Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Nya nyåret

Tycker verkligen att hösten är årets nyår, allt man vill göra finns det kraft till och allt känns möjligt!

Elsa Billgren

Det där börjar nästan kännas som en klyscha. Jag har hört såväl Hannah och Amanda som Alex och Sigge prata om det, i sina respektive podcaster minst tio gånger.

Elsa har funderat ut en massa grejer hon ska göra i höst. Det handlar som ni ser mest om planer för arbetet. Det verkar det göra när nämnda poddare också pratar om sommarnyåret. Hannah och Amanda muntrar upp varandra med karriärssnack, och Alex och Sigge börjar nästan känna att det blir för mycket prat om yrket ibland, så mycket tycks det ältas.

Är det såhär för er andra? Jag känner nämligen igen mig NOLL. Jag tillhör ju mer vanligt folk, och har mest kompisar som inte håller på och skriver böcker och shower och sånt. Det skulle ärligt talat vara ganska tråkigt att sitta på stranden och lyssna på deras planer inför hösten, där det mesta skulle handla om att byta skrivbordsplats, gå ihop om en fredagsfikatradition, få nya arbetskläder eller gå en kurs i ökad säkerhet på jobbet. Och jag tror knappast att någon skulle bli superintresserade om jag låg och snackade om min blogg. De flesta jag umgås med tycker bara att det är härligt att det är just semester, och inte väntan på jobb.

Men jag blir såklart avundsjuk på dem som känner såhär inför hösten, för det är trots allt oftare termin än lov, om man säger så.

Hur har ni det? Gör ni listor och planer inför hösten? Jag kan känna mig lite inspirerad, men sedan kommer jag inte på något att skriva upp ändå...

//Mia

Drabbad av oväder

Mona som driver bloggen Monas Universum drabbades av ovädret igår. Blixten slog ner i hennes hus och en massa saker gick sönder. Tur att det inte började brinna. Tur i oturen.

Sen har vi de som ser på regnovädret på ett positivt sätt. En som har kommenterat under Monas inlägg:

"Var på NK i Stockholm. De fick stänga nedersta planet då det forsade vatten från taket. Många kaffebryggare av dyr och fin kvalitet blev nedsköljda av vatten. Han dock köpa ett fint fat på George Jensen, 50 procent, innan de stängde av."

Vilken tur att hon han köpa fatet. Går hon tillbaka idag så kanske kaffebryggarna av fin och dyr kvalité finns på rea också. ;)

Skämt åsido. Hoppas att Mona får ordning på grejerna snabbt och att hon i kväll kan säga: Tack IF.

//Anna-Maria

Oväder

Har förstått på nyhetersrapporteringarna och för den delen Facebook, att det har varit ett sensationellt oväder i Stockholmsområdet idag. Hade gärna läst lite bloggrapporter om det, men det verkar vara dött. Har åskan slagit ut internet eller?

Här skiner för övrigt solen.

//Mia

Kitty om p-piller för män

Jag håller med Kitty om det här med p-piller för män. Det är orättvist att vi kvinnor skall få ta alla risker det medför att skydda sig från att bli gravid. Forska mer på kvinnors preventivmedel, tack!

Men sen tänker jag så här också. Hade jag vågat lita på att min partner eller den jag hade sex med tog sina piller? Nej. Jag hade skyddat mig jag också för det är jag som blir gravid om någon av oss blir det. Sen är det ganska bra att ha kontroll på barnafödandet i familjen. Om vi skall ha barn så bestämmer jag det. Inte för att jag kör över min sambo på det sättet men vetskapen om att jag kan göra det om jag vill känns bra. ;)

//Anna-Maria

Mindre respons på Kenzas hår

Antalet kommentarer har ju minskat dramatiskt hos de flesta bloggare de senaste åren. Vi är inte särskilt drabbade faktiskt, kanske tack vare att vi ju brukar ha en del mer eller mindre meningsfulla diskussioner, men många andra bloggare märker en enorm skillnad. Folk läser numera med mobilen i hög grad, och det är ofta krångligt att kommentera via den.

Jag trodde att bristen på kommentarer skulle skada bloggandet väldigt mycket. Vi har alltid varit skeptiska till bloggare som stänger av kommentarsfältet till exempel. Men nu med facit i hand tycker jag inte att det gör något att Kenza inte längre har 250 kommentarer som säger att hon är skitsnygg och undrar var hon köpt sina shorts, utan jag tänker snarare att det är rimligare att hon har 38 kommentarer som säger… ja, typ detsamma.

