Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Dagens rolighet

Asså herregud, jag ser ut som en brittisk skolpojke som precis gett gymnastikläraren av avsugning för ett högre betyg… hahah fråga inte var jag fick det där ifrån alltså!! Freak.

Gissa vems dagens outfit!

Nej, jag säger det med en gång, för det är ju bara att googla annars. Det är Amir, och jag tycker det var ganska roligt skrivet.

En annan grej: jag blev helt chockad när jag såg den här bilden och tänkte "Har Amir det såhär hemma?!? Så jäkla coolt. På ett fult sätt. Som en tv-studio från 70-talet." Men så var det ett hotell. Coolt hotell. På ett fult sätt.

Underbar julkalender

I morgon ska det bli intressant att se om det blir några adventkalendrar hos bloggarna. För några år sedan var det superstort, men förra året var det många som erkände att det var för mycket jobb att fixa en kalender åt läsarna.

Ett jättekul alternativ har jag hittat hos nagellacksbloggarna. Deras kalender påminner inte alls om andras. De kör utan priser, och försöker i den mån de har möjlighet att följa ett schema med en speciell manikyr för varje decemberdag innan jul. Jag hade gärna hängt på, men det känns lite onödigt när jag inte har en nagellacksblogg. Sedan hänger det också på att jag inte gillar nailart. Gillar bara nagellack. Men jag ser fram emot att följa dem som hakat på kalenderutmaningen.

Objektifiering av karlar

Måste det hela tiden vara så jävla rätt allt man säger och gör. Ibland får man göra ett undantag tycker jag. Speciellt när det gäller objektifiering av karlar. De är ju redan nummer 1 och tar inte skada av lite sexobjektifierande. I alla fall inte de som redan har makt.

Jag och Mia pratade om Per Morberg häromdagen och vilken frisyr han passar bäst i. Hade en kille pratat så om en tjej så hade man blivit sur. Men när det gäller karlar så funkar det konstigt nog. Om ni läser Lady Dahmers inlägg som jag har länkat till här ovan så är Per Morberg en man som utstrålar den där "jag vill mörda dig med kockniven och sedan göra köttfärs av dig i min svindyra köttkvarn och sedan rulla dig till köttbullar i mina svettiga händer och sedan steka dig på min 150 000:- gasspis medan svetten rinner ner i pannan från mitt flottiga hår för att sedan sluka dig i ett nafs"-blicken. Då är förspelet liksom redan klart. Män som kvinnor tänder på det där och det är därför Per Morberg säljer. Han är sex i ett kök. Han hade kunnat laga bajs och folk hade hyllat honom. Han förlorar verkligen inte på att folk objektifierar honom. Snarare tvärtom.

Om vi nu skall objektifiera lite karlar. Vem attraheras ni av? Är det män som ser farliga ut?

Vintertid

Det verkar vara vinter hos de flesta bloggare idag. När man kollar igenom Bloglovin´så möts man av vinterlandskap efter vinterlandskap efter vinterlandskap. Själv har jag ingen snö. Jo, ett par stackars flingor hittade jag på marken när jag lämnade barnen. Sonen blev  lite väl positiv och skulle plocka fram pulkan. Dotter 2 år: -Dustav sa Hulken! (Hon är besatt av Hulken)

Intressant läsning

Fick ett tips, av själva blogginnehavaren (älskar att någon är ärlig och inte tipsar om "en kompis" blogg) som jag gärna vidarebefordrar. Personen kallar sig Fegus Anonymys, vilket jag tycker är onödigt hårt, för jag har stor förståelse för att man inte vill skylta med sina innersta tankar helt öppet på internet. Det behöver inte vara ett tecken på att man är feg, det har även med integritet att göra.

Hen lider av psykisk ohälsa och bloggen handlar om att leva med detta. Syftet är klart: att sluta skämmas över situationen, att förklara för andra vad det innebär samt att visa andra i liknande situation att de inte är ensamma.

Jag gillar verkligen det här initiativet och även sättet bloggen är skriven på. Därför tipsar jag er som är intresserade av psykiska problem att ta en titt.

Skämmes, Skvallerbloggaren

Den där tragiska figuren som driver Skvallerbloggen känner sig lite "skrämd" av hoten om polisanmälan angående nakenbilderna på Dessie.

Jag tycker att hon borde läsa den här texten (som vi länkat till tidigare) och bli skrämd av vad hennes maktspel kan få för konsekvenser.

Jag står fast vid att det stora problemet är skambeläggningen av kvinnors sexualitet. Men nu är det som det är, och om bilderna kommer ut så är det tyvärr Dessie som får ta den mesta skiten, och inte de förbannat äckliga idioterna som spridit bilderna i syftet att hånas och tjäna pengar på andras sensationslystnad.

