Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Blondinbella i Värvet

Idag när jag åkte hem från jobbet hann jag lyssna på halva intervjun med Blondinbella i Värvet. Det var väldigt intressant att höra om hur hon hade det när hon var liten och bodde hemma. Det var inte speciellt roligt stundtals berättar hon. Men hon verkar inte ha speciellt mycket ångest kring det ändå trots att det var ganska otryggt. Hon vinner verkligen på att berätta om hur det verkligen var så att alla vi som har läst Blondinbellabloggen får en mer nyanserad syn på vem Isabella verkligen är.

I morgon blir den den andra halvan på väg till jobbet.

Vad tyckte ni andra som har lyssnat?

//Anna-Maria

Trampa svennen på tårna

Svenskar består av två sorters människor:

1. De som tycker att det är märkligt med skor inomhus.

2. De som tycker att den första gruppen är svenniga.

När dessa två grupper möts blir den första tydligen jävligt sned på den andra.

//Mia

Tips från läsare

Läsaren Elle tipsar om Sanna Brådings inlägg om amning, mens, sexualisering av kvinnors kroppar och att så mycket handlar om vad män tycker om allt det där.

Jag tackar för tipset. Det var skitbra.

//Mia

Ett lyckligt slut

Läste en blogg som heter Rusta upp för lite mer än ett år sedan. Det är en fin inredningsblogg med en personlig kamp om ett syskon till deras numera 6-åriga dotter. Det var missfall på missfall och varje gång jag gick in på bloggen så önskade jag att de skulle ha lyckats. Så idag blev minst sagt förvånad när det dök upp ett inlägg i mitt flöde från "Rusta upp-bloggen". Jag gick in och kikade och såg att efter nästan 1,5 års bloggtystnad så hade magen växt och ett syskon blivit till. GRATTIS!

Helt underbart! Tänk att man kan bli så glad för någons skull även om man inte känner dem.

//Anna-Maria

Repriser

UnderbaraClara funderar på att återpublicera inlägg som ligger henne varmt om hjärtat, och frågar om det är ok för läsarna.

Det är inte aktuellt för vår blogg, så mycket kan jag säga. Men om Clara eller någon annan vill göra så, så varför inte? Hon bestämmer själv över sin blogg. Och för egen del så hade jag antagligen inte ens märkt om något återpublicerades, för jag läser så många bloggar, och har gjort under så lång tid, att jag omöjligt kan komma ihåg allt. Och ibland påminner nya inlägg om gamla, bara för att bloggare helt enkelt inte kan variera sig i all oändlighet.

I bloggarnas nyföddhetsperiod, när jag endast läste Ebba von Sydows och Linda Skugges Expressen-bloggar så hade jag antagligen blivit lite frustrerad om de regelbundet hade börjat slänga in gamla (alltså cirka en månad gamla) inlägg. Men nu… Herregud, kör. Det finns ju brunnar att ösa ur därute.

//Mia

Är Foki en talang?

Foki skall spela in en singel. Det var lite otippat tycker jag. Antingen kan hon sjunga eller så är det en till i raden av kändisar som gör alla möjliga saker för att tjäna pengar trots att de inte är bra på något av det.

Nu är kanske Foki superbra på att sjunga så jag menar inte att hon är en av de som jag kommer att nämna vidare i mitt inlägg.

Men det är ju så att marknaden svämmar över av kändisar som gör kokböcker, träningsböcker, kläder, vin, sjunger in singlar, gör hudvårdsprodukter, smycken och allt vad det nu kan vara.

Det värsta i den här soppan är att folk ba: -Jag har läst en bok om hur man skall göra för att må bättre, bli smal, lyckas med sin ekonomi, ta hand om mina barn och eftersom det är en bok så är allt i den sant och jag går okritiskt på allt för att min idol har skrivit den.

Att boken är skriven av någon som inte har en jävla aning om vad den pratar om eller kanske till och med vet mindre om ämnet än de som läser boken bryr sig inte folk om.

Jag vill läsa en kokbok av en kock, en bok om historia av en som är historiker, en självhjälpsbok av en erfaren psykolog/psykiatriker, en bok om kost av en som själv har erfarenhet och stor kunskap, en bok om ekonomi av en erfaren ekonom och så vidare.

Vad hände med kvalité och vad händer med vårt samhälle om vi accepterar och tar enskilda kända människors upplevelser som den absoluta sanningen?

//Anna-Maria

Igenkänningshumor

Fredagkväll just nu: jag hyllar det här inlägget.

Hahahahahahahahaaaaaaa….

Jag älskar folk som ältar offentligt

Jag skulle lyssna om Lady Dahmer skaffade en podd. Jag tar för givet att hon pratar om något intressant (men visst är hennes tankegångar relevanta: hur länge kan man prata om ett specialämne? Till slut är det ofrånkomligt att snacka om något annat och vips, så podden en podd i mängden, men då är förhoppningsvis lyssnarna redan fast). Lady Dahmer har en väldigt behaglig röst, råkar jag veta. Så jag kommer kunna lyssna länge på henne. Dessutom har hon ett spännande förflutet. Jag älskar att höra om folks förflutna. Så: Ja! Starta en podcast och prata inte endast om feminism. Gärna ältande och trauman och märkliga upplevelser.

//Mia

HanaPee är bäst

Nu vet jag vad jag skall kolla på i kväll när barnen har somnat. HanaPee har intervjuat Alex och Sigge. Jag är faktiskt inte alls avundsjuk ;) för jag hade aldrig klarat av det med hedern i behåll.

HanaPee är bäst.

Näst efter Ragnar i serien Vikings och Alex och Sigge.

//Anna-Maria

Bloggtips!

En blogg på Loppi som vi har fått tips om på mailen är den här. Jag skrattade ihjäl mig åt vissa illustrationer. Bloggen heter hej hej vardag och kvinnan som driver den sätter verkligen huvudet på spiken med sina illustrationer. I alla fall om man är småbarnsförälder och har lite distans. Dessutom skall hon ha cred för att varje inlägg tar en del tid för henne att göra. Hoppas att hon fortsätter länge!

En av favoriterna är den här. Vad jobbar du med? -Jag jobbar med vab. :DDD

//Anna-Maria