Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Fortsättning på årssammanfattning

Förra året var ett jobbigt år för många verkar det som. Förhoppningsvis blir det bättre 2013. Det hoppas vi på!

Det var i och för sig mycket bloggbebisar också och, vilket betyder glädje, och det var så många att jag har inte fått med alla här.

Juli: Tyra flyttar till hästgård. Blondinbella och Odd bestämmer sig för att flytta ihop. Hannah Graaf föder sitt fjärde barn och får jobbiga komplikationer.

Augusti: Natacha Peyre börjar att jobba. Eller hon skriver efter fem år ut vad hon jobbar med. En nätbutik. Frida Fahrman får sitt första barn. En son som får namnet Nils. Döpt efter Blondinbellas ex. (Skoja)

September: Paula Uribe börjar att blogga. Paula och Hugo Rosas skall få barn ihop. Cissi Wallin startar produktionsbolag. Underbara Claras fina bok kommer ut.

Oktober: Alex och Amanda fick sin Frances. Apan-Anna fick sin Freddie.

November: Det avslöjas att Gina Dirawi och Danny skall leda melodifestivalen. Oroligheter i Hollywoodfruarnas liv där Gunilla blir hårt åtgången. Sofi Fahrmans bok "Bodylicious - Så får du din drömkropp" gavs ut och fick kritik för att vara smalhetsande. Alex blev ägd av sin fru. Katrin får sparken från Finest.

December: Tyra bryter ihop och tar sig samman igen. Amanda stängde av sin kommentarsfunktion. Anitha Schulman driver ut spöken. Färgen rosa på killar upprör. Instagrambråket i Göteborg.  Jag var med i Debatt tillsammans med Katrin och Kostdoktorn.

Det var en massa spännande som hände i november och december. Eller är det bara för att det är så nyss som man tycker det för att teflonhjärnan inte har hunnit glömma?

I morgon skall jag skriva om vad jag tror händer nästa år i bloggvärlden. I Metro kan ni se oss också men jag vet inte när? Kanske på onsdag?

Gott Nytt år på er alla läsare! Jag hoppas att det blir ett bra bloggår nästa år. Tack för att ni läser!

Kramar!

Nytt år

I går pepprades vi av årssammanfattningar, och idag kommer nyårslöftena.

Jag föredrar faktiskt att titta i backspegeln i det här fallet. Årssammanfattningar är konkreta och tydliga, nyårslöften innebär ofta ej mätbart flum. Hehe. Det var hårt uttryckt. Men liksom "att njuta av nuet" och "att bli bättre på att uppskatta mina nära" är liksom inte direkt upphetsande att läsa om som bloggläsare.

Då ser jag mer fram emot Anna-Marias fortsättning på året som gått. Här är första delen.

Gott nytt år på er allihop! I år firar vi nyår tillsammans, jag och A-M, och våra familjer med flera.

Modigast

Avanna beskriver också sitt år, som var ett riktigt skitår. Här förskönas alltså ingenting.

Avanna skriver om den "stressade prestigeladdade entreprenörsbloggvärlden", och i den världen väl Blondinbella drottning? Avanna själv har däremot haft problem med företagandet i år och vågar berätta om det trots att hon anser det vara tabu. Ja, det känns väl pinsamt att allt inte flyter på, när vissa andra bara behöver publicera trötta dagens outfit i en smutsig spegel för att kunna fakturera hundratusen till smygreklamade företag. Men det är lågkonjunktur i hela världen för fan! Avanna är inte den enda som har haft det tufft, även om det ser ut så i "entreprenörsbloggvärlden".

Bloggkommentatorernas årssammanfattning

Jag har valt ut de inlägg som jag tycker beskriver bloggåret på bästa sätt. Ett inlägg per månad. Någon månad kan få fler om det har hänt många storslagna saker. Ni får gärna skriva i kommentarerna om jag har glömt något. :)

Januari: Hen-kriget. Ett litet ord skapar rabalder över hela landet. Folk gick en ur huse för att protestera mot det hemska i att ett litet ord hade tagit ifrån deras könstillhörighet. De var rädda för att någon inte skulle se om de var kvinna eller man. Årets största snackis. Blondinbella lägger ut bikinibilder på sig själv från Bahamas och reaktionerna låter inte vänta på sig. Hade det hänt om det var en man? Antagligen inte.

