupper möts blir den första tydligen jävligt sned på den andra.

//Mia

Tips från läsare

Läsaren Elle tipsar om Sanna Brådings inlägg om amning, mens, sexualisering av kvinnors kroppar och att så mycket handlar om vad män tycker om allt det där.

Jag tackar för tipset. Det var skitbra.

//Mia

Ett lyckligt slut

Läste en blogg som heter Rusta upp för lite mer än ett år sedan. Det är en fin inredningsblogg med en personlig kamp om ett syskon till deras numera 6-åriga dotter. Det var missfall på missfall och varje gång jag gick in på bloggen så önskade jag att de skulle ha lyckats. Så idag blev minst sagt förvånad när det dök upp ett inlägg i mitt flöde från "Rusta upp-bloggen". Jag gick in och kikade och såg att efter nästan 1,5 års bloggtystnad så hade magen växt och ett syskon blivit till. GRATTIS!

Helt underbart! Tänk att man kan bli så glad för någons skull även om man inte känner dem.

//Anna-Maria