Underbar bild

En underbar bild på Underbara Clara. Vad häftigt att kunna skapa så med bilder. Hoppas att han kan leva på sin fotografering.

Jag och Mia har träffats idag och vi pratade faktiskt om mycket vettiga saker. Förr var det alltid om hur dumma våra karlar var men de måste ha bättrat sig för vi pratar inte om dem längre. Inte lika mycket i alla fall. ;) Idag pratade vi mycket om att skapa nya jobb. Precis som vi har gjort med Bloggkommentatorerna. Hela bloggvärlden är en ny marknad. Visserligen bygger den på en del annonser som vill att folk skall konsumera men det är ändå nya jobb som sparar lite på miljön genom att man kan sitta hemma och jobba och inte behöver åka någonstans. Alla annonser handlar inte om att konsumera saker i och för sig, det kan vara tjänster också. Den här bloggen är väldigt oköpig av sig, vi är ingen marknadskraft på det sättet. För att samhället skall överleva så måste det skapas nya jobb som inte bara handlar om att konsumera saker nu när världsekonomin håller på att gå under. (Lite överdrivet kanske men det ser inte speciellt bra och hållbart ut i världen just nu.)

Har ni skapat er egna jobb och vad i så fall? Ni kanske inspirerar andra att våga? Jag har vågat satsa på kostrådgivningen och det går bra, jag har kunnat göra det för att jag har den här bloggen vid sidan av. Men mitt mål är så klart att kunna leva helt på kostrådgivningen. Så vad gör ni eller vad har ni för drömmar? Berätta!

En genväg

Det tar lite tid innan rutinerna sitter och jag kommer ihåg att gå in på Katrins nya blogg. Men nu så. Hon har inga annonser, och det var ju väntat eftersom det antagligen är svårt för henne att få tag på annonsörer just nu. Och hon sa förresten att hon ändå inte bryr sig om reklamintäkter. Men hon har ovanligt många videoinlägg på bloggen just nu. Ganska poänglösa, dessutom, vad jag kan se. Men man tjänar ju en hel del på just videoinlägg, så...

En till tidning med problem

Shoot magasine som Emelie Ohlsson är delägare i har problem. Hon skriver om det här. Hoppas att det löser sig. Att starta en papperstidning idag verkar vara hopplöst.

Frågan är om internetmagasin kommer att ta över? Vill vi betala för det? Hur tänker ni där?

Nyhet! Evolutionen har utvecklat dålig karaktär på 30-år

Alltså det här med Charlotta Flinkenberg. Jesus Kristus. Hur kan människan med? Jag vet att Mia har skrivit om det men jag vill ta en annan vinkel på det hela.

Det som stör mig i hela den här soppan är att det är så många som tycker att feta får skylla sig själva. Att det är karaktären som är problemet. Vi läser det i tjejtidningar varje dag. Det är bara du som kan förändra dig själv, så här blir du ditt bättre jag, gör så här så blir du lycklig. Kanske inte rätt ut numera eftersom det inte säljer men indirekt genom att halva tidningarna handlar om utseende och hur man skall förbättra sitt usla lilla jag.

I det senaste numret av VeckoRevyn hyllar de socker vilket ni kan läsa mina reaktioner på i det här inlägget där Sofia "PT-Fia" Sjöström indirekt menar på att man visst skall äta socker men att man skall göra det i lagom mängd. Gud vad trött jag är på det förlegade sättet att se på mat! Sluta skyll på oss människor, skyll på maten istället som gör oss illa. Om man inte kan äta lagom och läser Sofias text så tror man att det är något fel på en själv vilket det inte är. Det är VAD du äter som det är fel på. Det är ALDRIG fel på dig som person.

Läs också den här texten av Kvinnopartaj. Väldigt bra. Jag känner igen mig väldigt mycket. Så fort fokus på utseendet kommer fram så mår man dåligt och börjar göra sig själv illa. Vet man med sig att man äter sunt så vet man att kroppen får det som den vill ha och kan må bra oavsett om man inte ser ut som idealet. Därför borde sundheten vara i fokus och inte utseendet men det är svårt att motivera sig till sundhet när man lider av ett självförakt som håller på att ta död på en. Då hamnar man i en ond cirkel och det är inte bara att ta tag i sig själv. Det är alltså inte så jävla lätt som Flinkenberg eller PT-Fia säger. Det vore väldigt konstigt om vi människor helt plötsligt har fått dålig karaktär sedan -80 talet då övervikten började öka i Sverige och numera drabbat halva vår befolkning (på 40000år har våra gener bara förändrats 0.04%). Det är andra faktorer som ligger bakom men det tänker jag inte dra nu.