Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Hovmarskalk

Det börjar dra ihop sig inför kungliga event. Bröllop och en ny prins/prinsessa. Mycket spännande. Ebba gör ju det där så bra. Med bevakningen av kungligheterna menar jag. Så bra att jag och Mia har spekulerat lite i Ebbas nya jobb. Vi har så klart ingen aning men hade det inte varit fantastiskt passande om Ebba börjar jobba för kungafamiljen? Som den nya Tarras. Jag saknar Tarras. Hon var en mycket bra hovmarskalk. Den som är nu har jag inget ansikte eller namn på. Googlar. Tydligen någon Mats Nilsson.

Ebba hade varit grym på det jobbet. Hoppas att det är något i den stilen.

//Anna-Maria

Fiender för alltid

Noterade att Kissie och Katrin äntligen har träffats. Är det några gamla trogna läsare kvar som minns deras historia? Det var Katrin som fick Kissie att bli känd, genom att håna den då unga och okända Kissie och anklaga henne för att vara en copycat. Läsare strömmade till och Kissie såg till att slå mynt av besökarna, som därför stannade. Snabbt blev hon en av de allra största. Mycket större än Katrin. Nu hånas de tydligen irl, och tycks trivas med det.

//Mia

Det är bara nu som finns

Cecilia Blankens gör ju skor som heter just Blankens och har gjort det i ett år nu. Gud vad fort tiden har gått. Jag vet att jag skrev ett inlägg om det när hon släppte de första skorna och att det redan är ett år sedan känns helt sjukt. Men det är ju alltid så med tid. Som till exempel när jag går på sommarlov och vet att jag inte kommer att vara på skolan på nästan åtta veckor så känns det som en evighet men sedan när man är tillbaka på skolan i augusti så är det precis som om sommarlovet aldrig har existerat. Det hade lika gärna kunnat vara en vecka istället för åtta. Samma sak när jag nu skriver om Blankens skor så känns det som det var igår och inte ett år emellan.

Apropå detta med tid så kommer det att kännas precis så när man blir gammal och skall dö. Jag föddes och nu skall jag dö. Vad har jag gjort däremellan? På det sättet så existerar inte tiden. Det är bara nu som finns. Och sen finns man inte mer. Jävligt obehagligt.

//Anna-Maria

Bebban

Ja, Elaine fick ju som sagt sin Maggan igår. Arbetsnamnet var alltså Maggan, och därför har många, även jag, antagit att hon kollat kön och tagit reda på att hon väntar en dotter. Så var inte fallet. Jag läste på Instagram häromdagen om historien bakom arbetsnamnet. Storebror hade gissat att bebisen är en lillebror. Mamma frågade vad han då skulle heta. "Margareta" var svaret. Därav smeknamnet Maggan.

Hittills har alla arbetsnamn jag hört varit neutrala eller mansnamn. Ärtan, Bosse, Grodan, Leffe, Myran, Styrbjörn, Harry, Bebben, Napoleon… Jag har hört många, men aldrig tidigare ett kvinnonamn.

Varför?

Min gissning är att det manliga är neutralt. Därför är Elaines Maggan något oneutralt, och något utpekande. Därför har hon fått många frågor kring könet innan bebisen kommit.

//Mia

Dubbelgrattis

Stort grattis till Elaine som har fått sin dotter idag. Det gick med rasande fart. Innan jag åkte till träningen så hade Elaine skrivit att hon var öppen 5 cm och när jag kom ut från träningen så var ungen ute och Elaine såg så fräsch ut att det såg ut som hon skulle iväg och föreläsa. Så kul att det gick så bra!

Den lilla nyfödda har dessutom samma födelsedag som Mias dotter. Grattis till båda!

//Anna-Maria

Blogghändelser genom åren

Vet ni vilken händelse som dragit mest trafik till vår blogg genom åren?

Ni kan säkert gissa. Det är inget svårt.

Det var den dagen då Blondinbella födde Gillis.

Varför, egentligen? Han var ju knappast den första ungen som föddes i historien, inte ens i blogghistorien. Men det klart, vi hajpade ju själva händelsen ganska mycket innan… Bella själv hade för övrigt över två miljoner läsare i den vevan.

