Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Katrins bok

Nu blev jag ännu mer sugen på att läsa Katrins bok "Bucketlist". Liv och Caroline analyserade den i senaste avsnittet "Piska livet" av "En varg söker sin pod". Mycket intressant. Det är sjukt intressant att läsa om kvinnor och mammor som de säger.

Jag blev väldigt intresserad av att läsa den när de pratade om hur huvudpersonen skiljer sig på grund av att hon vill hitta sig själv igen och att det inte är henne det är fel på för att hon inte känner för att ligga med sin man. Det är snarare mannens fel för att han är ett tredje barn i familjen och huvudpersonen är VD i familjen också. Ju mer han hävdar att hon måste släppa på sina spärrar, desto mer spärrar får hon eftersom han hela tiden sänker henne istället för att se vad han själv kan göra. Som någon av Carro och Liv sa: För vem vill ligga med ett stort barn som inte kan tvätta själv?

Sen när huvudpersonen skiljer sig så får hon sin sexlust tillbaka. Det var inte fel på henne utan bara på deras relation. En mycket vanlig företeelse i förhållanden kan jag tänka mig.

//Anna-Maria

Dubbelbröllopsförberedelser

Det strävsamma bloggparet Hugo och Paula planerar tydligen också bröllop. Även om det verkar dröja ett tag innan det blir av så har Paula redan spanat in en klänning som hon ska åka ända till Göteborg för att prova, så jag antar att det är på allvar.

Det som blir extra roligt med att följa dem är att båda parterna bloggar, vilket betyder att vi får följa allt från två håll.

//Mia

Palma är the place to be just nu

För att hänga med i trender är det bra att vara besatt av bloggar. Jag har förstått att PalmaMallorca är ett hett resmål just nu. Jättemånga bloggare reser dit men även folk "med koll" i mina sociala media-flöden.

Har jag rätt?

//Anna-Maria

Bevara och bevara

Jag läste den här krönikan av Underbara Clara igår, när den delades på Facebook. Såg att Malin Wollin applåderade den. Jag vet inte riktigt vad jag kände, mer än att jag inte kunde känna igen känslorna som Clara beskrev angående renovering och kulturarv.

Varför ska man tvunget spara på allt? Visst bör man bevara en del och dokumentera det, för att på något sätt kunna föra vidare kunskapen om svunna tider, men att bevara gårdagens trender bara för sakens skull? Det där är ju också trender som skapats av en anledning, även om det inte var just Ernst som låg bakom dem på 1800-talet.

Självklart är konsumtionssamhället en bov, som både piskar upp en renoveringshysteri och förstör planeten, men att skylla detta på en specifik programledare är ju felriktat. Och trender har väl funnits i alla tider? Även om konsumtionen inte var lika överdriven för hundra år sedan så fanns det ju vissa stilar som var mer populära, och det är just de som Clara vill bevara.

Jag fattar faktiskt inte lusten att bevara allting. Min fulaste stil är 70-talet. Hade aldrig i livet velat bevara en gillestuga om jag ändå hade råkat köpa ett 70-talshus.

//Mia

Fler förlovade

Det är inte bara bloggbebisar som vi älskar att följa i den här bloggen. Vi tycker även att bröllop är oerhört roligt. Kenzas kommer bli något i hästväg så det skall bli så roligt att se. Men nu har även Frida Fahrman förlovat sig. Hon skriver om det så fint. Det är precis så oväntat och enkelt som det skall vara tycker jag om man vill överraska. Mysigt. <3

//Anna-Maria

Logga ut helt i tre veckor

House of Philia-Petra har precis hämtat hem sin äldste son från ett speciellt konfirmationsläger. Det varade i tre veckor, och verkar ha varit lite som lumpen för kristna seglare, eller något. Sovsal, uppställning, utedass, straff, handtvätt, kristendomsundervisning och segling. Totalt telefonförbud. Ingen kontakt med omvärlden.

Jag blir jätteimponerad och tänker att alla ungdomar borde göra det. Petras son tyckte att det var skitkul, och tänk så nyttigt på så många sätt. Det hade dock inte behövt vara bibelläsning och segling just, utan några olika inriktningar att välja mellan.

Men jag hade antagligen vägrat om jag var 15 år. Även om mina bästa vänner var med... Jag hade definitivt vägrat som 36-åring. Jag föreställer mig att jag hade fått fullständig klaustrofobi, och velat fly hem. Hittat på någon sjukdom eller så, som alla killar i min ålder gjorde när de ville slippa göra lumpen. Men som 15-åring, om man har turen att ha vänner och passa in i gemenskapen så kan man ju bli sådär sektig av sig, och förvandla ett läger till punkten alla planeter kretsar kring. Det hade nog kunnat vara ganska härligt.

Vad säger ni? Hade ni velat vara med?

//Mia

Den bästa utländska bloggen

Den bästa utländska bloggen i mitt tycke är "A beautiful mess". Fina bilder och roliga tips. Inte för att jag brukar göra något av det som bloggen tipsar om men det räcker att läsa och bli glad. Så fint hår och frisyr till exempel.

Vilken är er bästa utländska blogg?

//Anna-Maria

Saker som förändras

Det är ju så speciellt med barnstjärnor, eftersom omgivningen fortsätter betrakta dem som barn, även 20 år efter de slagit igenom. Som Amy Diamond, Shirley Temple och Darin.

Nu fyller Chloé Schuterman 18. Hon är myndig och tycks leva ett extremt gött ungdomsliv. Jag har lite svårt att greppa det bara.

För sex år sedan började hon blogga för tidningen Chic, alltså bara 12 år gammal. Det blev mycket diskussioner kring det då, minns jag. Kommer ni ihåg det? Under dessa sex år har en del hänt, och nu använder ju alla barn sociala medier. Men det klart att det var annorlunda när en tidning avlönar en känd butiksägares dotter för att skriva om mode i en tidning som riktar sig till vuxna.

//Mia

Någon som blir klok på detta

När man inte riktigt vet vad man skall skriva om det här men ändå känner att man måste skriva om det. Jag tänker mest hur det känns för de som är vänner med Monas ex-man. Tror de att Monas dotter ljuger? Hur hade man själv ställt sig till en person man känner som man hör har gjort något liknande? Stoppar man huvudet i sanden? Låtsas man som man har hört fel?

Vad tänker ni?

//Anna-Maria

Tips till torparen

Underbara Clara tipsar om ett gammalt inlägg hon skrivit, om hur man fixar bästa torparstilen. Och nu tipsar jag också om det. Så himla söt stil, och så extremt mycket sommarställe. Vi hade ett sommarställe när jag var liten, som vi aldrig bodde i, eftersom det låg i samma ort som vi bodde i, idiotiskt nog. Åsa, söder om Kungsbacka. Pappa hade ärvt det, men sen byggde vi ut och flyttade dit permanent. Och sedan blev det aldrig detsamma. Bättre på många sätt, såklart, med vattentoalett och sånt. Men aldrig sådär sommarstugeaktigt igen. Jag blir jättenostalgisk när jag ser Claras bilder, för en massa saker påminner mig om mitt barndomshem innan det blev mitt hem.

//Mia