Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Att vara någons hus

"Att vara någons fru" har köpt ett nytt hus som hon skall inreda. Jag tycker att det är oerhört spännande att se hur det kommer att bli och det är härligt att få sitt inredningsbehov tillfredsställt genom någon annan. Är det någons hus man skulle vilja vara så är det "Att vara någons fru":s hus.

Jag varken hinner eller har lust just nu om jag skall vara ärlig. Det brukar komma när jag är ledig och SER hur det verkligen ser ut här hemma. Förra sommaren slängde jag ut soffa, fåtölj, soffbord mm. Fick fullständig panik. När jag har bestämt mig så går jag och hatar den prylen jag har ratat. Kan knappt trivas hemma. Känner ni igen detta? Eller är jag ensam i det här? Just nu är det min lampa över köksbordet som är så hemsk att jag inte kan titta på den utan att känna att den gör mig illa. Men på torsdag skall den ut! ;)

Tillbaka till "Att vara någons fru". Hon skall föda barn snart också. Men hon har en oerhörd förlossningsskräck, vilket jag har full förståelse för, så hon skall få kejsarsnitt. Tack och lov att man kan få det om man känner att man absolut inte vill föda vaginalt. Men i alla fall. Hennes kompisar har haft babyshower för henne och det ser så trevligt och propert ut men sen när man kommer ner till tårtbilderna så dör man. Mycket roligt, äckligt och jag vet inte, men ganska underbart ändå. Leve livet!

//Anna-Maria

Darling

Fan vad jag älskar Samir. OBS, har ej sett Melodifestivalen. Vill inte grusa min kärlek.

Läser hans blogg istället. Tihihi på det här inlägget. Naw. Hjärtögonsmiley.

//Mia

Bloggnostalgi

Åh, lilla Jolie var vår första bloggbebis, och nu ser jag ju att hon blivit jättestor. Hon är det första barnet jag följt i stort sett sedan plusset via en blogg. Jag minns till och med när jag och Anna-Maria satt på ett café innan vi skulle på Peter Apelgrens vernissage (mest för att få spana på Peter) och pratade om att Engla precis kommit ut som gravid. Sedan dess har vi väl följt cirka tusen bloggraviditeter, men Jolie var den första. Och nu tar hon hål i öronen. Det känns som att det är icke-pk att låta småtjejer ta hål i öronen, men som jag minns det hade "alla" mina sjuåriga vänner örhängen på 80-talet, inklusive jag, så det är i alla fall en trend som legat still, eller möjligen minskat. Jag orkar inte ha någon åsikt om det ens. Kanske för att jag själv inte är nickelallergisk. Men jag tänker att jag kommer låta mina barn ta hål i öronen när de kommit upp i skolålder, om de verkligen vill.

//Mia

Perfect imperfect

Jonna Jinton har skaffat sig en webshop där hon säljer silversmycken och foton. Väldigt fina saker måste jag säga. Powerarmbandet gillar jag och perfect imperfect-ringarna.

//Anna-Maria

Odd går i barndom

Det gamla klassiska Nintendo-spelet är väl en gullig present till en 80-talist? Jag kan inte fatta att det faktiskt finns såna spel kvar, som funkar. Mitt hade så stora problem med glapp att man fick lägga alla uppslagsverk mellan A och M på kontakten för att det skulle funka. Och det var alltså typ 91. Men nu har Bella fått tag på ett bättre begagnat och hon och Odd ska återuppleva gamla minnen. Men Bella bör väl ha varit bebis när 8-bitars Nintendo användes på riktigt?

//Mia

Nipprig

Åh nej jag förstår verkligen Starwomans ilska när hon slitit hårt och för det slitet verkligen förtjänat en stol och missar den. Men samtidigt är det uppfriskande med lite ilska i de annars väldigt lugna och fina bloggarna. Bra att hon skriver detta så att IKEA kan rätta till sitt misstag, eller i alla fall inte göra så igen.

Jag själv hade tänkt mig en lampa i samma kollektion men det är väl som Starwoman säger. Om man vill ha skiten så får man köpa det för det tredubbla på Blocket. :D

Är det därför serien heter "Nipprig" förresten? Man blir ju galen för mindre. ;)

Ha en härlig fredag!

//Anna-Maria

Graafsystrar

I går var det som sagt Finest awards. Ni kan kolla på bilder här.

Jag har läst en del om galan men inget har direkt fångat mitt intresse, förutom att jag tycker att det är så roligt att systrarna Graaf har börjat umgås igen.

I det här inlägget av Maggan finns det en bild på de tu som hade kunnat vara från 1999. Nostalgi.

//Anna-Maria

Ja tack

Eh… ööh… va… mjaa…

Kenza fick… eh… eller? Va..?

En liten present… Från öh vem?

//Mia

Finest Awards

Just nu pågår Finest Awards. Jag och Mia vet inte om vi har vunnit vår kategori för vi är inte där men vi tvivlar på det. Skall som vanligt bli kul att se bilderna från eventet i morgon och bedöma om det var synd att man valde att inte gå eller om det var lika bra att stanna hemma. ;)

//Anna-Maria

Foki 2.0

Foki har tydligen drömt om att göra en egen tidning, med temat asiatisk-fashion-livsstil, typ. Men eftersom tryckta tidningar är passé och digitala tidningar tycks vara omöjligt att folk att betala för, så har hon nu bestämt sig för att göra tidning av bloggen. Det här är ju inte helt nytt och unikt, men eftersom Foki är så speciell och har en stor grupp fans som verkligen gillar det hon gör, så kan det säkert funka. Bloggen ska alltså vara kvar, men hon ska ha en del medskribenter med vissa specialområden. Någon ska lägga upp tutorials med nageljobb till exempel, en hårstylist gör samma fast med hårjobb. En fotograf ska sköta fotandet av Fokis outfits. Foki kommer själv inte behöva stressa över uppdateringen, eftersom hon kommer ha ett team kring sig som avlastar. Frågan är om det kommer ge mer pengar än vad det kommer kosta? Men men, det drabbar ju ändå inte läsarna.

//Mia