Men det här med barnafödande har ju inte med bloggar att göra egentligen. Jag minns en riktig blogghändelse också. Minns ni? När Katrin som då bloggade på Finest skrev ett hånfullt inlägg om en kvinna som gjorde reklam för något gym. Kvinnan var för tjock för det, enligt Katrin. Annonsörer rasade och Katrin slutade på Finest och började blogga på egen domän istället. Säkert klokt av henne, eftersom hon nu kopplat sin shop till bloggen. Men det var ett tydligt tecken på att reklamfinansierade bloggar inte är fria.

Har ni något särskilt bloggminne?

//Mia

Kejsarsnitt

Att vara någons fru har skrivit två inlägg om hur det var att föda barn nummer två med planerat kejsarsnitt efter en traumatisk förlossning med barn nummer ett. Här och här. Intressant att läsa tycker jag som inte har varit med om att föda med just kejsarsnitt. Men jag skulle inte tveka att göra det. Det låter väldigt smidigt och kontrollerat. Visst kan det bli komplikationer men det kan det ju vid alla förlossningar.

Men jag har förstått att det är jättesvårt att få planerat snitt. Har ni fått det ni som har velat?

//Anna-Maria

Youtube-tips

Häromdagen så fångade jag upp ett tips här på bloggen. Det var under ett av de inläggen som försvann med någon bugg, så jag minns inte vilka det var som skrev, men dessa två läsare var förälskade i Therese Lindgren och hennes Youtube-klipp. Någon skrev att hon brukar lyssna på dessa klipp när hon har ångest. Japp! Precis! Bästa tipset! Det är ångestdämpande att lyssna på hennes snatter.

Och hon är så speciell. Konstig, på ett bra sätt. Rolig och charmig. Sen hände det då att hon blev dumpad av sin sambo, precis i den vevan jag började följa henne, och hon framträdde på ett mer öppet sätt än jag någonsin sett någon göra via sociala medier. Och hon har fått extremt stort stöd av sina följare. Nu tycker jag att det blivit lite av ett bekymmer att så många är så aggressiva mot hennes ex efter det, och skriver arga kommentarer under varenda klipp. Jag tror Therese har många väldigt unga tittare och en del kanske inte vet så mycket om relationer utan tror att alla som gör slut är svin, för mer än att han gjort slut vet vi egentligen inte.

Men jag tackar för tipset och skickar det vidare. Till alla er som är intresserade av skönhetsprodukter, men också av annat.

//Mia

Lurad igen

När jag läste Starwomans rubrik så tänkte jag att hon väntade barn nummer fyra och hade dolt sin graviditet länge. Men så fattade jag relativt snabbt att det var årets vecka som åsyftades. Det är fler bloggare som har lurat mig på detta sätt tidigare. Så bloggbebisskadad jag är. Söker upp graviditeter som en jakthund. En ganska ivrig och felsökande sådan. ;)

//Anna-Maria

Paradiset i skogen

Jonna Jinton skriver om varför hon vill bo på landet. Hon har skrivit en debattartikel för Metro, på samma tema. Det är fascinerande att läsa, och jag blir verkligen kluven. Vissa saker förstår jag, eftersom jag trots allt själv inte bor i en stad. Att man kan känna en väldig frihet på landsvägar, till skillnad från i bilköer. Och även om jag har grannar så är det helt folktomt på min väg när jag går ut klockan åtta en sommarmorgon och lyssnar på fågelkvitter och susande björkar.

Jonna romantiserar dock inte. Inlägget innan handlar om vedklyvning, vilket bara det skulle kunna få mig att avstå från livet i en stuga i västernorrland.

Fast andra bilder är ju sjukt romantiska.

Men jag hade nog blivit trött på skogen. Visst är det vackert, men hur spännande är det att titta på vackra grejer dagarna i ända? Det spelar nog ingen roll var jag bor. Jag spenderar ändå mestadelen av min fritid liggandes någonstans inomhus, läsandes, lyssnandes eller tittandes på någonting som roar och intresserar mig.

//Mia