Jag tänker också att en hel del hatkommentarer försvinner i och med detta, för ingen orkar lägga ner en massa energi på att skriva att någon annan är ful. Eller vad tror ni?

//Mia

Stina Lee

Det var länge sedan jag var inne på Stina Lees blogg. Trevligt att gå in där och läsa igen. Det kommer jag att fortsätta med. Stina var en av de som var hur stora som helst 2008 då bloggläsandet var som hetast. Då var det Engla, Stina Lee, Kenza, Kissie och Blondinbella som var de allra hetaste. Stina Lee valde tryggheten och familjelivet före blogglivet i Stockholm. Ett vettigt val om man känner att man inte trivs med det ytliga. Men vad mycket som har hänt sedan tiden i Lidköping. Hon och Bobby bor i Malmö, de har fått två barn och hon har börjat att jobba på ett "riktigt" jobb (en förskola) och hennes egna barn går också på förskola.

Detta är en av tjusningarna med att följa bloggare. Att man får veta hur det går för dem och kan tänka tillbaka på olika val de gör i livet och hur de valen formar dem. Superintressant.

//Anna-Maria

Naturistkatt

Bloggaren Meekatt är naturist. Hade jag ingen aning om. För mig är det exotiskt när folk som inte är små barn går runt nakna. Jag är väldigt påverkad av hur samhället ser på sex och nakenhet och kopplar ihop de två. Det är säkert inte alls konstigt när man väl vänjer sig vid att alla är nakna men att ta steget till att åka till en naturiststrand/camping är långt för mig. Jag lockas inte alls av det men jag förstår självklart att det finns någon slags naturlighet med det när man väl är inne i det så att säga. Jag klarar inte ens av att åka på kallbad för att jag inte vill vara naken inför andra. Jag fattar förresten inte varför man måste vara naken på kallbad. Känns som ett straff. Om du vill bada här så måste du klä av dig, typ. Som i en mardröm när man upptäcker att man inte har strumpor på sig på jobbet och känner sig så avklädd och blottad att man bara vill gå upp i rök.

Ni som har erfarenhet av grejen med nakenhet får gärna berätta mer.

//Anna-Maria

Nu är det kväll

Nej, jag har inte varit hemma hela sommaren med fyra ungar, för jag har bara två. Och det är så jobbigt. Den här värmen som äter upp ens krafter. Jag tror att solen och värmen ger energi i det långa loppet, men det känns inte så när man släpar sig hem från stranden med sandiga barn som svettiga klistrar sig fast vid ens kropp och kräver att bli burna, samtidigt som man drar en skrinda fullastad med blöta grejer och solen bara gassar på en, helt obarmhärtig.

Lady Dahmer skriver om sånt man trodde innan man fick barn. Själv har jag faktiskt ganska god självinsikt och visste redan innan att jag skulle använda mig av hot, mutor och teven som barnvakt. Men jag minns vad jag tänkte en gång när jag, långt innan barnen kom, just låg och solade mig på den där fina stranden där Hugo och Paula var häromveckan, och jag lyssnade på folket runt omkring mig. Jag tänkte att det är så sorgligt hur alla skäller på sina ungar, och hur mycket ungarna gråter, när de äntligen är på stranden och firar årets ljuvligaste månad tillsammans. Nu när jag står med familjen på samma plats så är jag bara så lättad över att alla andra familjer också skäller och bråkar.

Fotbollsfrun beskriver det som Anna-Maria sa till mig idag, på stranden, innan vi gett oss av hemåt, men svetten, sanden och de salta badkläderna, att "efter stranden längtar man bara till kvällen". Då blir det svalt och tyst.

//Mia

Snäll mot de blyga

Det är precis såna här inlägg som kan få mig såld på vad som helst. Så nu älskar jag tydligen Sean Banan. Kul.

//Mia

Sjuk psykvård?

Det har varit tyst kring bloggaren Handleder-Lina ett tag. Enligt hennes syster som skriver kommentarer i Linas blogg så har hon gjort ett självmordsförsök och på grund av det försöket så har hon fått hjärnskador. Familjen uttalar sig i Borås Tidning om det tragiska som har hänt.

Jag har läst Linas blogg ett bra tag och har hoppats på att hon skall kunna bli frisk. Många har funnit styrka i hennes blogg och nu väntar man ju sig ett mirakel.

All styrka till Lina och hennes familj.

//Anna-Maria