Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Se här: förlossningsberättelse

Frida Fahrman berättar nu om sin förlossning! Missa inte det!

Nej, jag är inte ironisk. Jag tycker det är helt otroligt intressant. Faktum är att jag i detta nu sitter och väntar på ett mail eller samtal från min allra äldsta barndomsvän, som också heter Frida, för jag vill höra alla detaljer från när hennes bebis föddes i förrgår. Sjukt intressant. Jag fattar ju att det är så bara för att jag själv nyss födde barn. Men hur länge varar det? Någon av er som har lite distans som kan ge ett ungefärligt svar? För jag kan inte tänka mig att jag kommer tycka att det är lika spännande när jag är 55. Eller?

Blondinbellas lägenhet

Nu ligger Blondinbellas lägenhet ute på nätet. Snyggt.

Det är Sigge Eklunds (han som Alex har en bromance på och gör podcasts med) bror Fredrik Eklund som säljer hennes lägenhet. Fredrik har varit bögporrskådis i USA, då kallade han sig Tag Eriksson, innan han blev seriös och startade lyxfastighetsförmedling, bara för att ge er lite smaskig information. Tänk att två bröder kan bli så olika. Sigge är den tänkande och djupa filosofen och Fredrik är den bekräftelsesökande lyxliraren. Det är lite svårt att tänka sig att de här två bröderna är gjorda av bankmannen och ekonomen Klas Eklund. Hans pappa i sin tur var skådespelaren Bengt Eklund som spelade  Tjorvens (eller Tjocke korven som en person i min och Mias närhet trodde att hon hette) pappa i Vi på Saltkråkan.

Ibland känns världen väldigt liten.

Amir har lite otur

Stackars Amir, han är allergisk mot vatten. Det är ju sånt man säger om folk som stinker och är märkbart skitiga... Därför tycker jag det är trevligt att han har fått hjälpsamma råd av läsarna. Det kommer säkert lösa sig. Känns i alla fall inte som att det är livshotande att vara allergisk mot vatten ifall det botas med kallt vatten.

Boktips om bloggkarriär

Digitalt entreprenörskap, av Annakarin Nyberg, tycker jag låter otroligt intressant. Den handlar om hur man gör karriär via sociala medier. Flera bloggare är intervjuade (Trendenser-Frida och UnderbaraClara t ex) och ger konkreta tips. Det som är fascinerande är att exemplen i boken tydligen inte från början hade tanken att bli entreprenörer, utan att de startade upp sin verksamhet som en hobby.

Inspirerande tycker jag. Boken ligger på förlaget Studentlitteratur, men jag gissar att många bloggare också skulle ha nytta av den.

Opererad bloggbebis

Jag rös när jag läste Spiderchicks inlägg imorse om att hennes lilla bebis skulle opereras. Det känns så skört med en liten bebis. Nu är allt klart och det verkar ha gått bra. Skönt!

Bajshistoria

Jag bara älskar den här Blondinbella-historien! Särskilt delen när hon återberättar det för sin revisor.

Hon frågar hur vi hade gjort. Jag hade kanske sagt till revisorn att en hund ätit upp kvittona, för det första. Fast jag hade nog offrat en strumpa hellre än massa kvitton. Känns som att det blir renare av en rejäl tygbit än en pytteliten glättig pappersbit. Och så hade det blivit billigare också.

Vi är på väg mot en lågkolhydratstid

Som Lic.Kostrådgivare inom lågkolhydratskost (Ultimat.nu)måste jag bara säga att Ebba von Sydows egna hälsobudord låter väldigt likt liberal lågkolhydratskost eller lchf för den som vill kalla det för det. Superbra tycker jag som arbetar med det!

Att Ebba skriver i ett tidigare inlägg att hon inte vill beblanda sig med extrema och konstiga dieter som Lchf låter märkligt i mina öron när jag ser vad det är hon äter. Hennes hälsobudord är en liberal form av Lchf.

Härlig hälsosatsning Ebba! Lycka till!

Det stormar i bloggvärlden

Filip och Fredrik avbokade Isabel Adrian med väldigt kort varsel till sitt program. Det tror jag var en miss av Filip och Fredrik med tanke på deras tittarsiffror. Svenska Hollywoodfruar är ett väldigt populärt program. Lite mer poppis än Breaking News. Katrin skriver om det här. Hon är väldigt upprörd. Jag kan hålla med henne om att det är dåligt men hon kör som vanligt med för hårda ord för min smak. Filip och Fredrik kanske kommer med den förklaring?

Just det! En annan sak om Katrin. Hon raderade hela Health and Science-bloggen, den bloggen som nu är Primal Scienista som jag skrev om häromdagen. Väldigt synd för jag kollade ofta i hennes arkiv. Nu har den nya bloggen blivit hackad. Herregud vad händer?

Fulångest

Det här är sant: de här tre inläggen låg i rad på vårt bloglovin-konto alldeles nyss.

Man bara:

1. Nej, Magdalena, du påminner varesig om en maträtt eller ett överkört djur. Du ser bara gravid ut. Det är helt normalt när man är gravid.

2. Dessie, möjligen har vi aldrig tidigare sett dig göra fula grimaser på bloggen, men det betyder inte att du är äcklig och ful när du plötsligt gör det.

3. Amanda, nej vi ser verkligen inga blemmor. Och just du ser inte ens gravid ut.

Vad fan är det fråga om? Är det fullmåne eller?

Hur fel det kan bli

Upp och hoppa har skrivit en liten rolig sammanfattning av hur illa det kan bli på träningsbloggar ibland. jag tycker mycket stämmer överens med vanliga bloggar också. Speciellt det där med bilden.

Vad tycker ni?