Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Perfect day

Perfect day (Hannah och Amanda) har en ny hemsida. Snygg. Ett projekt som de har är Poddkampen med Alex & Sigge. De har under en månad tränat ridning och skall på lördag tävla mot varandra i hoppning i Friends arena. Jag är nervös för deras skull för jag vet hur svårt det är att rida.

Om ni gillar Alex & Sigge så måste ni se alla avsnitt av Poddkampen. Det är otroligt bra och roligt. Kolla här!

//Anna-Maria

Tvärtomleken

En läsare tipsar om det här inlägget av Hugo Rosas. Han utger sig för att vara dottern Molly, som berättar om sin pappa. Läsarna är relativt eniga. Hugo är världens bästa pappa.

Jag önskar att Dessie kopierar det där inlägget och låtsas att det är Theodore som beskriver sin mamma. Hade gärna velat jämföra kommentarerna i studiesyfte.

//Mia

Arga Clara

Underbara Clara skriver ett väldigt bra inlägg om hur vi arbetar idag och vad som är problemet. Jag håller med henne.

Både jag och min man jobbar heltid. Som tur är jobbar jag som lärare och slutar tidigare vissa dagar. Som lärare har man ju inte 40 timmars vecka. Man har 45 timmars vecka men 35 timmar gör man på skolan och resten hemma. För att få tid till barnen handlar jag inte utan vi kör med hemleverans. Vi har funderat på städhjälp men jag vet inte om jag vill ha det. Jag vill att barnen skall lära sig att man städar själv. Fast det är kanske bättre med städhjälp än att barnen lär sig att det är mest mamma som städar. Vad vet jag?

När det gäller att bara jobba sex timmar per dag så tror jag att det är värt ett försök. Jag hade gärna sett att vi fick fler lärare/elevassistenter på skolan. Nu går många som arbetar på knäna och många går arbetslösa. Inte en hållbar situation.

Vad tycker ni om detta?

//Anna-Maria

Den nya trenden

Som svar på Mias fråga.

Den nya trenden måste vara att bloggare startar en egen podcast. Det har exploderat den senaste tiden och det är inte många bloggare som inte har en egen eller som aldrig har varit med i en podcast. Precis som Twitter och Instagram har blivit ett komplement till bloggen så har även podcasten blivit en sådan. Det är alltid spännande med "nya" format för en bloggare som kanske inte är så stor i bloggvärlden kan bli superstor på Instagram eller få en massa lyssnare till podcasten.

Frågan är väl bara vilket forum som bäst kan förmedla det som personen i fråga vill nå ut med och vilket forum som lyssnaren/tittaren/läsaren föredrar.

Intressant.

//Anna-Maria

Inlåst

Kitty Jutbring har varit med om ett light-trauma som förälder. Nikki-Lo låstes inne på vinden, typ. Eller Kitty i hissen. Lång historia. Kitty blev ganska hysterisk och hon förundras nu i efterhand över hur hon reagerade. Jag tycker inte det låter så konstigt. Små barn är ju helt hjälplösa. Och så tänker jag att barnen lätt får trauman av olika grejer. Men Kittys tvååring verkar må bra efter händelsen.

Mina barn blev inlåsta i bilen en gång när en var 2,5 och den yngsta bara några månader. Det var också helt fruktansvärt även om de precis hade ätit, båda hade blöjor och lagom med kläder på sig och det var september och ösregnade, vilket gjorde att temperaturen var bra  i bilen. De fick sitta i en timme tills min man kom med extranyckel och låste upp. Jag var helt slut efteråt och satt intryckt baksätet mellan dem hela vägen hem och klappade på dem. Det är just det där att inte kunna vara hos dem (även om man står bakom en glasruta) och hjälpa dem. Sjukt frustrerande.

//Mia

Mens

Vi måste prata om mens och preventivmedel. Jag tycker inget funkar bra. Hur har ni det? Ett jävla gissel det där om ni frågar mig.

Det här verkar bra som Hej Blekk har. P-dator och en app till? Eller? Någon som har testat.

Den enda jag vet om är Blondinbella och hon blev ju gravid. Hehe.

//Anna-Maria

Nytt i luften

Josefin Knave (sambo med Hanapees poddkollega Martin Huss) har nu börjat podda med sin syster Julia. Julia vet jag inte mycket mer om än att hon jobbar med Paradise Hotel. Omg omg omg!

Det kanske är ett tips till någon. Lite skumt att tipsa om något man själv inte har hunnit kontrollera, men ni får lyssna på egen risk.

Känns som ett vinnande koncept att göra podcast tillsammans med sin syrra. Som Hannah och Amanda. Man vet det mesta om varandra, kan vräka ur sig vad som helst till den andre utan att den kan säga upp släktbanden, man har ofta samma humor osv.

//Mia

Bakom fasaden 2

Jag undrar ibland hur det ser ut bakom fasaden hos vissa inredningsbloggare. Visst måste det finnas ett rum där all skit/barn/karlar slängs in under fotograferingen? Jag och Mia pratar en del om detta i vår första pod och det är faktiskt Starwoman som nämns som exempel. Det kunde ha varit vilken inredningsbloggare som helst egentligen för det är mycket samma. Floslampor, ananasen, någon designstol, bollvasen, svartvita tavlor som står lutade, fårskinn, korgar, koppar, mässing, marmor, trä, en grön växt med stora blad, vitt och grått, marockanskt kakel och ett till fårskinn. Jättesnyggt, men hur ser det ut bakom kulisserna? Hänger den lille Kaj Bojesen-apan ibland med ena tassen i toaletten? Det hade jag velat se. Lyxhem, som ser ut som det bor en barnfamilj i.

En ny bloggidé kanske?

//Anna-Maria

Bakom fasaden

Mitt i det här Cecilia Blankens-inlägget finns lite skvaller som jag tycker var väldigt festligt! Hollywoodfrun-Gunilla Persson berättar i serien om att hon håller på med sina memoarer och framhåller att hon aldrig i livet skulle ha en medförfattare eller spökskrivare. Men Blankens har själv fått en förfrågan av självaste Persson om att hjälpa till och skriva. Så kul! Undrar om Gunilla Persson nu har fått tag på någon anonym spökskrivare, eller om alla tackat nej till förslaget så att hon tvingas skriva själv.

Det måste vara helt förskräckligt att hjälpa till att skriva memoarer åt någon som har en så grandios självbild som jävligt många kändisar med behov av att släppa böcker om sig själva verkar ha. Att hela tiden försöka dämpa skrytet och självhävdelsen för att inte släppa en helt outhärdlig text. Jag orkar sällan läsa memoarer längre, just på grund av det. Men har ni några tips så kör!

//Mia

Nänä

Jag tror att Paow och Samir ska dra igång något eget projekt och blogga för istället för på Finest. Jag tror inte att Finest tar skada av Paow och Samir. Särskilt Samir är ju en allmän gullegris just nu och att Finest skulle dras i smutsen av honom är ju bara fånigt att tro. Vad är kontroversiellt med Paow nuförtiden? Att hon är feminist eller?  Finest satsar på lite andra bloggar nu, och det kanske var en spark i baken för dom, att Paow och Samir bestämde sig för att sluta.

//Mia