Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Rapport från dagis

Förstår verkligen att Micah blev glad av den här kommentaren, efter all skit hon har fått ta emot i livet. Barnens välmående är det viktigaste i livet, så känner nog de flesta föräldrar, även om man själv har problem som Micah har.

Men tystnadsplikten respekteras uppenbarligen dåligt av en del praktikanter. Jag hade tyckt det var väldigt olustigt om någon från min sons förskola skulle gå in här och skriva en massa positiva saker om hur han är och vad han gör. Omdömeslöst. Förstår inte hur det kan bli så faktiskt? På samtliga skolor och förskolor där jag har praktiserat eller vikarierat har jag fått skriva på papper på att jag ska hålla käften om det som händer innanför skolans väggar. Att jag då skulle gå ut på Internet och skriva ingående om ett enskilt namngett barn är liksom helt galet. Vad har folk för Internetvett egentligen?

Facebook och maxgräns

Jag visste inte att det fanns en maxgräns för hur många vänner man kan ha på Facebook. Kanske för att jag inte behöver riskera att komma upp i 5000 vänner. ;)

Visste ni detta?

Sandra skriver roman

Gud vad roligt för Sandra! Jag tror att den här boken kommer att bli en försäljningssuccé. Hon är den rätta personen att skriva en kärleksroman. Det kommer att bli en väldigt trovärdig bok.

Vad tror ni om detta?

Träffa Dessie

Dessies nya projekt känns nästan lite retro. Hon öppnar en egen nattklubb. Varje fredag kan man besöka "Dessies" på Kungsgatan 15. Då har man även förmånen att få festa med Dessie själv.

Det var liksom såhär bloggarna började gå utanför bloggbubblan, för många år sedan. Blondinbella hade klubb. Kenza också va? Eller, nej, det känns inte rätt. Men någon annan var det. Men Dessie var inte myndig då, så hon hoppar på det nu. Kul när det händer något och att hon sysselsätter sig, även om festande inte är något nytt för henne.

Ytligt tänk

Det är ju precis så man tänker i provrummet. Skulle funnits i alla tycker jag. Hoppas att fler tar efter Ketchupmammans Lindex.

Jag skulle vilja följande krokar i mitt provrum:

Vill ha!

Skamsköljning!

Egna trasor!

Väskjäveln!

Har ni några bättre idéer?

Dessie klargör

Det är inte mitt ex ”D” som har läckt några bilder på mig förut, det var som jag sa en gammal ”vän” (jag trodde det var en vän, men lika falsk var hon som kissies handväskor.)

Dessie

Haha! Gillar liknelsen! Och så fick vi tydligen en förklaring till nakenbilderna. Om det stämmer vet vi ju inte, men det spelar inte så stor roll heller när hon ändå inte nämner några namn.

Föreläsning

Blondinbella har föreläst på en arbetsmarknadsdag idag. Precis det ska vi också göra, en annan dag, på en annan skola. Jag och Anna-Maria har förberett det idag. Det är så kul att berätta om ett ämne man gillar (jämfört med redovisningarna man skulle göra om typ ett landskap när man gick i skolan) och det ska bli roligt att prova på att föreläsa om det. Vi får se hur det går.

Hibbs berättar om flytten

Här har Anna Hibbs skrivit om syftet med hennes flytt till USA. Bra att hon klargjorde för jag tror att många har undrat. Hon har inga direkta planer, men jag tycker inlägget var bra. Kul att det blev av. Det har varit tal om så länge så jag hade börjat tvivla (apropå planer som inte blir av!). Det känns när man läser inlägget som att det är helt rätt.

Drömmar och planer

Lady Dahmer berättar varför hon inte berättar om sina drömmar och planer. För hon är rädd att lova för mycket.

Bara jag som tycker det är skitbra? Det inger ju en känsla av ansvar och trovärdighet. Många andra bloggare har tusen miljoner planer och två av dem blir av. Inget fel att ha planer och drömmar, men det måste ju ändå bli ett problem när folk slutar räkna med dem. Jag blir rent av besviken ibland, när det som jag väntat på bara glöms bort.

(A-M, ta inte åt dig. Jag kände i söndags att du nästan ursäktade dig för alla dina projekt, men det är inte dig jag menar. Du ser ju till att planerna genomförs! Hatten av för det!)

Jag tänker att det kanske har med marknadsföring att göra ibland. Folk spottar ur sig projekt på sina bloggar för att få uppmärksamhet, och för att de tror på grejen i stunden. Sedan har de inte någon realistisk plan på hur de ska få till det i verkligheten.

Inte ens något tomrum

Det känns deppigt att inse att Baby Senorita slutade blogga för drygt två månader sedan, och att jag inte har märkt det förrän nu. Inte för att jag saknar henne då, utan snarare tvärtom. Så lite en blogg saknas när den väl läggs ner. Några enstaka skulle man såklart känna ett tomrum efter, men de är nog undantag. Det finns ju alltid andra att följa istället.

Känns också märkligt att jag missade det. Inte för att jag gick in på hennes blogg särskilt ofta (hände väl mest via Bloglovin, och där slutade hon uppenbarligen helt plötsligt att uppdateras), men hon var ju ganska känd, och det bör ha varit lite rabalder kring hennes avsked.

Känner lite existentiell ångest nu...