Februari: Finest awards. Det sista jag gjorde med Cravingz.se. Jag vill tacka alla inblandade i det projektet. Jag hade väldigt roligt, jobbigt och blev fattig men hade jag inte gjort det så skulle jag ha ångrat det. Jag tror fortfarande på idén dock.

Mars: En månad med elände. Tyra och hennes kille gör slut. Blondinbella får magsår. Fast detta inlägget av Mia piggade upp.

April: Blondinbella kastar kläderna på omslaget av Egoboost. Hon skulle inte ha gjort om det idag skriver hon för det har hon lovat Odd. Bloggforum i Göteborg går av stapeln för första gången.

Maj: Mia fick sitt andra barn! Tyra har nu två bloggar, twitter, instagram och jobbar med Style by Tyra och skriver sin bok. Vi undrade hur hon skulle orka och det gjorde hon inte heller. Fullt förståeligt. Kenza och tjejen som driver Kenzas fanpage på Facebook är inte överens. Undrar hur det gick?

Juni: Hej Sonja provocerar sig hela vägen till Amerikat. Inte dåligt! I NY får Sandra sitt livs chock. Så sorgligt.

Nej, nu hinner jag inte mer idag. Tog längre tid än vad jag trodde eftersom jag fastnade i en massa inlägg. Vissa känns som man har skrivit igår och andra minns man inte ens. Juli-december kommer imorgon.

Bella om krisen

I det sista inlägget om Blondinbellas 2012 berättar hon om en kris. Det hade ju varit ganska kryptisk och irriterande läsning om man inte hängt med, men vi vet ju att det handlar om att hon sa upp bekantskapen med sin pappa.

Hon ser årskiftet som att "börja ett nytt kapitel". Det blir det säkert. Något nytt händer, som hon kanske kan skriva en ny bok om. Det blir garanterat spännande att se vad kapitlet innehåller.

Fler årssammanfattningar

Just nu sammanfattar bloggarna sina år. Här kommer Underbara Claras och Ebba von Sydows. Blondinbella har delat upp sin i olika delar och är inte riktigt klar ännu.

När kommer vår sammanfattning då? I kväll hoppas jag.

En ny sorts status

Det här var ett intressant inlägg av Ellen Bergström. Jag har också funderat på det där med den uppmärksamhet som internet ger upphov till och vad den gör med oss människor. Kan det bli så att vi blir beroende av uppmärksamheten? Vi får en kick av att få många kommentarer och tummen upp och vill bara ha mer? När man väl har fått en kick så måste nästa kick bli större och om det inte blir så deppar man ihop.

Mest användbara julklappen

Vem har sagt att presentkort är opersonligt? Inte sant, enligt mig. Att Spiderchicks kille fick 750 spänn på den lokala pizzerian tycker jag säger en hel del! Det är ju fantastiskt. Två tjejer jag känner fick förresten presentkort på Systembolaget av sin mamma den här julen. Hahahaha!

Förlossningsdepp

Det är ju väldigt vanligt med mer eller mindre allvarliga depressioner bland nyblivna mammor. Det tror jag egentligen att alla vet, men ändå verkar nästan alla som drabbas känna sig helt ensamma. Det är väl för att det är förenat med skam att inte vara rakt i genom lycklig och tacksam som nyförlöst.

Kitty Jutbring skriver väldigt ärligt kring hur hon känner här. Hon väntar alltså inte tills det är över innan hon berättar om det, utan hon är mitt i det. Hon har dessutom sökt hjälp och det verkar som att det finns resurser för det här, om man bara vågar berätta.

Blev plötsligt rik

Jag avundas Blondinbellas sätt att få allt hon gör att låta strategiskt och genialiskt. Hon sålde sin lägenhet efter ett år, med en vinst på 100 000. Vilket alltså gör att hon säger sig ha tjänat 9000 i månaden under året hon bodde där.

Började dystert räkna på vad jag (och min man) "tjänade" under tiden vi bodde i vår bostadsrätt. Det visade sig ligga på 9100 kronor i månaden! Känner mig plötsligt stenrik, och ångrar att jag gick på studielån under den tiden då jag tydligen tjänade så mycket...