Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Bella och guldet

Den här veckan har jag inte bara fått reda på att Blondinbella tydligen har haft ett riskabelt förhållande till alkohol, då hon under en period sövde sig själv med vin. Jag har också fått reda på att hon mottar minst 250 mail om dagen, varav hon vidarebefordrar 50 stycken till Bris, eftersom avsändarna är så upprivna. Och att hon därför försöker starta upp ett privat Bris. Helt nytt för mig. Någon annan som hört talas om detta?

Och så blir allt hon rör vid guld... Fast intervjun gjordes kanske innan turnén lades ner.

Nu låter jag negativ och dryg, det känner jag själv. Men Bellas nya grej är att berätta i intervjuer och på föreläsningar att hon ljuger sig till framgång. Så det är ganska väntat att folk i fortsättningen kommer ifrågasätta hennes uttalanden.

Egoina är sur

Egoina har haft ett litet bråk med sina läsare. Älskar det! Älskar faktiskt alltid när bloggare får nog och ryter ifrån. En del tycker att det är onödigt och att det skapar dålig stämning och piskar upp ännu mer, eller i alla fall att det inte leder till bättring. Allt det där skiter jag i. Jag älskar när bloggare visar äkta känslor. (Ironiskt eftersom jag själv sällan gör det).

I korthet:

- Egoina är stolt över en del saker hon uträttat i livet. Bland annat att hon klarat sig utan bidragstagande.

- Några (få, ska tilläggas) blir provocerade av det och ifrågasätter sanningshalten. De påpekar att CSN är bidrag, och barnbidraget får alla.

- Egoina svarar att hon inte är beviljad CSN eftersom hon tjänar "för mycket" på sitt företag. Och att hon inte fick barnbidraget utan att det gick till hennes mamma.

- Egoina förtydligar också att det inte är något fel med att ta emot bidrag om man behöver det. Men hon är stolt över att hon inte har behövt det. Inte minst eftersom hennes familj var bidragsberoende när hon var liten.

Här måste jag bara flika in vad jag tycker: att det är förbannat tråkigt att en del har så dålig självkänsla att de tar en sån sak personligt. Att de ser det som provocerande och ett hån att någon nöjt deklarerar att de arbetat i stället för att ha blivit försörjd av någon annan. Men det är väl så att de som är beroende av bidrag vet att det inte är något eftersträvansvärt. Och just därför är det hånfullt att säga det.

Sedan är diskussionen om barnbidraget bara löjlig. Alla barn får barnbidrag. Om man inte tar emot det så kommer staten och kastar det efter en.

Därefter kommer sista punkten.

- Egoina erkänner att hon är sur på läsarna (de få som ifrågasatte henne, får vi väl anta). Hon erkänner att hon känner sig begränsad av läsarnas reaktioner, och att hon anpassar sitt bloggande utefter det.

Det tror jag alla bloggare med en relativt stor läsarskara gör. På gott och ont, man kan inte vräka ur sig vad som helst när man är offentlig. Men visst är det tråkigt när humorn och personligheten utplånas.

Nu bestämmer sig Egoina i alla fall för att strunta i reaktionerna, för "haters gonna hate". Vi får se hur det går.

Step by Step

Mitt nya inlägg på Kostrådgivarna.se ligger uppe nu. Det handlar om de olika steg jag har tagit mig igenom för att bli kvitt mitt sockerberoende. Ni som också kämpar kanske känner igen er i min resa?

Ryktet går

Odd skriver "älskar mina tre därhemma". Spekulationerna börjar med en gång på Odds blogg, här och andra ställen. Är Bella gravid?

Min spontana tanke är att Odd saknar Bella, vovven och den inneboende farmodern som Dennis M hävdade att Bella och Odd hade fått överta lägenheten av. Dennis visade ett utdrag ur ett register där det var en gammal tant som stod skriven på samma adress som Odd och Bella som enligt honom skulle vara Odds farmor. Men det är klart att det påstådda farmodern inte bor där med Odd och Bella. Fast det hade i och för sig varit lite roligt om hon också skulle vara med på Bellas tjejmiddag i helgen. ;)

Nej, jag vet inte vem det tredje personen är som Odd syftar på? Spekulationerna fortsätter.

Lite lamt just nu

Tycker det står lite still hos de stora bloggarna just nu. Det brukar vara mer projekt på gång i januari, som är nystartens månad, men nu är det på sin höjd kostomläggningar och tatueringar som görs.

Det jag mest ser fram emot som nästa stora happening är Blondinbellas bröllop. Ni då?

Vill också åka på safari

Att resa till Kenya är tydligen det mest omoraliska och olämpliga man kan göra. Prick allt är fel med Anitha och Calles resa dit, enligt läsarna.

Men det ser himla häftigt ut.

Plastbanta

NEJ! Det handlar inte om kroppsbanta så ni kan lugnt läsa vidare.

Det handlar om att plastbanta hemmet på kemikalier precis om Underbara Clara har gjort. Jag är så dålig på det här för jag gillar plastiga och färgstarka saker men borde tänka på det mer när det gäller barnen.

Jag är väldigt okunnig inom ämnet men vill gärna lära mig mer. Är tex Duplo och LEGO också farligt? Ni som kan mycket om detta kan väl bombardera kommentarsfältet på bra sidor och tips.

Smart. Inte.

Föresten såg att skvallerblaskor skrivit om mig och min killes förhållande, och läckt bild på honom (!) Det kändes inte så jättekul.. Vill ju kunna lägga upp privata bilder på Instagram utan att det läcks i tidningar/nöjes siter..

Dessie

Ja, fy fan. Fult av tidningar att ta del av Instagram.

Förresten. Någon som är intresserad av jobbet som Dessies förmyndare?

Engla har fastnat

Engla har skrivit ett inlägg där hon ber läsarna om hjälp med bloggen. Hennes syster tycker att bloggen har blivit tråkig och många i kommentarerna håller med men ger mycket konstruktiv kritik som är bra för Engla att höra tror jag. Englas blogg var en av de första som jag började läsa och visst har den förändrats och det är mycket tjat om PW och kaffe.

Jag tror att Engla har fastnat. Hon skulle behöva lite paus så att hon hinner fundera över hur hon kan utveckla bloggen. Sen tycker jag som de andra som har kommenterat att hon skall visa mer av sitt hem. Vill hon inte det så kanske hon skall fundera på att skriva ett inlägg om dagen som är lite mer personligt. Det behöver inte bli privat. Det är Spiderchick expert på. Man tror att man känner henne men hon avslöjar INGENTING trots att hon skriver om sig själv. Jag tror bara att det gäller att titta sig omkring så kan man blogga om vad som helst. En pryl, en person, något som har hänt roligt/tråkigt/läskigt osv. Det är i det lilla som det magiska finns.  Så ett tips till Engla är att ta bort PW och kaffe-dravlet, vi kan det utantill nu, och lägga in ett personligt inlägg per dag så att bloggen får lite liv.

Vad tycker ni? Konstruktivt nu. Allt annat får ni hålla för er själva.

Svaghet möter snällhet

"Allt som är pinsamt vill jag tala om. Allt det som tidigare varit förknippat med skam (för mig). För då slutar det vara just pinsamt och jobbigt. Om man talar om trollen så försvinner de."

Lady Dahmer

Det där stämmer. Men jag tycker ändå att det är skitjobbigt att ta steget. (För min del handlar det inte om bloggandet, där har jag sällan ens en tanke på att blotta mig, för den här bloggen är ju lite speciell.)

Lady Dahmer har en teori om att ju mer hon blottar sina svagheter, desto mer positiva kommentarer får hon. Kanske möter hon rent av mindre näthat när hon visar sina dåliga sidor.

Det kan absolut vara sant. De stora kaxiga bloggarna möter ju mycket näthat, men det är inte så konstigt. De spelar kanske en roll, och den går ut på att vara provocerande och självsäker. Desto mer otippat är att de stora väna bloggarna möter lika mycket motstånd. Engla, Amanda Schulman, House of Philia... Det känns som att Lady Dahmers strategi hade kunnat fungera på dem också. Hade de visat en svaghet, (på riktigt! Inte bara att de är trötta och slitna), så kanske läsarna hade slutat leta efter en spricka i fasaden. Men som sagt, det låter inte lockande, särskilt inte när många av de som kommenterar är så brutala.